ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Φ.Κ: “Είπαν” κι έτσι “υπέγραψαν” πάνω στην 100ετία

Published

on

«Έμειναν»  νωπά λόγια ή ατάκες των Ηλία Ατματσίδη, Νίκου Πανταζή, Σέρχιο Αραούχο, Πέτρου Μάνταλου, Κώστα Γαλανόπουλου,  Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ματίας Αλμέϊδα, Δημήτρη Μελισσανίδη, Παναγιώτη Κονέ, «Μorgan» κ.ά.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Φ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ

…Με κυρίαρχη ,συντριπτικά κι εντυπωσιακά , την λέξη «ΑΙΩΝΙΑ»  εφημεριδιακά  πρωτοσέλιδα (μόνο της «ΩΡΑΣ για Σπορ» και της «SPORTS LIVE», οι άλλες αγνόησαν προκλητικά, θαρρείς και φοβήθηκαν μήπως το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ πέσει στο κεφάλι τους..)  και διαδυκτιακά ΜΜΕσα «βομβάρδισαν» το σημερινό ΜΕΓΑ  ΓΕΓΟΝΟΣ της 100χρονης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ! Στην ίδια… «Δεκελειανή» λεωφόρο ήταν και  οι ανακοινώσεις των Ερασιτεχνικής, ΠΑΕ, ΚΑΕ κι επώνυμων  ανθρώπων από τον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο, τον πέρα από κάθε αμφιβολία ΚΟΡΥΦΑΙΟ,  στον ελληνικό αθλητικό χώρο, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 100ετία!

…Εξαιρετικά , φυσικά, ήταν  στο «πρωτοσέλιδο» και η θεματογραφία του ΝΙΚΟ-ΑΓΓΕΛΙΔΙΚΟΥ σάϊτ. Πλήρης η κάλυψη από το «ΑΕΚ Live», οπότε ο δικός μας προβληματισμός: «Τι απέμεινε στον Φι Κάπα, για  να αναφερθεί;». Μοιάζει με ανέκδοτο αυτός ο προβληματισμός, όταν  εμείς έχουμε ζήσει άμεσα τα περισσότερα χρόνια απ΄ αυτή την Επέτειο . Άλλωστε, έχουμε δώσει ήδη ένα σχετικό δείγμα, τόσο κατά το Σαββατιάτικο «ΔΙΣΕΛΙΔΟ» μας (με πιστούς αναγνώστες τον Θεσσαλονικέα δικηγόρο κ.Νίκο Μαυρομμάτη και τον συμπολίτη του κόουτς κ. Νίκο Κεραμέα- διόσκουρο του Ευρωπρωταθλητή Απόστολου Τσάβα), στην  εβδομαδιαία εφημερίδα της ΑΕΚ, όσο και στην συνέντευξη, που παραχωρήσαμε στον  εκλεκτό συνάδελφο ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΤΑΛΟΥΚΑ, για τη Nova, που διευθύνει ο κ. Φουρνάρος.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Φρίξος Κώνστας, βρέθηκε στο πιο παραδοσιακό «κιτρινόμαυρο» στέκι, μια ανάσα από το Ναό μας, στο «Βυζαντινή Γωνιά» του κ.Σ τρατή Μενίδη και φυσικά αποδέχτηκε την  πρόταση της δεσποινίδας ΕΙΡΗΝΗΣ, η οποία εργάζεται εκεί, για το παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο , προς δημοσίευση στο «ΑΕΚ Live».

…Τέλος πάντων καταλήξαμε για αναφορά μας σε κάτι, που δεν το διαβάσαμε ή ακούσαμε αλλού πουθενά. Σε κάτι, που όταν  κυκλοφόρησε, όταν «βγήκε στον αέρα», δημιούργησε ξεχωριστά έντονη αίσθηση. Έχει να κάνει με  το «ΤΙ ΕΙΠΑΝ» (κατά το πλείστο όχι σε μακρινό χρόνο από σήμερα) επώνυμοι «Ενωσίτες».  Και μ΄αυτό , που ΕΙΠΑΝ, κατά την  έκφραση «ΕΓΡΑΨΑΝ» (ή αλλιώς «ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ» πάνω στην «100ετία».

Ρετρό φωτό, από την δεκαετία ’60, όταν  νεαρός τότε συνεργάτης εφημερίδων, ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης, διακρίνεται σε στιγμιότυπο με το είδωλο του, ΚΩΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ, με γραμμένο πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του μυθικού σκόρερ τον αριθμό των γκολ, που είχε σημειώσει για άλλη μια Κυριακή, εναντίον αντιπάλου της ΑΕΚ!

