ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτοκτόνησαμε… στη Ρωσία!

Avatar photo

Published

on

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 86-79 από τη Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία για το Eurocup στο «CEC Nagorny Αrena». Ο Δημήτρης Μαυροειδής με 26 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της «Βασίλισσας».

nizni_aek

 

Με την έναρξη της αναμέτρησης η Νίζνι «έτρεξε» σερί 5-0, ωστόσο ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο μείωσε σε 5-3 και με σερί 4-0 με δύο δίποντα του Μαυροειδή έγινε το 8-7.  Ο Ρουντ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στη Νίζνι, ωστόσο, η ΑΕΚ με ένα επιμέρους σκορ 12-2 πήρε προβάδισμα έξι πόντων (19-13), δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 6-6, η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα των έξι πόντων (25-19), με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Το συγκρότημα του Ντράγκαν Σάκοτα με σερί 6-0 ανέβασε τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (31-19), με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.  Η Νίζνι με σερί 4-0 μείωσε στους οκτώ (31-23), ωστόσο, ο Παπαντωνίου με τρίποντο επανέφερε τη διαφορά στους έντεκα πόντους (34-23), στο 13ο λεπτό. Ο Γιάννης Καλαμπόκης με δίποντο κράτησε στο +11 τη «Βασίλισσα» (40-29) στα μισά της 2ης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 15 – 12 υπέρ των Ρώσων, η ΑΕΚ πήγε στο ημίχρονο με διαφορά οκτώ πόντων (52-44).

Χέρστον και Μαυροειδής με δίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (56-44), με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 6-0 για το 56-50, στα μισά της τρίτης περιόδου και με επιμέρους σκορ 5-1 μείωσαν στους δύο πόντους της διαφορά (57-55), στο 28ο λεπτό.  Με επιμέρους σκορ 8-6 οι Ρώσοι ισοφάρισαν (63-63), με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Με την έναρξη της τελευταίας «πράξης» του αγώνα οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 11-6 και πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (74-69). Η ΑΕΚ απάντησε με σερί 5-0 και ισοφάρισε (74-74), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.  Με επιμέρους σκορ 7-2 η Νίζνι πήρε προβάδισμα 81-76, ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Σάκοτα με δίποντο να διαμορφώνει το τελικό 86-79.

O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί επειδή ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση.

Διαιτητές:  Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Ρομάνο (Ισραήλ), Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία)

Τα δεκάλεπτα:  19-25, 44-52, 63-63,  86-79

ΝΙΖΝΙ (Άιναρς Μπαγκάτσκις):  Ρουντ 21 (3), Ζαριάσκο, Ίβλεφ 9 (1), Μαχάλμπασιτς 8, Αντόνοφ 11 (3), Κβοστόφ 5 (1), Μπερζίνς 12 (1 τριπ. – 13 ριμπ.), Στρεμπκόφ 15 (3), Κιρντιάσκιν 5 (1).

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα):  Παπαντωνίου 3 (1), Κατσίβελης 5 (6 ασ), Καλαμπόκης 5, Χέρστον 15 (1 τριπ. – 7 ριμπ.), Σάκοτα 10 (1), Μιλόσεβιτς 10 (2), Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 3 , Μαυροειδής 26 (10 ριμπ.).

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement