ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

Φ.K.

Κατά πατέρα Αρκάδη και η κόρη Αγγελική!

Published

on

«Τίγρη», έχεις δίπλα σου μια «΄Ύαινα»!

Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ απονέμει τα εύσημα, που δικαιούται …η Θηριοδαμάστρια της λυσσαλέας ΟΥΕΦΑ!

Συγκλονιστική , συγκινητική, σύμπτωση: Κυριακή , που η ΑΕΚ έπαιζε στην Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα 0-0, έπαθε οξύ έμφραγμα ο 60χρονος λαοφιλής «κιτρινόμαυρος» ηγέτης , ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΚΑΔΗΣ. «Πάγωσαν» όλοι, εκεί στην εξέδρα των επισήμων. Προσέτρεξε και ο γιατρός της ομάδας, Λάκης Νικολάου, αλλά οι πρώτες βοήθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Ούτε η κατεπείγουσα μεταφορά του προέδρου στο νοσοκομείο. Η διαδρομή από το γήπεδο στο νοσοκομείο έμελλε να μη είχε τέλος. Η μεγάλη καρδιά του μεγαλόψυχου «καπετάνιου» δεν είχε άλλη αντοχή. Η 30ή Μαίου 1999 χρωματίστηκε κατάμαυρα, το πένθος βαρύ για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, η οποία ποτέ δεν ξέχασε τον τεράστιο «Ενωσίτη» παράγοντα- τον ευγενή φίλαθλο. Και τον θυσιασθέντα κατ΄ επανάληψη για τους φίλους του , από τους οποίους ορισμένοι δρασκέλισαν «τα εσκαμμένα», αλλά εκείνος πιστός στις αρχές και στον χαρακτήρα του όχι μόνο δεν τους παραπονέθηκε, αλλά έθετε στην αδηφάγο, αιμοβόρα, διάθεση τους και «την άλλη παρειά» !

 

* ΄Αγιος άνθρωπος ο πρόεδρος του ΑΕΚοκυπελλικού 1983, με προπονητές τον Αυστριακό Χέλμουντ Σενέκοβιτς και Γιώργο Κεφαλίδη. Με ακόμη πιο εξαίσια προσφορά του , στην αθλητική θρησκεία του, την «κιτρινόμαυρη», οι πολύ πιο πέρα από τα όρια του ηρωϊσμού, της αυταπάρνησης, αποφάσεις του : α)΄να απορρίψει την υπερδελεαστική οικονομικά πρόταση του Βαρδή Βαρδινογιάννη (γνωστοί από το Ναυτικό) , για την παραχώρηση του Στέλιου Μανωλά και β)΄ να παραδώσει τον προεδρικό θώκο τους στους Λευτέρη Παναγίδη- Δημήτρη Ρουσσάκη, με αντάλλαγμα εκείνοι να ικανοποιούσαν το χρηματικό αίτημα του Θεωμά Μαύρου και ο άσος να ήταν τελικά παρών στο κυπελλικό Οσφπ- ΑΕΚ 0-1 (με δικό του γκολ, αποφεύγοντας σαν «άγαλμα» , τον Κύπριο κεντρικό αμυντικό, Κυριάκο Παπαδόπουλο)! Ποτέ δεν επιδίωξε να τον αισθάνονται και να τον λένε «κύριε πρόεδρε», ζητούσε παρακαλετά το απλό «κυρ-Μιχάλη»! Όπως προτιμούσε το «καπετάνιος», από το «μεγαλοπλοίραχος» κι ενώ την επαγγελματική ιδιότητα του (=εφοπλιστής) δεν την επικαλούταν ούτε αν τον σταματούσε, στην περιοχή του (= Καλλίπολη) ο τροχονόμος και ζητούσε άδεια οδήγησης!
• Δεν γεννιέται , τουλάχιστο στον αθλητικοπλανήτη «ΑΕΚ» , δεύτερος «Μιχάλης Αρκάδης»!

Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
• ΄Όμως, γεννήθηκε η Αγγελική Αρκάδη! Η υπέρλαμπρη, η σε πάρα πολλά αντάξια του, η θυγατέρα του , κόρη της αρχόντισσας Κούλας και αδελφή του Νικόλα , τον οποίο χαϊδευτικά τον «μάλωνε» ο «καπετάνιος», με την κλασική δήθεν απειλή του «θα σου σπάσω τα δόντια»- που την συνήθιζε και προς τον αθλητικό συνεργάτη Τάσο Μπούρα…Τότε, κατά τις απίθανα όμορφες πολύωρες παραμονές στο μόνιμο στέκι, που είχαμε η ΑΕΚοπαρέα, στο σαλόνι του ξενοδοχείου «Παρκ» , στην λεωφόρο Αλεξάνδρας ( μόνιμα παρόντες ο αξέχαστος γ.γ. Χαράλαμπος Δημητρέλλος- πατέρας του προέδρου Δημήτρη , επίσης ο σημαντικός , ως και σήμερα, αρθρογράφος – προπάντων πολιτικός- Νάσος Τσαγκανέλης, ο ανώτατος δικαστικός και για λίγο αθλητικός δικαστής, Σπαθάρης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Κωνσταντινουπολίτης οπισθοφύλακας Στέφανος Θεοδωρίδης, που για λίγο αλλαξοπίστησε, στον οσφπ).

Η ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΡΙΑ
ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΤΗ ΝΙΟΝ!
• Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκε σήμερα η ΑΕΚ. Στο παγωμένο Μαρούσι, σε απόσταση αναπνοής από τη Ριζούπολη. Παρά τρεις μήνες (23 Φεβρουαρίου 2019) στη συμπλήρωση μιας 20ετίας από την αποφράδα της 30-5-1999 για την οικογένεια της ΑΕΚ και προπάντων, βέβαια, για τα τρία λατρεμένα πρόσωπα του αείμνηστου «καπετάνιου».
• Για συγκλονιστική και συνάμα συγκινητική , σύμπτωση σημειώσαμε στην αρχή του κειμένου μας. ΄Εχοντας μέσα στην σκέψη μας τον πρόεδρο Μιχάλη Αρκάδη και στα μάτια μας την υπερπανάξια θυγατέρα του, την Αγγελική!

• Με Απόλλωνα φόντο αφενός η τότε οδυνηρότατη απώλεια του Ηγέταρου , που συνυπήρξε στο δεξί πλευρό του «θεού» Λουκά Μπάρλου .Και που χρειάστηκαν ιδιαίτερα κρίσιμες, σημαντικές, αποφάσεις , σε συνεργασία με τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο και τους αξέχαστους Ρουσσάκη- Παναγίδη.

• Με τον Απόλλωνα, πάλι ως φόντο (=παραμονές της μάχης στη Νιόν,το αποψινό ματς), αφετέρου και με εντελώς διαφορετικό απόηχο ένα μέλος της τρανής οικογένειας των Αρκάδηδων, στην ΑΕΚ, μεγαλούργησε! Κατά πατέρα Μιχάλη, κατά θυγατέρα Αγγελική! Η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ και δεξιότατο χέρι του «Τίγρη» αποδείχθηκε – και αναδείχθηκε σε επική Θηριοδαμάστρια της ΟΥΕΦΑ , στην «ζούγκλα» της Νιόν!

