NON AEK
Στη φυλακή ο Πιστόριους με ποινή χάδι!!! (vid)

Έπεσε η αυλαία σήμερα στην πολύκροτη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους στην Πραιτόρια της Ν. Αφρικής, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα ανακοίνωσε πως ο 27χρονος παραολυμπιονίκης καταδικάζεται σε πέντε έτη κάθειρξης για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, και σε τρία χρόνια με αναστολή για κατηγορίες που αφορούν σε οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Ήδη, η απόφαση έχει προκαλέσει… πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από τη στιγμή που -βάσει του νομικού συστήματος της Ν. Αφρικής- ο Όσκαρ Πιστόριους θα μπορέσει να βγει από τη φυλακή, μόλις εκτίσει το 1/6 της ποινής του, δηλαδή… 10 μήνες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η απόφαση ανακοινώθηκε σε ζωντανή μετάδοση, προκαλώντας ανακούφιση στον 27χρονο παραολυμπιονίκη.
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Όσκαρ Πιστόριους οδηγήθηκε πίσω στο κελί του. Πλήθος δημοσιογράφων από τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη κάλυψαν την ακροαματική διαδικασία. Η οικογένεια του θύματος είχε επανειλημμένα ζητήσει την παραμονή στη φυλακή του 27χρονου παραολυμπιονίκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, πάντως, η μητέρα του θύματος, Τζουν, είπε ότι «η απόφαση είναι σωστή», ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε πως «απονεμήθηκε Δικαιοσύνη» (?).
Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της ανακοίνωσης της ποινής στον Πιστόριους


