ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

«ΑΕΚ, Ελλήναζε»!

Avatar photo

Published

on

Μέγα μήνυμα στάλθηκε (και προς τον λατινολάτρη Μανόλο Χιμένεθ) από την σπουδαία διάκριση, κατά την 25η αγωνιστική, των ΑΛΜΠΑΝΗ- ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ- ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ!

Γράφει ο Φρίξος Κώνστας στο AEK LIVE

Κατ΄ ευτυχή σύμπτωση, στην 25η αγωνιστική , ημέρα Κυριακή, η βασικά ελληνογενούς σύνθεσης Τσαμπιονική Πρωταθλήτρια 2018, χάρηκε ιδιαίτερα, γιατί: α)΄ Ο Χρήστος Αλμπάνης πέτυχε το νικητήριο γκολ , στο 85΄, εναντίον της σκληροπυρηνικής «Μικτής παόκ-οσφπ,χαλκηδόνας, ατρομήτου». ΄Ηταν το παρθενικό του, στο πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ , β)΄ Ο επίσης 24χρονος Γιώργος Γιακουμάκης , δανεικός στον ΟΦΗ, σημείωσε (16΄) το πρώτο του γκολ (1-0), εκτέλεσε (63΄) πέναλτι και η μπάλα, με ακινητοποιημένο τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού (Μπόγιτς) σκόνταψε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού και ήταν (72΄) ο δημιουργός, προς τον Φερέϊρα, του δεύτερου γκολ (2-0), για να αναδειχθεί συνολικά MVP της συνάντησης , μέσω της οποίας η κρητική ομάδα πήρε βαθιά ανάσα στην αγωνία της για παραμονή στην κατηγορία.


• Και γ)΄ Κατά τον Μανόλο Χιμένεθ κορυφαίος παίκτης της Τσαμπιονικής Πρωταθλήτριας 2018 , στο 1-0 του εχθρικού Περιστερίου, ήταν ο 27χρονος Βίκτορ Κλωναρίδης. ΄Ετσι ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να αυτοπροβληθεί (χαλάλι του) , για την απόφαση του να χρησιμοποιήσει αριστεροπτέρυγο μεσοεπιθετικό τον «παρά ένα γκολ» ιστορικό σκόρερ στο ΑΕΚ- Μπενφίκα 2-3. Τέλος πάντων , δεν είναι αυτό το θέμα, δηλαδή για το ποιος υπήρξε MVP , άλλοι (όπως π.χ. εμείς) είδαμε ως κορυφαίο παίκτη τον αρχηγό Μιχάλη Μπακάκη (που θύμισε σε μας τους παλαιούς, τον χαλκέντερο αμυντικό τιτάνα, τον αξέχαστο Τάσο Βασιλείου)!

• Αλμπάνης- Γιακουμάκης- Κλωναρίδης! Μια επιθετική τριάδα της ΑΕΚ , που έχει ως κοινό στοιχείο, το σημαντικότατο: ότι είναι ελ-λη-νι-κή! Υπολογίζουμε και ότι ο Βίκτορ, με βελγική ιθαγένεια (λόγω γονέων) έχει σχεδόν έτοιμα τα χαρτιά του, για την απόκτηση της δικής μας υπηκοότητας, προσβλέποντας στο να κληθεί στην Εθνική.

• Σε εποχή , που έχουν αφελληνοποιηθεί , κυρίως ο κατασκευασμένος σε «πρωταθλητή 2019» ιβανικός παόκ , ο δε δεύτερος της βαθμολογίας, οσφπ, είναι κομμένος και ραμμένος με τα ξένα υλικά, φερμένα από τους Καρεμπέ- Μοντέστο- Μαρτίνς, η ΑΕΚ αποτελεί την τεράστια εξαίρεση. Παράλληλα με τα εν ενεργεία βασικά διεθνή τέσσερα «Μ» ( Μπάρκα- Μπακάκη- Μπακασέτα- Μάνταλο) έχει τους Οικονόμου, Γαλανόπουλο (μέχρι πρότινος και τον Λαμπρόπουλο, ενώ ξεμυτίζει ο Γιαννούτσος, με την Ελπίδων). ΕΧΕΙ και τους τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές της 25ης αγωνιστικής, από τους οποίους ο Γιακουμάκης πιθανότατα θα επιστρέψει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

