ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Δεν έχουνε να φάνε, αλλά θα τα σκάσουν για smartphones οι Έλληνες τα Χριστούγεννα…

Avatar photo

Published

on

Η Deloitte δημοσίευσε τη Χριστουγεννιάτικη Έρευνά της για το 2014 στην οποία παρουσιάζονται οι αγοραστικές τάσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2014.

2283

Πρόκειται για τη 17η κατά σειρά έρευνα που πραγματοποιεί η εταιρία και φέτος καλύπτει 17 ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων για πέμπτη φορά φέτος και η Ελλάδα – καθώς και τη Νότια Αφρική.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την πρώτη έως και την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οπότε τέθηκαν ερωτήματα σε ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτών (17.326 άτομα) ηλικίας μεταξύ 18-65 ετών, προκειμένου να καταγραφούν οι προγραμματισμένες δαπάνες σε δώρα, φαγητό και ποτό για τα γιορτινά γεύματα αλλά και για τη διασκέδαση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι ευάλωτη, με αργούς ρυθμούς βελτίωσης, ισχυρή φορολογική πίεση και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών υφίσταται μεγάλη πίεση. Με την προοπτική της εορταστικής περιόδου στο τέλος του έτους, διαφαίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητική η αξιολόγηση της ελαστικότητας των καταναλωτικών δαπανών και η εκτίμηση του προϋπολογισμού που θα διατεθεί για τις αγορές δώρων.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο emea.gr

Continue Reading
Advertisement