ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ

Τριάρα στους γαύρους και πρόκριση!

Published

on

8-3-2000

Πριν από 24 χρόνια, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, είχαν συναντηθεί ξανά σε προημιτελική φάση, με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα κατά σύμπτωση 1-1 στο ΟΑΚΑ, όπου είχαν έδρα οι ερυθρόλευκοι

Η Ένωση βρισκόταν πάρα πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και μοναδικός στόχος για να μη χαθεί η χρονιά ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου. Σαν σήμερα ο δικέφαλος πήρε πανηγυρική πρόκριση με 3-0, σκορ που έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, με τέρματα που πέτυχαν οι Νικολαϊδης (19΄), Κοπιτσής (31΄) και Πέτκωφ (47΄). Οι κιτρινόμαυροι, που έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, είχαν και δυο δοκάρια με τον Ντέμη στο 16ο λεπτό και τον Μαλαδένη στο 50ο. Οι Πειραιωτες, που τα είχαν χαμένα, στις ελάχιστες επιθέσεις που έκαναν βρήκαν απέναντι τους τον βράχο Ηλία Ατματσίδη. Η Ένωση με τη συντριβή αυτή έσπασε και τον μύθο που είχαν πλάσει οι οπαδοί του ολυμπιακού, που έλεγε ότι η ΑΕΚ επικρατεί στα μεταξύ τους παιχνίδια λόγω Μπαγεβιτς, θυμίζουμε ότι προπονητής τους ήταν ο Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Η σύνθεση του Γιάννη Παθιακάκη ήταν, Ατματσίδης, Κοπιτσής (76` Σαβέβσκι), Πέτκοφ, Δέλλας, Κωστένογλου, Καψής, Ζήκος, Λάκης (90` Καλιτζάκης), Τσίριτς (86` Μάρκος), Μαλαδένης, Νικολαΐδης.

Πάρης Αρωνιάδης

Continue Reading
Advertisement