ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Διπλός σεισμός στα βόρεια της Χαλκίδας!

Published

on

Διπλή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στη 1:05 και στη 1:09, στον υποθαλάσσιο χώρο, του βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου.

cats

To Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο τους δύο σεισμούς στα 5,3 και 5,2 Ρίχτερ.

Το USGS δίνει στα 5,4 Ρίχτερ τον πρώτο σεισμό και στα 5,3 Ρίχτερ το δεύτερο.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 27χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας και στα 80χλμ. βόρεια των Αθηνών, στην θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού, ανάμεσα στην Μαλεσίνα και το καταφύγιο άγριας ζωής Δαφνώντα.

Χαρακτηριστικό του πρώτου σεισμού, ήταν η μεγάλη διάρκεια.
Στην περιοχή έχουν ακολουθήσει τους δύο σεισμούς, αρκετοί μετασεισμοί, με μεγαλύτερο τα 4,1 Ρίχτερ στις 03:13.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,2 Ρίχτερ

Με δηλώσεις του στο Star, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας μεν ότι οι σεισμοί έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία, η Λαμία, η Στερεά και η Πελοπόννησος.
«Δεν προέρχεται ο σεισμός από την Κεφαλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός. Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος. Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι 4 σεισμικές δονήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο κύριο σεισμό».

Την εκτίμηση του ότι το φαινόμενο με τους σεισμούς στην Εύβοια δεν έχει εκτονωθεί, εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Παράλληλα συνέστησε την προσοχή των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του επικέντρου, καθώς θα πρέπει να αποφύγουν τα παλιά σπίτια για την δική τους ασφάλεια.

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Σχετικά με τους σεισμούς στη Χαλκίδα θέλει προσοχή, η περιοχή δεν έχει εκτονωθεί ακόμα πιστεύω ότι είναι πιθανό να έχουμε συνέχεια. Όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή ας αποφύγουν τα παλιά σπίτια.»
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κλήσεις για υλικές ζημιές ή αναφορές για τραυματίες.

Πηγή: newsbomb.gr

Μεγαλωμένος σε χρόνια που το να είσαι ΑΕΚ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο. Άλλωστε γεννημένος το 1990 το πρώτο πρωτάθλημα που είδα από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ ήταν το 2018. Χρόνια συνήθως αποτυχημένα, μίζερα αλλά με πολύ συναίσθημα και πάθος. Ένα πάθος που ολοένα και μεγαλώνει όπως το μεγαλείο της... Δεν είμαστε ΑΕΚ για τα εύκολα. Κάθε μέρα δίπλα της είναι και ένας άνισος αγώνας μεταξύ λύπης και χαράς. Και πολλή πολλή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement