ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

14.000 άτομα έδιωξε η Cisco!

Published

on

Η κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού δικτύωσης Cisco Systems Inc απολύει περίπου 14.000 υπαλλήλους της διεθνώς, μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CRN, ο οποίος ειδικεύεται στις τεχνολογικές ειδήσεις, επικαλούμενος «πολλές» πηγές του στην εταιρεία.

cisco

Η Cisco, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αργά απόψε τα αποτελέσματα χρήσεως του τέταρτου τριμήνου του αμερικανικού οικονομικού έτους, πρόκειται να επιβεβαιώσει τις περικοπές των θέσεων εργασίας εντός εβδομάδων!

«Θεωρούμε πως είναι αλήθεια», ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων Jefferies σε ενημερωτικό δελτίο που έστειλε στους πελάτες της, αναφερόμενη στο δημοσίευμα.

Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που προχωρά σε μαζικές απολύσεις τέτοιας κλίμακας φέτος. Η Intel Corp ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας—ή το 11% του εργατικού δυναμικού της—παγκοσμίως.

Η Cisco, η οποία εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, αντιμετωπίζει τη μείωση των δαπανών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και άλλες εταιρείες για την αγορά συσκευών δικτύωσης όπως είναι οι μεταγωγείς πρόσβασης (switches) και οι δρομολογητές (routers), δύο από τα βασικά της προϊόντα. Για να αντεπεξέλθει, η εταιρεία δραστηριοποιείται πιο ενεργά στους τομείς της ασφάλειας ασύρματων δικτυωμένων συσκευών (wireless security) και στη διαχείριση κέντρων δεδομένων (datacenter).

Η Cisco, η οποία απασχολούσε πάνω από 70.000 υπαλλήλους την 30ή Απριλίου, δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον CRN, η εταιρεία ήδη έχει προσφέρει ένα πακέτο εθελουσίας εξόδου στους υπαλλήλους της.

Οι μετοχές της Cisco υφίσταντο πτώση 2% στα 30,50 δολάρια κατά τις πρώτες συναλλαγές της σημερινής συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ. Η μετοχή της Cisco είναι ενταγμένη στον δείκτη Nasdaq. Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο του συγκεκριμένου δείκτη, η μετοχή της εταιρείας είχε καταγράψει άνοδο 15% φέτος, ενώ η άνοδος του δείκτη κατασκευαστών τεχνολογικού υλικού και εξοπλισμού (Dow Jones U.S. Technology Hardware & Equipment index) ήταν 10,5%.

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading
Advertisement