ΔΙΑΦΟΡΑ
Η παγίδα της ΕΠΟ στον Μελισσανίδη

Προσέξτε λίγο: η περίπτωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με το πρόστιμο που επέβαλε στον Δημήτρη Μελισσανίδη για όσα είπε μετά το ματς Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο «ΟΑΚΑ» ξεφεύγει από τα όρια της σύγκρισης με τις αντίστοιχες ποινές για τους Κασάμι και Περέιρα, τα σχόλια για το μπουρδέλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ κτλ.
Η κίνηση αυτή της ΕΠΟ έχει πολύ ζουμί. Αν ο Μελισσανίδης κάνει έφεση, τότε ουσιαστικά αποδέχεται την θεσμική του θέση στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν τώρα, αποδεχτεί την ποινή, τότε για την ΕΠΟ θα είναι σαν να παραδέχεται την εμπλοκή του με την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Μην ξεχνάτε ότι κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν βάλει σε προτεραιότητα να αποδείξουν την εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ και φαίνεται ότι η κίνηση του προστίμου της ΕΠΟ δεν είναι καθόλου άσχετη με αυτή την προσπάθεια.
Σίγουρα η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μια εταιρεία άριστα καταρτισμένη με τους καλύτερους της αγοράς. Στα πλαίσια αυτά θα διαθέτει και ότι καλύτερο υπάρχει και στο ευαίσθητο τμήμα της νομικής προστασίας. Οπότε συμβουλές από εμάς ούτε για αστείο δεν μπορούν να ειπωθούν.
Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, όλα αυτά είναι πολύ μακριά από το παιχνίδι του ποδοσφαίρου έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε όμως την υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση, διεξάγεται ένας επιχειρηματικός πόλεμος που οφείλουμε να τον παρακολουθήσουμε όσο πιο προσεκτικά γίνεται.
Παναγιώτης Αλιατάς


