ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαντωνίου: Να δέσουμε σαν ομάδα και μετά οι στόχοι

Published

on

Ικανοποιημένος με τις σημαντικές μεταγραφές που έχει κάνει η ομάδα εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Νώντας Παπαντωνίου.

cats

Ο νεαρός πλέι μέικερ της ΑΕΚ τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να δέσει το σύνολο, ενώ αναφέρθηκε στην κακή εκτός έδρας συγκομιδή, στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά και στα μέλλον του.

Αναλυτικά τα λόγια του στην “Ωρα των Σπορ”:

Για το αν μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ στην προνομιούχο τετράδα: «Είναι πολύ μακριά ακόμα το να μιλάμε για τετράδα. Πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε ματς. Να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται για να μπούμε σε μια καλύτερη θέση. Πρέπει να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, γιατί πάντα παίζει ρόλο. Ειδικά εμάς, μας δίνει ρυθμό η δυνατή μας έδρα. Δεν χάνουμε εύκολα στο γήπεδο μας».

Για τα δύο πρόσωπα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με Κόροιβο: «Είναι καινούρια ομάδα. Τώρα ολοκληρώθηκε το ρόστερ με την προσθήκη του Χέρστον. Είναι λογικό να υπάρχουν ακόμα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Ακόμα δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί για πολύ καιρό. Πρέπει να αφομοιώσουμε όσο καλύτερα γίνεται την φιλοσοφία του προπονητή μας και να εντάξουμε τους υπόλοιπους παίκτες που έρχονται, στην ομάδα».

Για το αρνητικό εκτός έδρας (1-6) ρεκόρ της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι και στο ματς στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο σε γενικές γραμμές, άσχετα αν είχαμε μια άτυχη στιγμή στο τέλος και χάσαμε το ματς. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο το ματς με τον Πανιώνιο. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και όλα τα ματς είναι τελικοί για αυτούς. Εμείς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και συγκεντρωμένοι , να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ. Θα μετρήσει πολύ το πάθος και η θέληση».

Για την παρουσία του Μαλίκ Χέρστον: «Είναι ένας παίκτης που η πορεία του, μιλάει από μόνη της. Θα μας βοηθήσει και θα μας ανεβάσει επίπεδο».

Για την διακοπή του Πρωταθλήματος: «Δυστυχώς, το πρωτάθλημα περιλαμβάνει πολλές διακοπές. Αυτό δεν μας βοηθάει στο να βρίσκουμε ρυθμό, ούτε είναι καλό να παίζουμε ανά δύο εβδομάδες. Έχουν γίνει πολλές αναβολές φέτος, τόσο για το Κύπελλο, όσο για να διεξαχθεί το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός που έχει αναβληθεί, τώρα γίνεται το ίδιο και για το Άρης-ΠΑΟΚ. Εμάς ενδέχεται να μας βοηθήσει τώρα η διακοπή, για να γυρίσει ο Ζήσης (σ.σ. Σαρικόπουλος) και επίσης για να προσαρμοστεί και ο Χέρστον».

Για το πόσο επηρεάζονται οι παίκτες από τις συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ: «Αυτή είναι η δουλειά μας. Να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε σε αλλαγές προπονητών, παικτών. Δεν είναι κάτι περίεργο για εμάς. Δεν μας επηρεάζει γενικά. Ίσως μόνο λίγο στην αρχή. Πάντως, είμαστε ομάδα. Κάθε φορά που έρχεται ένας καινούριος παίκτης, υπάρχει καλό κλίμα και παίζει άμεσα καλά. Έτσι έγινε με τον Ίνγκλις, με τον Μενσά-Μπονσού και τώρα με τον Χέρστον».

Για το κατά πόσο η ΑΕΚ μπορεί να μπει «σφήνα» σε ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: «Όπως έχουμε πει, δεν θέλουμε τα μυαλά μας να παίρνουν αέρα. Να μείνουμε προσγειωμένοι. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Η ΑΕΚ είναι σε μια χρονιά που τώρα δημιουργείται και επανέρχεται στην Α1. Έχει μπει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ. Μετά από το ματς με τον Πανιώνιο, θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για να δούμε σε τι σημείο είμαστε».

Για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αθηναίου στον «άσο»: «Τον Γιάννη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, τόσο ως συμπαίκτη, όσο και ως αντίπαλο, είμαστε φίλοι. Υπάρχει ένας καλός ανταγωνισμός που μας κάνει και τους δύο καλύτερους. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Στα περισσότερα ματς, προσπαθούμε κυρίως για την δημιουργία και μετά για την εκτέλεση. Όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες δίπλα σου άλλωστε, όπως οι Ίνγκλις, Μενσά-Μπονσού, Χέρστον και Σάκοτα, το εκτελεστικό κομμάτι έρχεται μετά».

Για την συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ: «Εννοείται ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Να βγάζουμε ενέργεια. Να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο και να φέρνουμε όσο γίνεται περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο. Αυτό φαίνεται σε όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ».

Μεγαλωμένος σε χρόνια που το να είσαι ΑΕΚ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο. Άλλωστε γεννημένος το 1990 το πρώτο πρωτάθλημα που είδα από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ ήταν το 2018. Χρόνια συνήθως αποτυχημένα, μίζερα αλλά με πολύ συναίσθημα και πάθος. Ένα πάθος που ολοένα και μεγαλώνει όπως το μεγαλείο της... Δεν είμαστε ΑΕΚ για τα εύκολα. Κάθε μέρα δίπλα της είναι και ένας άνισος αγώνας μεταξύ λύπης και χαράς. Και πολλή πολλή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement