ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Η πιο καλτ τηλεοπτική συνέντευξη Έλληνα πρωθυπουργού (vid)

Published

on

diafimisi-500Είναι πραγματικότητα ότι η τεχνολογία με την οποία λειτουργεί η τηλεόραση έχει αλλάξει δραματικά στο πέρασμα των χρόνων. Η εποχή με τα χιόνια στην οθόνη φαντάζει μακρινή, ωστόσο ήταν η ίδια εποχή που δεν υπήρχαν ζωντανές συνδέσεις στα δελτία ειδήσεων – ή, όταν υπήρχαν, ήταν πολυτέλεια.

Δεν ήταν πολλά χρόνια πριν – 25 με 30 χρόνια, το πολύ. Μία από τις πιο καλτ στιγμές αυτής της τηλεόρασης ήταν οι συνδέσεις με το (κλασικό) τηλέφωνο, το οποίο πάντοτε βρισκόταν στο πλάι του παρουσιαστή των ειδήσεων.

Έχετε φανταστεί, όμως, τον πρωθυπουργό μιας χώρας να καλεί στο τηλέφωνο τον παρουσιαστή και μάλιστα όχι για να του κάνει… παρατηρήσεις στην κρατική τηλεόραση της εποχής, αλλά για να του δίνει συνέντευξη; Το παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο είναι πραγματικό και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν προέρχεται από την «Ελληνοφρένεια» ή κάποια άλλη σατιρική εκπομπή της εποχής:

Είναι Οκτώβριος του 1989, λίγο πριν την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η anchorwoman της ΕΡΤ, Εύη Δεμίρη ακούει έναν περίεργο χτύπο στο τηλέφωνο που έχει δίπλα της στο στούντιο, σαν θυροτηλεόραση. Σηκώνει το τηλέφωνο και, ω του θαύματος, στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, ο οποίος μόλις έχει αναλάβει καθήκοντα και συζητά για τη στελέχωση της κυβέρνησής του.

Ο διάλογος είναι… όλα τα λεφτά και ακόμη και η έμπειρη δημοσιογράφος δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία της.

Φανταστείτε τώρα να έδινε κατ’ αυτόν τον τρόπο συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας και κάντε τις συγκρίσεις!

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement