ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η υποβιβασμένη ΑΕΚ γίνεται της μόδας

Διαβάστε το άρθρο του Βασίλη Σαμπράκου στο gazzetta.gr όπου αναλύει την μόδα του υποβιβασμού της ΑΕΚ…

Published

on

999876Διαβάστε το άρθρο του Βασίλη Σαμπράκου στο gazzetta.gr όπου αναλύει την μόδα του υποβιβασμού της ΑΕΚ…
Και ξαφνικά η προσπάθεια της ΑΕΚ εμπνέει.

Οχι μόνο τους οπαδούς της, αλλά και τους φίλους άλλων ομάδων, και ειδικά αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια και το ίδιο σοβαρά με αυτά που αντιμετώπιζε η ΠΑΕ, με αυτά που έστειλαν την εταιρεία στο λουκέτο. Με μεγάλη ευκολία οι “ουδέτεροι”, δηλαδή όσοι παρακολουθούν την πραγματικότητα της ΑΕΚ από συναισθηματική απόσταση, προβλέπουν ότι ο σύλλογος θα βγει ωφελημένος από αυτή τη διαδικασία και ότι σε λίγα χρόνια θα πρωταγωνιστεί και θα μοιάζει με την παλιά καλή ΑΕΚ.

Πώς συνέβη αυτό; Πώς φτάνει σήμερα η ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου να αντιλαμβάνεται ως πιο συμφέρουσα επιλογή για έναν σύλλογο του μεγέθους της ΑΕΚ την βύθιση στην Γ’ Εθνική και την επανεκκίνηση; Πώς φτάσαμε να γίνεται μόδα μια πραγματικότητα η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια ή και μήνες ήταν απαγορευτική σε βαθμό που να προειδοποιούν-απειλούν με πανό οι οπαδοί ότι θα τους βρει μπροστά του όποιος μιλήσει για πτώχευση μιας ΠΑΕ; Ολο αυτό που συμβαίνει εντός και εκτός της κοινωνίας της ΑΕΚ σε σχέση με την ΑΕΚ είναι ένα καθαρό σημάδι της αλλαγής της αντίληψης του μέσου Ελληνα ποδοσφαιρόφιλου. Σημάδι αλλαγής της αντίληψης του μέσου Ελληνα. Οι ΑΕΚτσήδες διαμόρφωσαν συνείδηση, διότι αντιλήφθηκαν ότι η προηγούμενη ζωή που έκανε η αγαπημένη τους ομάδα δεν είχε καμιά προοπτική. Και τώρα που τα πρώτα σημάδια επιβεβαίωσης του παραπάνω ισχυρισμού προκύπτουν, δεν τα παρατηρεί μόνο η κοινωνία των ΑΕΚτσήδων, τα βλέπει όλη η κοινωνία των ποδοσφαιρόφιλων.

Ο αγωνιστικός δρόμος της ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από δύσβατος. Και οι στιγμές που θα ζήσει είναι οι πιο σκληρές στην ιστορία της. Θα παίξει στην Γ’ Εθνική. Θα νιώσει την Γ’ Εθνική. Αν όμως το σενάριο εξελιχθεί όπως εύχονται σήμερα οι οπαδοί της και φαντάζονται – εκτιμούν οι παρατηρητές της εξέλιξης της προσπάθειας του Δημήτρη Μελισσανίδη, η ΑΕΚ θα δημιουργήσει παράδειγμα. Παράδειγμα που θα ενθαρρύνει και άλλους, εφόσον βρουν μπροστάρη – χρηματοδότη, να το ακολουθήσουν.

Εξι μήνες πίσω, αν ο Μελισσανίδης έβγαινε να προτείνει δημόσια στην ΑΕΚ να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, ο κόσμος της ΑΕΚ θα ήταν διχασμένος. Διότι ένα μεγάλο κομμάτι ΑΕΚτσήδων δεν ήθελαν, μέχρι την τελευταία στιγμή, να σκεφτούν την πιθανότητα υποβιβασμού της ΑΕΚ. Χρειάστηκε να πατήσει πάνω στην πραγματικότητα του υποβιβασμού ο Μελισσανίδης για να αρχίσει να δείχνει, με όσα κάνει αυτή την εποχή, στους ΑΕΚτσήδες ότι αυτός ο δρόμος ήταν ο προτιμότερος. Φύγαμε πλέον από τη θεωρία. Και τώρα, στην εποχή της εφαρμογής της θεωρίας, αν το αποτέλεσμα δείξει ελκυστικό, θα δημιουργήσει ρεύμα. Και θα δείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι μεγάλες ομάδες με προβληματικές ΠΑΕ.

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement