Άλλο πληρώνω, άλλο ξεχρεώνω!

0

Πραγματικά έχω μεγάλη αγωνιά να δω πώς: όταν η AEK επιστρέψει στην Super League θα φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα προσπαθήσει να σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού;

o-kordero-tromokratithike-kai-apoxaireta-tin-aek-1-315x236

Γνωρίζω πολύ καλά ότι για δυο τουλάχιστον χρόνια όλοι θα έχουν πίστωση χρόνου, αφού η μοναδική τους «υποχρέωση» είναι να ανεβαίνει η ομάδα τις κατηγορίες. Το 2004 για παράδειγμα αν ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας αναλάμβανε την ομάδα, ο κόσμος της ΑΕΚ θα είχε την απαίτηση, να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ σήμερα απλά θέλουμε κάποιον που απλώς θα συντηρεί την ομάδα μέχρι να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Προς το παρόν πάντως αρκούν οι δηλώσεις και «σχέδια» επί χάρτου για τη δημιουργία μιας μεγάλης και ανεξάρτητης ΑΕΚ.

Όταν όμως φτάσουμε εκεί που ανήκουμε θα πρέπει να γίνουν κινήσεις που θα κάνουν την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια, αλλιώς για ποιο λόγο να υποστούμε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι να δούμε πως ανεβαίνοντας τις κατηγορίες θα παραμείνουμε απαλλαγμένοι από χρέη. Γι΄ αυτό «πέσαμε» για να απαλλαγούμε από τα χρέη. Όπως είναι γνωστό τα χρέη δημιουργούνται όταν τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα. Όταν η ΑΕΚ, τώρα που είναι ερασιτεχνικό τμήμα αλλά από του χρόνου θα είναι ΠΑΕ, προσφέρει στον Κορδέρο 550.000 ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τότε η διαδικασία δημιουργίας του νέου χρέους μάλλον ξεκίνησε νωρίς. Έτσι λέω εγώ, αλλά μην δίνετε σημασία, γιατί εγώ είμαι και λίγο βλαμμένος!

Άλλωστε, είναι άλλο τα χρέη που πρέπει να τα πληρώσεις και άλλο το χρέος που πρέπει να το ξεχρεώσεις.

Παναγιώτης Αλιατάς


Comments are closed.