ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΔΙΑΦΟΡΑ

Θέλουμε σίγουρα… τρομοκρατική επιστροφή;

Avatar photo

Published

on

376417

Καθώς τα σενάρια για την επιστροφή του «τρομοκράτη» στο Δικέφαλο δείχνουν να παίρνουν σάρκα και οστά, εύλογο είναι να αναρωτηθεί κανείς αν η προσθήκη αυτού του χαρισματικού επιθετικού θα είναι αντάξια των χρημάτων που θα δαπανηθούν.

Θυμόμαστε φυσικά τον Τζιμπούρ από τις σεζόν (2008-2011) που αγωνίστηκε στην Ένωση και αναμφισβήτητα αποτελούσε ένα στολίδι για την επιθετική γραμμή της ομάδας σκοράροντας κατά ριπάς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επομένως είναι λογικό η ένταξη αυτού του δεινού εκτελεστή στο κέντρο επίθεσης της ΑΕΚ να χαροποιεί εν μέρει τους οπαδούς της μιας και από όσα είδαμε τη φετινή σεζόν ούτε ο Ντακόλ ούτε ο Μπρέσεβιτς είναι εφάμιλλοι της κλάσης του Αλγερινού καθώς δεν ήταν λίγοι οι αγώνες όπου οι δύο επιθετικοί της ομάδας παρέμεναν ανούσιοι και στείροι στο παιχνίδι τους.

Παρ’όλα αυτά με την επιστροφή του Τζιμπούρ δημιουργούνται δύο κωλύματα όσον αφορά πρωτίστως τους οπαδούς της ομάδας και δευτερευόντως τη σχέση του ποδοσφαιριστή με τα «αποδυτήρια» :

Ο Τζιμπούρ λοιπόν αφήνοντας την Ένωση επέλεξε τον Ολυμπιακό ως επόμενη στάση της καριέρας του όπου φυσικά και εκεί απέδειξε την αξία του αναφορικά με την έφεσή του στην επίτευξη τερμάτων. Ο λαός της ΑΕΚ για ευνόητους λόγους δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την «προδοσία» του Αλγερινού και είναι ακόμα και σήμερα πολλοί εκείνοι που δικαιολογημένα αντιτίθενται στην επιστροφή του εξαιτίας αυτού του λόγου. Ενδεχόμενη επιστροφή του λοιπόν, ίσως απογοητεύσει τον κόσμο της ΑΕΚ.

Το δεύτερο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ο «τρομοκράτης» έχει επιτέλους ωριμάσει επαγγελματικά και νοητικά καθώς από τη θητεία του στο Δικέφαλο ενθυμούμαστε τον ασταθή και οξύθυμο χαρακτήρα του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση τόσο με συμπαίκτες όσο και με τον προπονητή του δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση στα «αποδυτήρια». Είναι λογικό επομένως να αναλογιστούμε τις συνέπειες της επανένταξης αυτού του παίκτη στο ρόστερ της ομάδας μιας και πιθανή επανάληψη συμπεριφορών ανάλογων του κοντινού παρελθόντος αναμφίβολα θα δυναμιτίσει την ομαλότητα του κλίματος και θα ανατρέψει τις επικρατούσες συνθήκες.

Εφόσον προχωρήσουν επομένως οι συζητήσεις των ανθρώπων της ομάδας με τον Αλγερινό και οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία, τίθεται το ερώτημα : Θέλουμε σίγουρα τον Τζιμπούρ πίσω στην ΑΕΚ ;

Βασίλης Γούσιος

Continue Reading
Advertisement