Προπονητής βρίσκεται… Η ΑΕΚ μπορεί να τον στηρίξει αυτή τη φορά;

0

Δεν έχει άλλα περιθώρια η ΑΕΚ, ή τώρα ή ποτέ…1597892

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Η πορεία της Ένωσης τους τελευταίους μήνες θυμίζει κατάσταση ετοιμοθάνατου οργανισμού. Το γεγονός ότι το τέλος του πρώτου γύρου τη βρίσκει όχι μόνο εκτός οπτικού πεδίου με την κορυφή την οποία θεωρείτο ότι θα κυνηγούσε πριν την έναρξη της φετινής Super League, αλλά πολύ χειρότερα εκτός της 4άδας που οδηγούν στα play off στο τέλος της σεζόν, προκαλεί τουλάχιστον απελπισία και απογοήτευση. Και απολύτως δικαιολογημένα.

Το… κακό ωστόσο είχε φανεί από νωρίς και είχε να κάνει φυσικά με το θέμα της επιλογής του κατάλληλου «καπετάνιου» που θα οδηγούσε τους κιτρινόμαυρους σε κάτι παραπάνω από ακόμα ένα καλό πλασάρισμα στα play off. Παρ’ όλα αυτά, η αδυναμία της ΑΕΚ να επενδύσει σε έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή ο οποίος θα μπορούσε να ωθήσει επιτέλους τον Δικέφαλο σε μια πορεία πρωταθλητισμού, δεν είναι προφανώς ο μόνος λόγος που η Ένωση φυτοζωεί στη φετινή Super League όσο και αν γίνεται προσπάθεια να βγει κάτι τέτοιο προς τα έξω.

Το φετινό ρόστερ, όπως αναμφίβολα και το περσινό, όχι μόνο δεν είναι πλήρες και δεν μπορεί να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές του να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση σε ένα πρωτάθλημα όπου κυριαρχεί αγωνιστικά -και κυρίως εξωαγωνιστικά- ο Ολυμπιακός, αλλά πολύ χειρότερα δεν μπορεί να παρουσιάσει ούτε μία ικανοποιητικά επαρκή ενδεκάδα ποδοσφαιριστών αξίας, μιας και αμυντική και επιθετική γραμμή παρουσιάζουν οφθαλμοφανείς ατέλειες.

Οποιοσδήποτε προπονητής και να έρθει σε αυτή την ΑΕΚ, σε μια περίοδο όπου ομολογουμένως μεταξύ άλλων η εύρεση ενός διακεκριμένου τεχνικού δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση ούτε βρίσκονται κάθε μέρα… Πογιέτ, δεν θα μπορέσει να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της ομάδας αν δεν τύχει της απαραίτητης στήριξης στο κομμάτι του μπάτζετ των μεταγραφών.

Επομένως, εάν η διοίκηση του Δικεφάλου θελήσει επιτέλους αυτή τη φορά να επενδύσει ουσιαστικά σε έναν προπονητή αξιόπιστου βεληνεκούς, θα πρέπει να είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες και τα «θέλω» του νέου εκλεκτού του πάγκου της ομάδας. Αν κρίνουμε ωστόσο από τον τρόπο που χειρίστηκαν οι υποθέσεις των Πογιέτ και… Μοντανιέ, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει, δεδομένης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.

Όλα αυτά, την ώρα όμως που ο κόσμος της ΑΕΚ «βράζει», γυρίζοντας ταυτόχρονα την «πλάτη» στην ομάδα κι ενώ η Ένωση πρέπει να ανακάμψει άμεσα αν δεν θέλει να μπει σε… περιπέτειες μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τα περιθώρια έχουν στενέψει εξαιρετικά και τα πειράματα δεν έχουν πλέον θέση στην ομάδα. Ή τώρα ή ποτέ…

Comments are closed.