ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν το είΧαμε με τίποτα…

Published

on

Κακή εμφάνιση για την ΑΕΚ στην Τρίπολη που συνοδεύτηκε από λευκή ισοπαλία, αλλά και κακή διαιτησία από τον Παπαπέτρου που δεν είδε πεντακάθαρο πεναλτι στο 34′. Αποβλήθηκε ο Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις. Δεν του βγήκε τίποτα του Πογιέτ

96bc5c8b8ca951e1690e3b51dd476258_446557

Το παιχνίδι μεταξύ ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης έληξε στο 0-0, ένα ΄δικαιο αποτέλεσμα βάσει απόδοσης. Πολύ κακό το θέαμα και από τις δύο πλευρές, επιθετική δυσλειτουργία και έλλειψη φαντασίας σημάδεψατο αποψινό κρίσιμο παιχνίδι.

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαγιάννης

Άοσμο και ανούσιο α’ ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και την ΑΕΚ στα πρώτα 10 λεπτά να μην δίνει το 100%. Ωστόσο, στη συνἐχεια ανέβασε την απόδοσή της έχοντας κάποιες καλές στιγμές, ενώ και ο Αστέρας Τρίπολης απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι ποδοσφαιριστές έδειχναν να έχουν όρεξη και η μπάλα μεταφερόταν από την μία περιοχή στην άλλη με τον Αστέρα να εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις και το κακό αμυντικό transition της Ένωσης.

Η ΑΕΚ αναπτύχθηκε κυρίως από την δεξιά πλευρά εκμεταλλευόμενη την φρεσκάδα του Γκάλο. Στο αριστερό φτερό έδειξε αδυναμία επιθετικά, ενώ πολύ θετική ήταν η παρουσία του Αραβίδη, ο οποίος έδειξε ορεξάτος και συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι της Ένωσης, κάνοντας κινήσεις στα άκρα και πιέζοντας τους αμυντικούς του Αστέρα. Κάποια λάθη συνέβησαν στο χώρο του κέντρου, έγιναν επειδή χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής ο Κορδέρο εξαιτίας της απουσία του.

Κατάπιε πέναλτι ο Παπαπέτρου

Παρά τους χώρους που άφησε η ΑΕΚ σε αρκετές περιπτώσεις, η αργοπορία του Μπερτόλιο στην τελική πάσα δεν επέτρεψε στον Αστέρα να εκδηλώσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη η Ένωση είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις , χωρίς να τις αξιοποιήσει όπως έπρεπε. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι στο 34′. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Ιγκλέσιας φαίνεται πεντακάθαρα να έχει πιάσει τον Λαμπρόπουλο κεφαλοκλείδωμα και να τον πετά στο έδαφος, κάτι που δεν είδε ο Παπαπέτρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο μεγαλύτερη ήταν η προσήλωση που επέδειξαν οι δυο ομάδας στα ανασταλτικά τους καθήκοντα στα πρώτα λεπτά. Για την ΑΕΚ όμως στάθηκε καταλυτική η αναγκαστική αλλαγή του Γιόχανσον, κάτι που οδήγησε στην οπισθοχώρηση του Βάργκας στα χαφ κάτι που αποσυντόνισε το κέντρο και έδωσε πολλές φορές ευκαιρίες στους γηπεδούχους. Πολύ σημαντική για το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης ήταν η συμβολή του Κουρμπέλη, ενώ το μεγαύτερο χρόνο με την μπάλα στα πόδια είχε ο Μπερτόλιο,, δίχως να την αξιοποιήσει, όπως οι πιο πολλοί περίμεναν. Για την ΑΕΚ δεν φάνηκε ιδιαίτερα ο Μπαρμπόσα, ούτε ο επηρεασμένος από την αποχή του Κορδέρο.

Ο Δικέφαλος μετά την είσοδο των Τζεμπούρ και Μπουονανότε ρίσκαρε επιθετικά και έδειξε να έχει προβλήματα στην άμυνα, αφήνοντας αρκετούς χώρους στους παίκτες στος Αστέρα.  Η εικόνα του αγώνα δεν βελτιώθηκε σε έναν αγώνα, ο οποίος δεν προσέφερε σε καμία περίπτωση θέαμα, με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις.

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 81′, όταν ο Μπαντής εξουδετέρωσε σουτ του Σιμόες. Έτσι παρέμεινε το 0-0, με την Ένωση να ολοκληρω΄νει το ματς με 10, λόγω της αποβολής του Τζεμπούρ, ο οποίος αξιοποιήθηκε ως εξτρέμ από τον Πογιέτ…

Οι δύο ομάδες

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Κορδέρο(Τζανετόπουλος), Γιόχανσον(Ντζεμπούρ), Μπαρμπόσα(Μπουονανότε), Βάργκας, Αραβίδης

Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπουονανότε, Τζανετόπουλος, Τζεμπούρ, Πέκχαρτ

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης(Χαμντανί), Μπερτόλιο, Δημούτσος, Νίκο Φερνάντες(Τσάβες), Ιωαννίδης

Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Ντουντού, Χαμντανί, Παντελιάδης, Τσάβες, Μάσα

Continue Reading
Advertisement