• Χάρη στην Αγγελική Αρκάδη η τιμωρία, που επιβλήθηκε στην Τσαμπιονική Πρωταθλήτρια 2018 , δεν ήταν όπως την επιθυμούσαν οι μισαλέοι εσωτερικοί εχθροί της («κόκκινοι», «πράσινοι-Αγιαξοκολλημένοι και «»ασπρόμαυροι»). Δεν ήταν όπως είχαν σπεύσει να εμφανίσουν «ερυθρόλευκα» ΜΜΕ (= ήταν κατηγορηματικά , ότι θα επιβαλλόταν διετής αποκλεισμός της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

• Οι αριστότατες γνωριμίες της Αγγελικής στην ΟΥΕΦΑ , από την εποχή, που ο «ερυθρόλευκος» Θόδωρος Θεοδωρίδης (= ο γιός του ασίγαστου αντιΑΕΚτσή, Σάββα) την συμπεριέλαβε στο «ελληνικό τιμ» (μαζί ο Μάνος Σταραμόπουλος και ο Αλέξης Δέδες, τωρινό επιφανές στέλεχος στην διπολική , αλωμένη, ΕΠΟ) της ηγετικής εγκατάστασης του, δίπλα στον Μισέλ Πλατινί. Από τότε η ευφυέστατη και πολυμορφωμένη Αγγελική , απέκτησε τις αναγκαίες γνώσεις και τις υπερχρήσιμες γνωριμίες, επαφές, που ουδέποτε χρησιμοποίησε σαν υπάλληλος της Κοκκαλικής-Λουβαρικής- Μωραλικής πειραϊκής ΠΑΕ (=θαρρείς και ο πατέρας της, από Εκεί Ψηλά, την καθοδηγούσε και την συμβούλευε ,για να τις κρατήσει στην άκρη και να τις αξιοποιήσει , όταν οι Μελισσανίδης- Μπάγεβιτς την ενθρονίσουν στην ΑΕΚ –όπως κι έγινε αυτή την εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2019)!

• Κάτοχος ολόκληρου θησαυρού η Πειραιωτοπούλα – Καλλιπολιανή , ποδοσφαιρικά ως η πιο έμπειρη Ελληνίδα , αλλά και διεθνώς σεβαστή, πανευρωπαϊκά αναγνωρίσιμη αξία. Η σαν «Οξφορδοσπουδαγμένη» Αγγελική , από την επομένη στιγμή, που έληξε το στημένο, από αλλότριες δυνάμεις, «καζάνι κόλασης», στο καταραμένο ΟΑΚΑ, ασχολήθηκε , «χάνοντας και τον ύπνο της», με την πολύπλοκη οργάνωση της υπερασπιστικής γραμμής της ΑΕΚ! Ξέροντας, ως και την παραμικρή λεπτομέρεια, την τακτική – «το σύστημα», που έπρεπε να παίξει η ΑΕΚ, για να αντιμετωπίσει την λυσσασμένη «επίθεση» μιαρών, αδίστακτων, «σαρκοβόρων» αντιπάλων της Μελισσανιδικής Πρωταθλήτριας, πήγε στην «φωλιά της ΟΥΕΦΑ»! Κι εκεί η Θηριοδαμάστρια , η εφάμιλλη του πατέρα της και δικαιώνοντας τη εμπιστοσύνη του «Τίγρη», έδειξε τα νύχια της! Τους αιφνιδίασε, τους άφησε άλαλους, τους κατατρόπωσε και κουρέλιασε τα βασικά από τα «τεχνάσματα» τους. Δεν τους άφησε, δεν τους επέτρεψε «να αποκεφαλίσουν , επί 4, τον Δικέφαλο Αετό»!

• Η ΥΑΙΝΑ της ΑΕΚ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΚΑΔΗ, έγραψε το όνομα της , σε ημέρες με φόντο την πρωταθληματική συνάντηση με τον γείτονα Απόλλωνα, δίπλα από του πελώριου πατέρα της! Της πρέπουν πολλά «σ΄ευχαριστούμε», από τους «Ενωσίτες», γιατί έδωσε υπεράνθρωπα μια μάχη, που θα ήταν ολοκληρωτικά χαμένη, αν η κόρη του «κυρ Μιχάλη» δεν αξιοποιούσε την διοικητική προϋπηρεσία της στη Νιόν. Ακόμη, αν δεν της είχε τυφλή εμπιστοσύνη ο πολυπράγμονας (ίσως, και μέντορας της) Θόδωρος Θεοδωρίδης ! Κι «αν το Αρκαδικό DNA της» δεν την ανύψωνε ως σε κορυφές των ΄Αλπεων!

