ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Φ.Κ: 100 μπράβο σας ΑΕΚολεβέντες

Published

on

και Θ.ΚΑΡΥΠΙΔΗ για τα «100 κιλά βαρίδια», πού έχεις μέσα στο παντελόνι σου, ζήτησες κι ορίστηκε  Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κι απάντησες καταπελτωδώς στον «μεγαφωνατζή» των  αποσβολωμένων μετά το νικητήριο γκολ από τον ΑΡΜΑμπατ (84′) ΚΑΤΑ ΤΗΝ 100ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  του Μαροκο-Ολλανδού στη Νταμπλούχο!

ΑΕΚΟΝΙΚΗΤΕΣ είναι κι επετειακοί οι θρίαμβοι σας, με το 2-1 στο Χαριλάου και το 99-91 (παρά ένα πόντο δεύτερο συνεχόμενο 100, όπως με το Λαύριο) επί του  Παόκ!

Η ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 1-0 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ  (Α)VAR ΤΗΝ   ΓΕΡΜΑΝΟΛΑΙΜΗΤΟΜΟ (Π. Χανσμπλάουερ- Ρ. Μπουξαμπάουμ, συνεχιστές των «κατορθωμάτων» των Τ,ΣΤΙΛΕΡ- Κ.ΝΤΙΝΓΚΕΡΤ- Κ.ΓΚΙΤΕΛΜΑΝ παρόντων ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ(!)  στα αλυσιδωτά ΑΕΚ- Παόκ 2-2, Φενέρ Μπαξέ Οσφπ 1-0, αλλά τουρκικός αποκλεισμός στα πέναλτις! ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΟΝ Χ.ΒΕΡΓΕΤΗ (όπως ο προστάτης Παόκ+Παό, Σιδηρόπουλος, αχρήστευσε – έστειλε πίσω τις αποφάσεις του- τον υποτακτικό του  Γκορτσίλα, στο ΑΕΚ- Παοκοσερραϊκός 1-1), ΓΙΑ «ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ» (στο 38΄, που ακόμη και ο Π. ΒΑΡΟΥΧΑΣ  απέφυγε να πάρει θέση, αν η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος του Αθανασιάδη, από το σουτ του Μορόν (…ΑΠΟΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΟΣΦΠ;  και την  κόντρα στο σώμα του Σιμάνσκι) ΚΙ ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ (του Ρόουζ στον Αραούχο, 88′) ΓΙΑ ΝΑ  ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ… «ΦΑΟΥΛ»(υπέρ του Τζούρασεκ) … ΕΤΣΙ Η ΑΕΚ ΣΤΟΥΜΠΩΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ 3 ΒΙG ΑΘΛΙΩΝ , ΠΟΥ «ΝΤΟΠΑΡΙΖΑΝ» ΤΟΝ ΕΓΩΪΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΕΙΑΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ, ΟΤΙ ΤΟ «2» ΗΤΑΝ ΟΣΟ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Στουπί, ποτισμένο από τα βρώμικα νερά του Θερμαϊκού, στο στόμα του «ασπρόματυρου» κόουτς, ότι ο  νεοαποκτηθείς Αμερικανός ΝΒΑϊερ ΠΟΡΤΕΡ θα πετύχαινε «τρεμπλ» κατά της ΑΕΚ, στο  ξανά-και ξανά τιμωρημένο «’Ανω Λιοσίων». Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΒΑϊερ,  ΚΟΥΖΜΙΝΣΚΑΣ (31 πόντους) ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ «ΓΙΑΛΙΣΕ ΜΕ ΒΕΡΝΙΚΙ….» ΤΟ  ΘΟΛΟ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΕΜΜΑ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΣΤΗΝ 7η θέση (βέβαια αποκρουστική για την αθάνατη μπασκετική ιστορία της «Καλλιμάρμαρης»!

ΝΑΙ ΜΕΝ όλοι οι «Ενωσίτες» έχουν στρέψει την προσοχή τους, προς το ΑΕΚ- Παό (με Γάλλους διαιτητές( του «συνδικάτου» με Πορτογάλους, Ισπανούς, Πολωνούς, Μαυροβούνιους,  Γερμανούς ΚΙ  από τους  ΄Ελληνες τον Διαμαντόπουλο κι ΑVAR τον πωρωμένα αντιΕνωσίτη, Ζακυνθινό Κ. Ψαρρή!!!) , κατά  το βράδυ της Τετάρτης, για την 7η αγωνιστική των πλέϊ οφς,  όπου  οι «πράσινοι» μας απειλούν, ότι «Το φοβερό δίδυμο με  τους ,Ιωαννίδη-Μπακασέτα ή και τρίδυμο, εφόσον παίξει ο Μπερνάρ θα γεμίσει την εστία του Αθανασιάδη με όσα γκολ  έβαλαν και στην ΒοκολοΛαμία (5-0) , οπότε θα απέχουν μόλις «τρία…τριφύλλια από μποστάνι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας , ως προς  τον πρωταθληματικό τίτλο», ΕΜΕΙΣ οφείλουμε να μη (ξε)περάσουμε «στα κουφά» τους δύο θριάμβους, με επετειακή χροιά , που σημειώθηκαν την Κυριακή, χρονικά: ΠΡΩΤΑ  το ΑΕΚ- Παόκ 99-91 (με φανταστικό πάλι τον Λιθουανό «του Χουάν Πέρεθ, από την Ζαλγκίρις»,  ΚΟΥΖΜΙΝΣΚΑΣ και παρότι «μόνιμα» τιμωρημένο, από το  διπολικό κοκκινοπράσινο «σύστημα» ,το  «Άνω Λιοσίων») …ΚΑΙ ΜΕΤΑ το «άρης- ΑΕΚ 1-2 (49′ Σιντιμπέ, 84′ ΆΡΜΑμπατ), από 1-0 (38΄αμφισβητούμενο  γκολ από Μορόν)  και με τον τερματοφύλακα Χουτεσιώτη, ως πέρσι στο «ερυθρόλευκο» παράρτημα του Ιωνικού και με «πράσινες» τις ρίζες του, να πραγματοποιεί 10 σωτήριες αποκρούσεις και να  αποδίδει καλύτερα από το αν ήταν παρών ο Ισπανός Κουέστα (που απέκλεισε την ΑΕΚ, στα πέναλτι, από τον εφετινό Τελικό Κυπέλλου)!

100 ΜΠΡΑΒΟ , ΑΕΚΟΛΕΒΕΝΤΕΣ , γιατί κι αυτή την εβδομάδα τιμήσατε την 100χρονη Επέτειο της ΑΕΚ, όπως είχατε κάνει και το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το «100- 67» επί του Λαυρίου και το «2-0» στον τίμιο κι ολοκάθαρο  αντίπαλο Άρη.

ΚΙ ΑΛΛΑ πολλά  ΜΠΡΑΒΟ στην ηγέτη του Άρη, τον Θεόδωρο Καρυπίδη, για την καταπελτώδη ανακοίνωση, που  εκδόθηκε, περί τα μεσάνυχτα, από την «κίτρινη»  διοίκηση, και κατατρόπωνε τον γνωστό α΄αντιπρόεδρο , που λίγο πιο πριν (μετά τη λήξη του Οσφπ-Παόκ 2-1) είχε αραδιάσει – μέσω των δικών τους ΜΜΕσων-   χιλιάδες τόνους από σκουπίδια της  κεντρικής Χωματερής των Α’ Πειραιά και Νησιών του Σαρωνικού.