• Η ύπαρξη τόσο πλούσιου ελληνικού στοιχείου (φυσικά δεν αγνοούμε τους Τσιντώτα , Σβάρνα, τον υπό επιστροφή Βασιλαντωνόπουλο και τον ήδη κλεισμένο τερματοφύλακα 25χρονο Γιώργο Αθανασιάδη) δεν είναι τυχαία. Είναι η πραγματοποίηση της επιθυμίας του Κορυδαλλιώτη Δημήτρη Μελισσανίδη, για «Αθλητική Ελληνική Κυρίαρχο»! Προς αυτό τον στόχο πράγματι καταβάλλει εξαιρετικές προσπάθειες ο Νίκος Λυμπερόπουλος κι οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Του «Λυμπέ» επιτυχία είναι η έγκαιρη συμφωνία (λίγο πριν από την λήξη της περσινής σεζόν) με τον «Απολλωνιστή» Χρήστο Αλμπάνη (Χ.Α. αλά …Χρήστο Αρδίζογλου!) . Δική του και η επιλογή του Μάριου Οικονόμου, που το «τρισκακόμοιρο» Ομοσπονδιακό τεχνικό συνονθύλευμα (Αναστασιάδη-Μπασινά- Στέλιου) τον αποδόμησε από την τωρινή 23άδα, για να ευνοήσει σκανδαλωδώς τους οσφπ-«Μικτή δανεικών» , ήτοι Σβάρνα και Ρισβάνη. ΄Όπως για την επιστροφή του Κλωναρίδη δικαιούται «μια καλή κουβέντα» ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που τον είχε αναδείξει σαν κολώνα του Μάρκους Μπεργκ.

• Ο Χιμένεθ, που είναι γνωστό και από τις δύο προηγούμενες θητείες του, έχει προτίμηση προς το ξένο στοιχείο, προπάντων το λατινογενές, αξίζει να παραδειγματιστεί από την διάκριση των Αλμπάνη- Κλωναρίδη (Γιακουμάκη). Και να πιστέψει στην χρησιμότητα του ελληνικού έμψυχου υλικού, αφού λάβει υπόψη του και ότι η ΑΕΚ :1) Δεν διαθέτει ένα ρωσοφερμένο «εθνικό επενδυτή», που σκορπάει τα ρούβλια και τα ευρώ σαν «τα λουλούδια στην Κυρία ( ρωσοτραγουδιάρα Λάουρα) από μένα»… 2) Ούτε ένα Φαληριώτη- σουλτανολιμανιώτη, «τάνκερ» που ξανοίγεται στα πιο μακρινά ανοικτά του ωκεανού, με σημαία του το «παναμανέζικο» μανατζερικό κράτος Μεντές- εν κράτει Καρεμπέ Μοντέστο!

• Η ΑΕΚ διαθέτει «μόνο», ένα φιλόδοξο ιδιοκτήτη, επιτομή του ρομαντισμού, που «κάνει τσιμέντο» την κόρα και την ψίχα από την Νεοφιλαδελφειώτικη φρατζόλα του, για να προσθέτει σκαλί –με σκαλί για τις εξέδρες και «ιερό με ιερό» για τους πυλώνες και την σκεπή του «Αγια Σοφιά»!

• Το «ΑΕΚ Ελλήναζε», θα είναι ένα από τα τροπάρια, που θα προκαλούν αμέτρητα ρίγη άκρατης συγκίνησης στους πιστούς, που θα προσέρχονται στο «Αγια-Σοφιανό» ναό!

• Σ.Σ.1: Χίλια «ΔΙΚΕΦΑΛΟ»-πρωτοσελιδίσια συγχαρητήρια στον συνάδελφο Romeo του “AEK Live» , στο ρεσιτάλ του με το μοντάζ, κατά την φωτογραφική απεικόνιση των Ουάρντα και Λουτσέσκου , οι οποίοι αλά Κριστιάνο και Σιμεόνε έκαναν …την «τρίμπαλη» σεξ-χειρονομία τους, μετά τους αγώνες στη Μαδρίτη και στο Τουρίνο, κατά το Ατλέτικο- Γιουβέντους 2-0 και 0-3!

• Σ.Σ.2: Ας μας επιτρέψει ο Νίκος Αγγελίδης να αφιερώσουμε το σημερινό κείμενο μας στην «Παραδεισένια» ΄Ελλη… Για τα γενέθλια της , 18 Μαρτίου. Απίστευτο, ότι «μας επισκέφτηκε» στον ύπνο μας, μαυροντυμένη, θλιμμένη. Ρωτούσε για την μητέρα της, την Κυριακή και τον αδελφό της Αντώνη…

Φρίξος Κώνστας

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement