ΔΙΑΦΟΡΑ
Προσοχή μην έχουμε… άλλα!
Η ΑΕΚ δίνει το δεύτερό της παιχνίδι μέσα σε δύο εβδομάδες στο γήπεδο του Ταύρου, αυτή τη φορά απέναντι στην Καλλιθέα και θα πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα.
Γράφει ο Βασίλης Γούσιος
Η Ένωση τέθηκε αντιμέτωπη με τον Φωστήρα στις 15 Μαρτίου παίρνοντας μια σχετικά εύκολη νίκη με 3-1 στον Ταύρο παρά το γεγονός ότι πολύ νωρίς έμεινε πίσω στο σκορ. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση μιας και οι βροχές των προηγούμενων ημερών τον είχαν επιβαρύνει αρκετά με αποτέλεσμα να κρύβονται «παγίδες» σε επικίνδυνες φάσεις για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Φωστήρα λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ προπονούνταν στο γήπεδο του Μοσχάτου το οποίο περιέχει πλαστικό χλοοτάπητα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν έκτακτους τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής αλλά και για να μην επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου τους.
Πλέον, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα επιστρέφει για τελευταία φορά φέτος σε αυτό το γήπεδο και κόντρα στην Καλλιθέα του Νίκου Παντέλη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όχι τόσο από άποψη αγωνιστική όπου η νίκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στην προκειμένη περίπτωση αλλά κυρίως αναφορικά με το ζήτημα των τραυματισμών, ένα ζήτημα που έχει πλήξει την ΑΕΚ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη φετινή σεζόν. Ο αγωνιστικός χώρος άλλωστε θα είναι περίπου στην ίδια κατάσταση με το παιχνίδι απέναντι στον Φωστήρα λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων.
Οι τραυματισμοί των κιτρινόμαυρων φέτος διαδέχονται ο ένας τον άλλον και τα βασικά αίτια δεν έχουν πλήρως αναγνωριστεί: Φταίει ο παράγοντας «τύχη», οι συμπτώσεις, τα γήπεδα των ομάδων της Β’ Εθνικής, το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης; Ίσως ένας συνδυασμός όλων μαζί;
Σίγουρα λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους στο αυριανό παιχνίδι και να αποφεύγουν να ρισκάρουν την ακεραιότητά τους. Ειδικά οι Κορδέρο και Ζόριτς που προέρχονται από πρόσφατους τραυματισμούς και δεν βρίσκονται στο 100% της φυσικής τους κατάστασης θα πρέπει να είναι δέκα φορές περισσότερο προσεκτικοί στην περίπτωση που πάρουν λεπτά συμμετοχής. Το ειδικό πρωτάθλημα των play off ανόδου πλησιάζει ολοένα και περισσότερο και η ΑΕΚ θα πρέπει να εμφανιστεί εκεί εντελώς ακέραιη έχοντας μόνο εκτός τους Μπρέσεβιτς και Μάνταλο οι οποίοι δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν με την παρουσία τους λόγω των σοβαρών τραυματισμών που υπέστησαν μεσούσης της σεζόν. Ο στόχος για αύριο είναι φυσικά η νίκη ωστόσο θα πρέπει να επιτευχθεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