ΑΚΟΜΗ  θυσιάζουμε την Δευτεριάτικη επικαιρότητα, όπου η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ με 158 μέλη να εμπλέκονται στην δολοφονία του (αστυνομικού)  ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ (έξω από το γήπεδο, που γινόταν το βολεϊκό Οσφπ-Παό). Επίσης την δήλωση Χρυσοχοΐδη: « Θα απονεμηθεί δικαιοσύνη», ακόμη δε  του υφυπουργού Αθλητισμού Βούρτση «Υπάρχουν εξελίξεις, που με χαροποιούν, για την δολοφονία του Λυγγερίδη»  (ότι δρούσαν οργανωμένα οπό το 2019, κυρίως σε Αττική, Βόλο, Ιωάννινα και  κατηγορούνται για  κακουργήματα και πλημμελήματα). ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ , από Β.Β.Β. Κροάτες κι Έλληνες συνεργούς τους, του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ Π-Ο-Τ-Ε;

ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, στο «νεκρή φύση», λόγω  τιμωρίας επί τιμωριών της έδρας της ΑΕΚ, δόθηκε ηχηρότατη απάντηση, από τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες, προς τον «Λουτσεσκουκιακό» κόουτς Νερατζιά. Ο κύριος αυτός την Δευτέρα βράδυ στην απίθανα λιγόλεπτη εκπομπή του Καρκαβούρα στην ΕΡΤ (μετά το νικηφόρο ματς του Παό επί του Οσφπ, με νέες συμπεριφορές «ζούγκλας» περί τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που είναι σε ανοικτό πόλεμο με τον Δημήτρη) ρωτήθηκε αν υπήρξε πρόβλημα, στο νικηφόρο του Κολοσσού Ρόδου (του τ.δικού μας, Ισπανού Σεγκούρα) μέσα στο Πυλαίας, για την αντικατάσταση του Τζ. Πόρτερ, που  έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη «τρεμπλ». Ο Νερατζιάς με  θράσος «δέκα μποφόρ του Θερμαϊκού Κόλπου»» απάντησε «΄Όχι, θα το πετύχει στο επόμενο ματς»! Δηλαδή…εναντίον της ΑΕΚ! Αυτή την  ξεδιάντροπη δήλωση(που προκαλούσε για πέταμα σε  βάρος του  ένα καρότσι γεμάτο …νεράτζια!) , ο Ηλίας Ζούρος την έγραψε και κόλλησε το χαρτί στ΄ αποδυτήρια, για να  διαβάζουν οι παίκτες. Κατά πόσο τα ιταμά λόγια είχαν απήχηση στον εσωτερικό κόσμο των παικτών; Τα λέει όλα το αποτέλεσμα «99-91», το οποίο υπολήφθηκε μόλις 1 πόντο από το επετειακό «100», το οποίο, βέβαια, η  μυρίων προβλημάτων ομάδα είχε σημειώσει ένα Σάββατο νωρίτερα επί του Λαυρίου και «περίμενε τον Παόκ».

ΑΠΟ ΤΑ «Ανω Λιωσιότικα» αξίζει να θίξουμε τ: Νο 1) τη νέα ονειρώδη, ηγετική, εμφάνιση του Λιθουανού, που η ΚΑΕ πρέπει «να γυρίσει ανάποδα και τις δύο μπασκέτες» , για να του επεκτείνει το συμβόλαιο και να μη έχουμε άλλη μία κορυφαία αποχώρηση από το παράθυρο-αλλά  Γιαννούλη Λαρεντζάκη ή  Ραγκαβόπουλου ή Μωραίτη κ.ά.»! ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ( Μάκη και Βαγγέλη, με τον δεύτερο να έχει αναλάβει πλέον  ως «νέος πρόεδρος» κι έτσι έχουμε κι εμείς διανδρία και μάλιστα Αγγελουπουλέων, όπως οι Γιώργος κι Παναγιώτης στον Οσφπ). Και Νο2) να εκφράσουμε την πικρία μας (τουλάχιστο) προς το νεαρό ΄Ομηρο Νετζήκογλου (σημείωσε 10 πόντους, με 4 ασίστ, 2)2 τρίποντα), σε συνέντευξη, που του πήρε , μετά τη λήξη, ο συμπατριώτης του, Θεσσαλονικέας (αλλά Παοκτζής, ο περιγραφέας και του «99-91» Κώστας Χαλβατσιώτης , ενώ ο τωρινός «Ενωσίτης» έπαιζε στον ΄Αρη, όπως ο  μόνιμα απών σε όλη την σεζόν, λόγω προβλήματος στη μέση, διεθνής Δημήτρης Φιλιώνης) ανέφερε τη λέξη «επαγγελματίας-ες» περί τις πέντε-δέκα φορές και ούτε μία  το «φανέλα», το «ιστορία», το «Βασίλισσα»…. Επιβάλλεται οι Μαυροειδής- Χήνας- Νικολάου «να τον καθίσουν στο θρανίο», όπως και όλους τους άλλους, βασικά τους ΄Ελληνες, για «να μάθουν και να βάλουν στο πετσί τους» το «πού αγωνίζονται»…

