ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

«Πυλαία» το ΟΑΚΑ !

Published

on

Η κακομεταχείριση , από την ΕΡΤ, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας ! Παράγινε το κακό στη ρεβάνς με τον Ιβανικό πάοκ!

Γράφει ο Φρίξος Κώνστας στο ΑΕΚ LIVE

• Όταν καταγγέλλουμε κάθε τόσο και λιγάκι, από αυτό το βήμα, ότι η Κρατική Τηλεόραση κατά κύριο λόγο Παοκοκρατείται και είναι στρωμένη με «κοκκινόχωμα» πάνω στο οποίο φυτρώνουν «τριφύλλια» και πάρα πολύ συχνά υπερίπτανται Αττικοδυτικά «περιστέρια» , μας αντιμετωπίζουν με κάποια δυσπιστία…

• Δεν θα καταπιαστούμε με τα τετριμμένα περί του άκρατου Γιωργο-Μινου-λουτσεσκουκισμού της «Αθλητικής Κυριακής» και της ΕΡΤ3 ΄Η για την Κυριακουκυπριακή προπαγάνδα, που επιβάλλεται και στα τρία (=έγιναν τέσσερα με το αμιγώς αθλητικό, το ΕΡΤ Sports) δημόσια Κανάλια. Ούτε με τον «on paper» μονότονο παπαγαλισμό του έξαλλου γηράσκοντα μη διδασκόμενου, κυρ- Σάββα Θεοδωρίδη. Ακόμη ούτε με το ανεπίτρεπτο, ότι στην βιτρίνα της «Α.Κ.» έχουν αραχνιάσει οι φωτό των Ατρομητοπαοκατζήδων Ευθύμη Κουλούρη και Νταμίρ Κάναντι, πλαισιωμένων από τον ομόσταυλο τους ΄Αγγελο Αναστασιάδη. Και χίλια δύο άλλα…

• …Αφήνουμε στην άκρη τα τόσα και τόσα χειροπιαστά παραδείγματα , για Κρατική Τηλεόραση ακραία ανταγωνιστική των ιδιωτικών ΜΜΕ του Σαββιδέϊκου (…και δεν είναι μόνο το «οpen», είναι κι άλλα – κι άλλα . Πόσοι δεν εξοργιστήκατε σήμερα (Πέμπτη) απογευματόβραδο με τον προβάλλοντα συνεχώς τον φανατικό παοκισμό του, τον Πέτρο Πολυχρονίδη, που έχει μετατρέψει σε «βήμα της Τούμπας» την εκπομπή «Ο τροχός της τύχης», στο Star; )

• Καταπιανόμαστε με το μπασκετικό τμήμα της ΕΡΤ, στο οποίο την αρχηγική ευθύνη έχει ο Βαγγέλης Ιωάννου , γεννημένος στον Πύργο, φοίτησε στην Θεσσαλονίκη, από την οποία είχε αποσπαστεί στον «Ελεύθερο Τύπο» της Αθήνας, μετά και στο «Φως», σκαλοπάτι του για την Αγία Παρασκευή.

• Φίλεργος και δυναμικότατος , έγινε ο πιο έμπιστος του Γιώργου Βασιλακόπουλου, προπάντων αφότου έφυγε βιαστικά από την ζωή ο Φίλιππος Συρίγος . Με στήριγμα του τον «Δαλαϊλάμα» κυριάρχησε καταλυτικά στο «μπασκετικό παρκέ» κι αφού έγινε «ο σπορτκάστερ της Εθνικής» επεκτάθηκε στην Ευρωλίγκα. ΄Εγινε ο αποκλειστικός περιγραφέας , στην δημόσια τηλεόραση, των αγώνων του Ολυμπιακού, αφού απέκτησε την πλήρη εμπιστοσύνη και των τριών Αγγελοπουλέων (πατέρα και αδελφών). Παράλληλα με όλα αυτά είχε (και φυσικά έχει) για «καβά» του τον παόκ , με τον οποίο συνδέθηκε, κατά την παραμονή του στη Νύφη του Θερμαϊκού.

• Και τώρα οι σοβαρές ενστάσεις μας, για τον τηλεκρατικό «άρχοντα των καλαθιών», όπου οι τελευταίες, οι πιο νωπές, είναι : 1) Ξεσκεπάσαμε και ψέξαμε την ΕΡΤ, πως ο Ιωάννου δεν πήγε αποστολή στο Ρίο, αλλά έκανε από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής την μετάδοση των δύο Διηπειρωτικών Τελικών αγώνων της ΑΕΚ, με την Σαν Λορέντζο Αργεντινής και την Φλαμέγκο Βραζιλίας . Πάρα πολλοί, αν όχι οι πάντες, ξεγελάστηκαν , πως ο «Ιω.Β.» ήταν εκεί , μαζί του και οι παλαίμαχοι Παντελής Νικολαίδης, Νίκος Χατζής, ως έξτρα σχολιαστές.

• Η Κρατική Τηλεόραση απαξιώθηκε να καταβάλει τα έξοδα σε μία ιστορική αποστολή, στην οποία ομάδα μας (…όμως όχι οι «ημέτεροι» της, παο και οσφπ) , με τα στέμματα «Κυπελλούχος Ελλάδος 2018» και «Πρωταθλήτρια Τσάμπιονς Λιγκ 2018» στο κεφάλι θα διεκδικούσε τον Παγκόσμιο τίτλο 2019! Αν στην θέση του καλλιεπέστατου Μάκη Αγγελόπουλου, ήταν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιώργος-Παναγιώτης Αγγελόπουλοι, ο κεντρικός αρμόδιος και πανίσχυρος εντός «του μεγάρου» , Βαγγέλης Ιωάννου θα είχε φέρει ανάποδα όχι μόνο τα τραπέζια των γραφείων, αλλά και τους ορόφους του κτιρίου, για να επέβαλε «αποστολή στο Ρίο». ΄Αραγε να ίσχυσε αυτό, που μας ανάγκασε να του προσάψουμε ή έστω υποψιαστήκαμε; ΄Ότι προτίμησε το στούντιο για την ΑΕΚ, προκειμένου να μη στερήσει τον εαυτό του από «την βασιλική παρουσία του» …στο All Stars της Θεσσαλονίκης και με φόντο την επέτειο για την ΧΑΝΘ.

• 2) Πρώτος αγώνας παόκ-ΑΕΚ (75-84), Τρίτη, 3 Μαρτίου 2019, στην Πυλαία, για τον Ευρω-Τσαμπιονικό ελληνικό εμφύλιο. Ναι μεν και η συσπειρωμένη περί την Σαββιδέϊκη «δούμα» ομάδα της Θεσσαλονίκης, ελληνική είναι.΄Όμως και η αντίπαλος της Καλλιμαρμαρωμένη Αθηναία. Πέρα από το ότι επρόκειτο για την ΑΕΚ, την στεμματοφορούσα «Βασίλισσα» , χάρη στην οποία το μπάσκετ της χώρας μας υπεράσπισε , με πανένδοξο, αποθεωτικό τρόπο, στο ανθρωποξεχειλισμένο ΟΑΚΑ, το ελληνικό γόητρο. Το βαθύτατα πληγωμένο και καταντροπιασμένο από τα καμώματα των επικεφαλής των δύο Ευρωλιγκάτων.

• Δικαιούταν ή όχι αυτή η ΑΕΚ , του Μάκη και των Σάκοτα, του Μπιάκι και του Λαρεντζάκη, των Χάντερ και Θίοντορ, των Ελλήνων Ξανθόπουλου, Τσαλμπούρη, Γιαννόπουλου, Μωραίτη, Ρογκαβόπουλου και του ζωντανού μύθου της παραδοσιακής Λιθανίας, του Γιόνας Ματσιούλις, μια στοιχειωδώς αντικειμενική τηλεοπτική κάλυψη; Εθνική και όχι τοπική; ΄Ελα, όμως, που ούτε αυτή την φορά σεβάστηκε την ΑΕΚ, η δημόσια τηλεόραση. Ο «Ιω.Β.» ανέθεσε την περιγραφή του 40λέπτου στον Θεσσαλονικέα Γιώργο Τραπεζανίδη , που μεταδίδει μόνιμα όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά ματς της πόλης. Χωρίς δεύτερο δημοσιογράφο στο μικρόφωνο της περιγραφής, παρά μόνο στο ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου ένα ,επίσης, συμπολίτη του. Και να ήταν μόνο αυτοί; Ως «σπέσιαλ σχολιαστή», ο Γ.Τρ. , είχε …τον Λάζαρο Παπαδόπουλο! Τον παλαίμαχο σκληροπυρηνικό σέντερ φορ του παόκ! Στα πάντα όλα …τοπικοί! Και

• 3) ΄Αρα τηλε-τοπικοί και στην χθεσινή (Τετάρτη, 13 Μαρτίου) ρεβάνς ΑΕΚ-παόκ (62-63), όπου θα κρινόταν και σφραγιζόταν η πρόκριση στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ; Η λογική αυτό έλεγε. Ακόμη και στο Ιβανικό «open» να είχε ανατεθεί η μετάδοση , οι Μπάνε Πρέλιεβιτς- Νίκος Σταυρόπουλος- Ηλίας Παπαθεοδώρου , αν όχι και ο Γεωργιανός υιός, Γκιόργκι, θα συμφωνούσαν για «ανταπόδοση των όσων τηρήθηκαν στην Πυλαία» .΄Η στην άλλη περίπτωση, να μη συσχετιζόταν καν, με την περιγραφή, ο Θεσσαλονικοθρεμμένος και φιλοπαοκτζής, Βαγγέλης Ιωάννου. Και φυσικά δίπλα στον βασικό σπορτκάστερ ένας «Ενωσίτης» , αντίστοιχος του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

• ΄Ονειρα ανοιξιάτικης νυκτός όλα όσα νόμισαν ακόμη και στελέχη του στενού περιβάλλοντος του «τριποντο»τροπαιούχου Μάκη , για υποτυπωδώς, έστω, σωστή (=ας ξεχαστεί παντελώς το «αντικειμενική» , όταν πρόκειται για οσφπ-παο-παόκ-άρη) τηλεμεταχείριση της ΑΕΚ στον αγώνα ρεβάνς με την ομάδα του νεοκατασκευαζόμενου «Καθεστώτος Ιβάν».

• Έναντι του «ασπρόμαυρου» μονόπρακτου στην Πυλαία, η ΕΡΤ κατά την ρεβάνς είχε στο μικρόφωνο τον… Βαγγέλη Ιωάννου και δίπλα του τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου . Με τον δεύτερο ναι μεν να έχει το μονοπώλιο της μετάδοσης των συναντήσεων του «τριφυλλιού», αλλά καμία αμφιβολία, πως «μέσα του» είναι «κιτρινόμαυρος». Επομένως απόλυτα αποδεκτός. Για τρίτο, ποιόν, είχε ο «Ιω.Β.»; Φυσικά (!) Θεσσαλονικέα και μάλλον φιλοπαοκτζή , τον Κώστα Χαλβατσιώτη, στο ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου. Χρειάζονται περισσότερα ατράνταχτα στοιχεία, πως η μπασκετική ΕΡΤ έχει την ΑΕΚ…για να συμπληρώνει 12άδα , για τον πάγκο; Η αθεόφοβη …έκανε «Πυλαία» ακόμη και το ΟΑΚΑ !

• Σ.Σ.1: Κι ενώ αυτά συνέβησαν και την Τετάρτη βράδυ από τη μπασκετική ΕΡTsport , που είχε την απ΄ευθείας κάλυψη του αγώνα, η Novasport στις 12 παρά τα μεσάνυχτα μετέδωσε σε μαγνητοσκόπηση το ΑΕΚ-παόκ 62-63 (84-75). Νύχτα με ημέρα η διαφορά. Την περιγραφή ο Γιώργος Συρίγος και στο έξτρα σχολιασμό ο Μιχάλης Κακιούζης. Ο γιός του αξέχαστου Φίλιππα σε ρεσιτάλ ευθυκρισίας κι αμεροληψίας.

• Σ.Σ.:2 : Ούτε στον επίλογο του ο Βαγγέλης Ιωάννου μπόρεσε «να κρυφτεί». Λέγοντας, πως επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι η Μπάμπεργκ (νικήτρια με 85-83 , στην Τουρκία, της Μπάνβικ) «το πέταξε» , αφού υμνολόγησε το Νίκο Ζήση- χωρίς να αναφέρει πώς είναι δημιούργημα της ΑΕΚ, επί Γιάννη Φιλίππου, ΄Ιβκοβιτς, Γιάννη Ιωαννίδη: « Η γερμανική ομάδα παίζει όπως η ΑΕΚ. Δεν ενδιαφέρεται για …το καλό μπάσκετ, αλλά για το αποτέλεσμα»!

• Ώστε «Ιω.Β.» η ομαδάρα των Σάκοτα-Μπιάκι δεν είναι ποιοτική, παρά μόνο… ποσοτική; Πόσο δίκιο είχε ο ευφυής συνάδελφος , στο ΑΕΚ Live, που σκιτσογράφησε την εξαίρετη ιδέα του , με τον Γιώργο Μίνου να διαβεβαιώνει , μέσω τηλεφώνου, πως …αυτός έκανε τη μετάδοση της ρεβάνς και όχι ο Ιωάννου! Φανταστείτε το πόσο «Μινουκικός» ήταν ο σαρωτικός, ο τσουναμικός «πεταχτάρης του μικροφώνου», ο «Ιω.Β.»! Χαλάλι του, βέβαια. Αφού βρίσκει και τα κάνει , αφού τα μπορεί και η Διηπειρωτική Πρωταθλήτρια ΑΕΚ σιωπά, είναι για …να κλαιγογελάμε όλοι εμείς, οι ταπεινοί υπόλοιποι !

Φρίξος Κώνστας

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement