ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΑΕΤΙΣΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ

Εκλογές παντού, εκλογές και στην ΑΕΚ

Published

on

Αετίσιες Κραυγές (23-4-2019)

 

 

  1. Εκλογές παντού, εκλογές και στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Ας στηρίξουμε όσους θέτουν ένα διαφορετικό, ανατρεπτικό σκεπτικό, για έναν αθλητισμό έξω και πέρα από τα όρια του επαγγελματισμού, που καθιστά τα ερασιτεχνικά σωματεία ομήρους επίδοξων σωτήρων. 

 

  1. «Η ίδια η απελπισία, αν συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα είδος καταφυγίου όπου μπορεί κανείς να βολευτεί και να αισθάνεται άνετα». Σαρλ-Ωγκυστέν Σαιν-Μπεβ (1804-1869, Γάλλος κριτικός)

 

  1. Το κερδοσκοπικό ποδόσφαιρο των αφεντικών δεν αλλάζει, όπως μας έλεγαν τα παπαγαλάκια της εξυγίανσης. Το μόνο που αλλάζει είναι οι μέθοδοι και τα κουμάντα. Η μόνη εξυγίανση είναι η κατάργηση των ΠΑΕ.

 

  1. Τα ποδοσφαιρικά μονοπώλια προϊόν οικονομικής χούντας τύπου Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν, έχετε δει τι απίστευτης ρουτίνας αδιάφορα πρωταθλήματα έχουν σαν συνέπια σε Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα;

 

  1. Κι αν σας ενοχλεί η παράδοση και η σύνδεση της ΑΕΚ με κοινωνικά κινήματα και ανθρώπους αγωνιστές που άφησαν το δικό τους στίγμα στη ζωή της χώρας… Ξύδι και καλό ταξίδι.

 

  1. Ευτυχώς που πέσαμε στη Γ’ Εθνική ρε αλάνια, για να καθαρίσει η εταιρεία και να γυρίσουμε πανίσχυροι να χρειαζόμαστε μόλις ένα βαθμό στη Λιβαδειά για να «κλειδώσουμε» την τρίτη θέση.

 

  1. Αν υπάρχει ανάμεσα μας κάποιος γνώστης του αθλήματος Beach Kabbadi παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον κ. Αλέξη Αλεξίου για την δημιουργία τμήματος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

  1. Σε κάθε εκλογική διαδικασία μακριά από όσους στηρίζονται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μακριά από όσους στηρίζονται από μεγάλους ή μικρότερους παράγοντες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ.

 

  1. Υπάρχουν κάποιες λέξεις που δίνουν χρώμα στη ζωή μας. Είναι μικρές αλλά έχουν μεγάλη δύναμη. Μια από αυτές τις λέξεις με τη μεγαλύτερη δύναμη είναι η λέξη ΑΕΚ. Έχει τη δύναμη να σου αλλάξει πρώτα τη διάθεση και μετά την πραγματικότητα που ζεις.

 

  1. Το ξέρετε ότι ο Τρέβορ Εμπάκουε βρισκόταν στην «κιτρινόμαυρη» λίστα και το καλοκαίρι, πριν η ΑΕΚ «κλείσει» τον Τάιλερ Ρόμπερσον, αλλά η επιλογή έγινε με οικονομικά κυρίως κριτήρια; Παντού στον αθλητισμό της αγοράς συναντάμε την ριμάδα την οικονομία.

 

  1. Εξυγίανση δεν είναι η μάταιη προσπάθεια για την «εξανθρώπιση» του ποδοσφαίρου των αφεντικών, άλλα η αποδέσμευση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα από την επιχειρηματική δράση.

 

  1. Να είσαι ο Μασούρας, να έχεις κάνει τέτοιο ξεπέταγμα στον πλανήτη του ελληνικού ποδοσφαίρου και να βλέπεις την παλτουδιά τον Ζιλ Ντίας να παίζει στη θέση σου γιατί υπάρχουν και κάτι μανατζαραίοι που πρέπει να εξυπηρετηθούν.

 

  1. Τιτανομεγιστοτεράστιε Αλέξη Αλεξίου. Σύγχρονε Λουκά Μπάρλε… Είναι δυνατόν να μην έχεις ιδρύσει ακόμη τμήμα Subbuteo;

 

  1. Ευτυχώς που πέσαμε να καθαρίσει η εταιρεία και να γυρίσουμε πανίσχυροι για να καταφέρει η Λάρισα του Κούγια για πρώτη φορά στα χρονικά της Α΄ εθνικής να περάσει με «διπλό» από την έδρα της ΑΕΚ.