Μ.V.P. στο Χαριλάου ήταν ο Μαροκινο-Ολλανδός  ΝΟΡΝΤΙΝ ΑΜΡΑ(ΑΡΜΑ)ΜΠΡΑΤ. Σημείωσε το νικητήριο γκολ (στο 84΄),πήρε παραμάζωμα τον προσωπικό αντίπαλο του (Μοντόγια, όπου ανάγκασε τον φανατισμένο ΄Ακη Μάντζιο να τον αλλάξει σε κάποια στιγμή), σημείωσε κι άλλο γκολ, που υποδείχθηκε  (ήταν) οφσάϊντ από τους Κούλα Χασάν (φιλοΠαοκτζή)- Χ. Βεργέτη (τετραπλό εκτός έδρας ευεργέτη του Παό)  και γενικά όσο τον βλέπαμε να είναι στον αγωνιστικό χώρο αισιοδοξούσαμε, ότι  «το τείχος» του 30χρονου «Λευτέρη Χουτετσιώτη» θα παραβιαζόταν τελικά, ίσως όσο πιο αργά, όπως στο περσινό Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2 από τον Τσούμπερ»!  Το βράδυ στην «Αθλητική Κυριακή «κι αφού επί 40 λεπτά ( από τις 11 ως τις 12 παρά 20) οι Μπακόπουλος-  Πανούτσος- Μαυρογιαννίδης-  Παπάζογλου- Ράνιος- Βόγλης – Βαρούχας μετέτρεψαν την εκπομπή σε «ερυθρόλευκο μονόπρακτο έργο» , ενώ  η αντικειμενικότητα (σικ) Κρατικού ΜΜΕσου επιβάλλεται  να δίνει προτεραιότητα  με βάση την σειρά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και διότι «τη νίκη της 6ης αγωνιστικής»  είχε σημειώσει η ΑΕΚ, με 1-2,από 1-0, και όχι οι Οσφπ, Παό με τους «περιπάτους» κατά του τραγικού Παόκ και της Βοκολικής Λαμίας.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Πανούτσος, στην κριτική του, για την πρωτοπόρο, εγκωμίασε τον ΑΡΜΑμπατ, λέγοντας ανάμεσα στ΄άλλα, πως «Κύριο χάρισμα του είναι να βάζει τον αντίπαλο στην πλάτη του- αξιοποιώντας την δυνατή σωματοδομή του- και με την ταχύτητα και τον οίστρο του- «να παίρνει σβάρνα  τον αμυνόμενο»!  ΠΑΡΑ πολύ ευήκοον  αυτό, που είπε ο  «γερόλυκος» της  κριτικής στην «Αθλητική Κυριακή» (κι ας  επιχειρείται να τον καπελώνει ο πρώην του «Open»  Βόγλης, τέως ρεπόρτερ του «τριφυλλιού» ) ,ο οποίος , δεινός μηχανοϊππέας (αλά  Γιάννη Καραλή και Χουάν Πλάθα), στάθμευσε στην πλατεϊτσα του Αετού,  ήταν παρών το Σάββατο στην εκδήλωση των Εγκαινίων του Μουσείου Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ , σχολίασε ακόμη: « Ο Αραούχο ήταν εκπληκτικός, στην περσινή σεζόν,  «σαν… «στόπερ» της επιθετικής γραμμής, με ανελέητο  πρέσιγκ στα αντίπαλα μπακ»!  >>>  ΑΞΙΖΕΙ με την ευκαιρία να μεταφέρουμε και κάτι άλλο, που είπε ο Αντώνης (πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. , τώρα επαγγελματίας δημοσιογράφος και στην ΕΡΤ) για τον Φώτη Ιωαννίδη: « Αυτά , που είδα κι εγώ στον αγώνα της Λαμίας, με άφησαν άφωνο. Ο Ιωαννίδης  θύμισε ή και ξεπέρασε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, όταν από τον Ηρακλή κατέβηκε στη Λεωφόρο. Κάνει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι» ( γκολ, ασίστ πάσες, μαρκαρίσματα)ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ για τον μεγάλο πρωταγωνιστή (φυσικά και Μ.V.P.) του «1-2» στο Χαριλάου, να θυμηθούμε ό,τι   έχει αφηγηθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σ΄ένα γκρούπ  από δημοσιογράφους, κατά τα παρεπόμενα των Εγκαινίων του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού: «΄Ηλθε και με βρήκε ο ΄Αμραμπατ, ζήτησε να μείνει ελεύθερος, γιατί το βέβαιο είναι  πως βασικός θα παίζει ο Ελίασον.  Τον ρώτησα: « Στην σεζόν, που έκλεισε , ποιος ήταν βασικός;». Απάντησε «Εγώ». Και του αντείπα: «Δεν αισθάνεσαι ικανός, για να πείσεις τον δίκαιο  προπονητή μας να  διατηρήσεις την θέση σου στην ενδεκάδα;». Μου «απάντησαν» ο εγωϊσμός , η θέληση και η καταπληκτική «νεανική ζωντάνια»  του, με ένα κατηγορηματικό «ΝΑΙ»! Κι έτσι απέσυρε το αίτημα του, για επιστροφή στην Ολλανδία»!

