ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ εβίβα τους αλαζόνες πήδα!

Published

on

Panygiria

Λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο μοναδικός συνδυασμός που θα μπορούσε να «σώσει» αυτή την πρώτη χρονιά του «ερχόμαστε» και να την κάνει ψιλοήρθαμε, είναι το σπάσιμο της παρθενιάς της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Φαταούλ και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

Το Σάββατο λοιπόν είναι η ευκαιρία να εκπληρώσουμε την πρώτη προϋπόθεση απέναντι στους κήρυκες της αλαζονείας.

 

Κάποτε στα χρόνια εκείνα τα λαμπρά που ζούσαν ακόμα οι Θεοί, ανθισμένοι με όλη την ορμή τους και με όλο το σφρίγος τους, λένε πως, μια μέρα, ένας ισχυρός, δυνατός, από τους πιο φαντασμένους της εποχής, αφού είχε πρώτα σπάσει τις πόρτες των αδιάφορων καρδιών, αφού τις ανατάραξε ως τα μαύρα τους τα βάθη κι αφού δρασκέλισε ψηλά προς τις ουράνιες δόξες δρόμους κρυφούς, κακόφημους και ύποπτους, που και σ’ αυτόν τον ίδιο άγνωστοι ήταν κι ίσως μόνο τα Πνεύματα να μπορούσαν να φτάσουν εκεί, όπως έφτασε αυτός χωρίς να είναι πνεύμα και τον έπιασε πανικός φτάνοντας στο σημείο, μεθυσμένος από αλαζονεία να φωνάξει: «Ιησού, μικρέ Ιησού! Πολύ ψηλά σε πήγα, κι όμως να σε χτυπήσω αν ήθελα εκεί που σε πονάει, τόση ντροπή σου θα ‘τανε όση η τρανή σου δόξα κι ένα γελοίο μοναχά έμβρυο θα ‘σουν τώρα!»

 

Αμέσως τότε σάλεψε το αλαζονικό μυαλό του, με μαύρο κρέπι του ήλιου αυτού σκεπάστηκε η λαμπράδα, και μέσα στην υπεροψία του κύλησε όλο το χάος. Στο ναό που μια φορά ζωή, τάξη και πλούτος ήταν, που κάτω από τους θόλους του ξεχύθηκε αίγλη ατελείωτη, η νύχτα τώρα και η σιωπή μέσα του θρονιαστήκαν, όπως μέσα σ’ ένα υπόγειο που έχει χαθεί το κλειδί του για πάντα. Έγινε από τότε αυτός σαν τα ζώα του δρόμου, κι όταν στους κάμπους διάβαινε με μάτια που δε βλέπαν, χωρίς να ξεχωρίζει πότε είναι καλοκαίρι και πότε χειμώνας, άσχημος, λερός σαν πράμα παλιωμένο, τον κυνηγούσαν τα παιδιά και τον περιγελούσαν.

 

Αδέλφια μας ποδοσφαιριστές ταπεινώστε την αλαζονεία. Ταπεινώστε αυτούς που δεν είναι δυνατοί, αλλά έχουν αγοράσει την ισχύ τους. Ταπεινώστε αυτούς που βρήκαν αδιάφορες καρδιές και τις μακέλεψαν για να μπορέσουν να ξευτιλίσουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα ώστε να καταφέρουν να το αγοράζουν κάθε χρόνο. Ταπεινώστε αυτούς που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να υποβιβάσουν την νοημοσύνης μας. Ταπεινώστε αυτούς που έχουν το θράσος να αποκαλούν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως με υποκοριστικά μικρότητας.

 

Αδέλφια μας ποδοσφαιριστές μπορείτε να γίνετε εσείς το μαύρο κρέπι του ήλιου που θα σκεπάσει την υπεροψία τους. Μαύρο κρέπι και Ήλιος, το κίτρινο και το μαύρο που θα τους κυλίσει στο χάος. Μπορείτε να κάνετε τη νύχτα της 13ης Φεβρουαρίου, τη νύχτα της απόλυτης σιωπής τους. Μπορείτε να κάνετε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου να μοιάζουν με τα υπόγεια ενός Ολυμπιακού… νεκροταφείου της αλαζονείας τους. Μπορείτε να κάνατε τον αρχηγό τους να τριγυρίζει σαν ιπποπόταμος σε περίοδο ξηρασίας. Τιμωρήστε την ασχήμια τους… μπορείτε!

 

Και για να επανέλθω στον απόλυτο ρεαλισμό, κλείνω όπως άρχισα: Ο μοναδικός συνδυασμός που θα μπορούσε να «σώσει» αυτή την πρώτη χρονιά του «ερχόμαστε» και να την κάνει ψιλοήρθαμε, είναι το σπάσιμο της παρθενιάς της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Φαταούλ και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

ΥΓ. Το μέλλον της ΑΕΚ δεν θα είναι το δώρο κάποιου μεγιστάνα. Το μέλλον της ΑΕΚ η θα είναι επίτευγμα του λαού της, ή δεν θα υπάρξει καθόλου!

 

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 

Αν σας εκφράζει η διαφορετική οπτική στα θέματα του αθλητισμού. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφράσετε την διαφωνία σας. Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα της στήλης στο Facebook

 

Continue Reading
Advertisement