…Μερικά, από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι τα εξής (χωρίς να έχει σημασία η σειρά, που τα παρουσιάζουμε):

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: « Οι γκραγκάτσες…» (μειωτικός, απαξιωτικός, χαρακτηρισμός των τουμπανοπαικτών  πολέμιων της ΑΕΚ)
  • ΗΛΙΑΣ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ, μετά από νικηφόρο αγώνα της ΑΕΚ και με δική του άριστη απόδοση, προς τηλερεπόρτερ, μετά τη λήξη: «Όχι, εγώ δεν είμαι ήρωας, ΗΡΩΑΣ ήταν ο Κολοκοτρώνης…»
  • ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Σωριασμένος στον πάγκο της ομάδας και κλαίγοντας, μετά τη η λήξη του αγώνα, που οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός: «Δεν είναι  πάγκος αυτός, είναι…ταφόπλακα…»
  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, που ύψωσε το μαυρογαντοφορεμένο δεξί χέρι του, όταν πέτυχε το γκολ του, κατά της Ντινάμο, στο Ζάγκρεμπ, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ: «Β.Β.Β. προς εσάς αυτό το υψωμένο χέρι μου, για τον Μιχάλη μας…»
  • ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ :  Παράλληλα με το επικό γάντι-Γαλανόπουλου, σε λίγα μέτρα πιο πέρα σχημάτισε με δάκτυλα των χεριών του το «Μ», φωνάζοντας: «ΜΙΧΑΛΗ, το γκολ για σένα…»
  • ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ, όταν επέστρεψε στην ομάδα μας: «ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΕΚ!»… Αυτή η βροντόφωνη δήλωση του εξόργισε τους «ερυθρόλευκους», μ’ ένα διευθυντή εφημερίδας να  αποφασίζει: «Ποτέ ξανά την φωτογραφία του στην πρώτη σελίδα»!
  • ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ, ισοφαρίζοντας προσωρινά το σκορ το Χαριλάου, σχηματίζει με δάκτυλα των χεριών του το «Α»… « ΑΛΚΗ (Καμπανά) ΣΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ»! Και οι Αρειανοί αποθεώνουν τον αρχηγό μας!
  • ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΕΪΔΑ: «ΜΟΝΟ ΑΕΚ!»…
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, στην  Συνέντευξη του στο Τατόϊ: « Γήπεδο μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια! ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΠΟΤΕ «ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ» !…»
  • «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» (Θανάσης Τσόγκας ή «Morgan»):« ΑΕΚ, η μητέρα όλων των Προσφύγων»!
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ, προσκαλεσμένος στην αθλητική εκπομπή του Σαββιδικού «Open», ακούγοντας  την στημένη Λουτσεσκούκια συνέντευξη  του «τσάτσου» Βιεϊρίνια, ότι «Η ΑΕΚ μας έκλεψε το πρωτάθλημα του 2018»… Η άμεση αντίδραση του «Ενωσίτη»  μπαλαδόρου – «Σηκώνομαι και αποχωρώ, εγώ  δεν αισθάνομαι, ότι έγινα …κλέφτης, κατά την πανάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος, από την ομάδα μου»!
  •  ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΙ ΤΖΕΡΖΜΠΙ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΡΑΪΤΟΝ (υποψήφιος τώρα για Λίβερπουλ, κατά την αποχώρηση του Κλοπ : « Ο δικός μας Όμιλος, με ΄Αγιαξ, Μαρσέϊγ και ΑΕΚ, ήταν ο μοναδικός  «Τσαμπιονικού» επιπέδου, κατά την προκριματική φάση…»!
  • Υ.Γ.: Και  πάρα πολλά άλλα «ΕΙΠΑΝ», από την σύγχρονη εποχή (γιατί αν γυρίσουμε πίσω, θα χρειαστούμε 2.000  σελίδες και όχι μόνο 200,  σαν τις «λαδωμένες», φθαρμένες,  ανυπόληπτες του…αντιΠαναργειακού  «αντιπροέδρου «1-Χ-2»)  που άξιζε να τα παραθέταμε,  για την Επετειακή «100ετία» της ΑΕΚ…’Ομως θα αργούσαμε να πηγαίναμε στο «Αγιά Σοφιά» και θα χάναμε την απογείωση του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ-100 , που την ημέρα «θα τυφλώνει» τον ΗΛΙΟ και το βράδυ «θα φεγγοβολάει» πιο έντονα κι από  το ΦΕΓΓΑΡΙ!

Φρίξος Κώνστας

Ο Φ.Κ. είναι ο Πατριάρχης της κιτρινόμαυρης δημοσιογραφίας. Η ψυχή και το σώμα του ιστορικού «Δ»ικέφαλου, της μαχητικής εφημερίδας της ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια βρήκε φωλιά, ως γνήσιος αετός, στο AEK LIVE

Continue Reading
Advertisement