ΕΤΣΙ ο ΑΡΜΑμπρατ συμπλήρωσε στο Χαριλάου το «και προσωπικό του Επετειακό «100 συμμετοχές, με 20 γκολ στην ΑΕΚ». Μετά τη λήξη ο Τάσος Τσάταλης απαθανάτισε το στιγμιότυπο, που ο  «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ  Μαροκινο ΟΛΛΑΝΔΟΣ» κρατούσε την φανέλα «ΑΜΡΑΜΠΑΤ 100». Κι αυτή την φωτογραφία η ΠΑΕ ΑΕΚ την κυκλοφόρησε σε όλα τα ΜΜΕ!

ΟΣΟ για το κατά πόσο ο α΄αντιπρόεδρος, που τον στόλισε δεόντως η διοίκηση του ΄Αρη, … «είχε δίκιο», πως το «1-2 ήταν καρπός  παράδοσης του Χαριλάου στην ΑΕΚ» ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  έλαβε υπόψη του  την  επιθυμία του  ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ  και η ΑΛΗΘΕΙΑ «θα τυφλώσει» τους ήδη στα πάντα συνειδητά   και προγραμματισμένα «ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝΤΕΣ»!

Φρίξος Κώνστας

Ο Φ.Κ. είναι ο Πατριάρχης της κιτρινόμαυρης δημοσιογραφίας. Η ψυχή και το σώμα του ιστορικού «Δ»ικέφαλου, της μαχητικής εφημερίδας της ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια βρήκε φωλιά, ως γνήσιος αετός, στο AEK LIVE

Continue Reading
Advertisement