• Δικό της, το μέγιστο μέρος, του αποτελέσματος , όπου ναι μεν η ΑΕΚ δεν σβήστηκε, για δύο χρόνια, από τον ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό χάρτη, αλλά εννοείται, πως οι ψύχραιμοι και σωστοί υπολογιστές, από τα εκατομμύρια των «Ενωσιτών», δεν ξεγελιόμαστε από το συνολικό περιεχόμενο της τιμωρίας. Στα ύψη την αγγελο-Αγγελική μας, ασφαλώς και είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, για την προσπάθεια, που κατέβαλλε. ΄Ομως παραμένουν πολύ σοβαρές ενστάσεις, κατά το μένος των διαφόρων και πασίγνωστων «ούνων»!

• Ενστάσεις, γιατί οι δικαστικο-Πειθαρχικοί της ΟΥΕΦΑ είτε αντέγραψαν, είτε συνεννοήθηκαν- δασκαλεύτηκαν από «τους εδώ» και με την τελική απόφαση τους επιδιώκουν την οικονομική εξόντωση της ΑΕΚ, ένα ή δύο βήματα πριν από την είσοδο της στο ναό- παλάτι της «Αγιάς Σοφιάς». Καμία, μα καμία ευθύνη δεν ζητάμε από την Αγγελική (= αλίμονο, ο Θεός θα έπρεπε να μας έριχνε κεραυνούς , από την συλλογή του Δία, για να μας καρβούνιαζε, αν δεν αισθανόμασταν γι΄αυτήν κάτι ανάλογο με όσα για τον αδελφικό φίλο μας- τον πατέρα της) , γιατί αυτοί οι … «ΔΝΤήδες της ΟΥΕΦΑ κλείνουν το ΟΑΚΑ για δύο αγωνιστικές, παράλληλα με το πρόστιμο των 80.000 ευρώ. Αν μπορέσει η ΑΕΚ να βγει στην Ευρώπη, με δύο (ή μία) αγωνιστικές χωρίς εισπράξεις, πόσα λεφτά θα χάσει; Παράλληλα με το πόσες κάρτες διαρκείας δεν θα ανανεωθούν, λόγω «νεκροταφείο οι εξέδρες»; Πως θ ενισχύσει την ομάδα της και με παίκτες (=όπως πλέον οι συνεταίροι οσφπ-παόκ) από το πάνω ράφι και όχι «για να λένε, πως «κάνουμε μεταγραφές» …

• Εμείς δεν ξεγελιόμαστε. Ναι μεν λατρεύουμε κι άλλο την θυγατέρα του Αρκάδη, για την υπερπροσπάθειας της, αλλά επιμένουμε, ότι τα επεισόδια ήταν στημένα (όπως και τα μετά το ΑΕΚ-Οσφπ 1-1) , με στόχο το οικονομικό «κεφαλοδείκλωμα» του μοναδικού χρηματοδότη και τιτάνα καλοπληρωτή όλων των υποχρεώσεων της ΠΑΕ (=υπαλλήλους, εργοτάξιο κ.λ.π.) Δημήτρη Μελισσανίδη!

• Σ.Σ.: «Τίγρη» , μη σου μένει καμία αμφιβολία, μετά και το επικό έργο της στη Νιόν: στο πλευρό σου έχεις μία ΥΑΙΝΑ! Την κοράκλα του δοξασμένου ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΚΑΔΗ! Την ΑΓΓΕΛΙΚΗ, που με γνώσεις, εμπειρία , γνωριμίες και σοφία απέτρεψε , στην κατασκότεινη ΟΥΕΦΑ, τον ευρωπαϊκό «ενταφιασμό» της Βυζαντιονογέννητης Βασιλίδας!

Φρίξος Κώνστας

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement