ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλάρα και 3άρα!

Published

on

19-4-1992

Σε ένα κατάμεστο “Ν. Γκούμας” και ένα ηλιόλουστο μεσημέρι,διεξήχθη ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ για την 28η αγωνιστική

AEKOFI30

Η πρωτοπόρος ένωση βρισκόταν τον τελευταίο μήνα σε απίστευτη φόρμα,σκορπίζοντας κάθε αντίπαλο που βρισκόταν στο δρόμο της.Ο δικέφαλος ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς και πίσω του ο Ολυμπιακός με 40,αυτοί οι δυο διεκδικούσαν και τον τίτλο αφού ο τρίτος Παναθηναϊκός είχε -5 βαθμούς διαφορά από τους κίτρινους και το παλιό σύστημα βαθμολόγησης (2-1-0) δεν επέτρεπε ψαλίδισμα διαφοράς.

Ο αγώνας με τους, υπολογίσιμους τότε, Κρητικούς εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ΑΕΚ,η οποία λίγο ποιο τυχερή να ήταν θα είχε κάνει σκορ με διψήφιο αριθμό τερμάτων.Το σκορ άνοιξε ο Ντανιέλ Μπατίστα στο 13ο λεπτό.Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλέκος Αλεξανδρής,μετά από κεφαλιά πάσα του Δημητριάδη,διπλασίασε τα τέρματα της ένωσης στο 53΄. Δυο λεπτά αργότερα,οι δυο επιθετικοί της ένωσης άλλαξαν ρόλο.Ο Αλεξανδρής έβγαλε την ασίστ με ανάποδο ψαλιδάκι και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Δημητριάδης σημείωσε το τελικό 3-0.

Οι εκστασιασμένοι οπαδοί της ΑΕΚ φώναζαν “κύπελλο-πρωτάθλημα” και η ένωση αύξησε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 2 βαθμούς,αφού ο τελευταίος ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στη Δράμα.

Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν, Μήνου, Βασιλόπουλος (85΄Κούτουλας), Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάζοβιτς (77΄Καραγκιοζόπουλος), Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μπατίστα, Σαββίδης.

Πάρης Αρωνιάδης

Continue Reading
Advertisement