 

  1. Εξυγίανση είναι η απαλλαγή του ποδοσφαίρου από μεγαλοκαρχαρίες και μικροαπατεώνες.

 

  1. Ο Καλάθης πήγε στο NBA ή ακόμα τον παρακαλάνε αλλά δεν μπορούν να τον καταφέρουν;

 

  1. Από τον Λυκουρέζο μέχρι τον Μαρινάκη έχουμε μια πεντακάθαρη εικόνα της ελληνικής αστικής τάξης. Όταν λοιπόν κάποιοι από δαύτους έχουν υπό την ιδιοκτησία τους τις αγαπημένες μας ομάδες, τι μπορούμε να περιμένουμε;

 

  1. Είδατε τι υπέροχος είναι ο αθλητισμός των αφεντικών; Ξευτιλίζεται η μπασκετική εταιρεία του φαρμακοτρίφτη στην Μαδρίτη και οι βάζελοι και βρίζουν Καλάθη, Πιτίνο, διαιτητές κτλ… Το αφεντικό που έριξε το μπάτζετ σε επίπεδα EuroCup δεν το ακουμπάει κανείς.

 

  1. Αποτελεί στόχο ζωής για τον κ. Αλεξίου, η δημιουργία ανάλογου τμήματος από την Ερασιτεχνική. Γνωρίστε το Finger Jousting ένα άθλημα με δυο παίκτες, οι οποίοι είναι όρθιοι και προσπαθούν ο ένας να ακουμπήσει τον άλλο με το δάχτυλο του.

  1. Ο άνθρωπος ως πολιτικό ον ασκεί πολιτική σε κάθε του πράξη, από το να πηγαίνει στην εκκλησία μέχρι να δένει τα κορδόνια του.

 

  1. Δείτε λίγο το ξεκατίνιασμα Μαρινάκη – Κόκκαλη και ίσως καταλάβετε πόσο ύπουλος είναι ο ρόλος όλων αυτών που καλλιεργούν στους οπαδούς ένα κλίμα υποτέλειας απέναντι στους πατερούληδες των ΠΑΕ – ΚΑΕ. Αυτοί έχουν ανάγκη τις ομάδες μας όχι το ανάποδο.

 

  1. Για το γεγονός που θέλει τον Καλάθη να παίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς μπακ απ, είναι προφανές ότι φταίει ο ίδιος ο Καλάθης και όχι ο λαρτζ φαρμακοτρίφτης που έχει κρυφτεί πίσω από το συμβόλαιο του Νικ για να διαδίδει πόσο πολύ ματώνει οικονομικά.

 

  1. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ – ΚΑΕ ανταλλάσουν συχνά – πυκνά βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς για συγκεκριμένες υποθέσεις, όμως, για ένα πράγμα δε μιλούν, την εμπορευματοποίηση που είναι απαραίτητη για να αιτιολογήσει την ύπαρξη τους.

  1. Τα παπαγαλάκια που σας κουνάνε το δάχτυλο και σας λένε να μην ανακατεύετε το ποδόσφαιρο με την πολιτική, κάνουν το ίδιο και με τα αφεντικά τους των ΠΑΕ που κατεβαίνουν υποψηφία ή στηρίζουν δημόσια τα κόμματα εξουσίας;

 

  1. Αγαπώ το ποδόσφαιρο σημαίνει ότι στέκομαι απέναντι στις ομοσπονδίες, τις οργανώσεις, τους συνεταιρισμούς και τις εταιρείες που το εκμεταλλεύονται.

 

  1. Τελικά τι είναι ένα οργανωμένο οπαδικό κίνημα και πως ορίζεται; Μπορεί να υπάρξει γνήσιο οπαδικό κίνημα χωρίς να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό απέναντι στις εταιρείες κερδοσκοπικής – οικονομικής εποπτείας;

 

  1. Η στήλη είναι σε θέση να αποκαλύψει τις μυστικές συναντήσεις του Ντούσαν Μπάγιεβιτς με τον Αλέξη Αλεξίου για τη δημιουργία του πρώτου τμήματος ποδοβόλεϊ παγκοσμίως από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

 

  1. Κανένας αγώνας δεν μπορεί να δοθεί μέσα από σάιτ – Facebook και twitter. Εδώ μια απλή καταγραφή – έκθεση των απόψεων μας κάνουμε και όπου είναι εφικτό τις ανταλλάσουμε κιόλας στα πλαίσια του διαλόγου.

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

twitter

facebook

 

 

Continue Reading
Advertisement