“Άχ ΒαλεΤΣΙΝΟ, άχ βρε Αργεντίνο…”

0

«Άχ ΒαλεΤΣΙΝΟ, άχ βρε Αργεντίνο,
είσαι ένας μποέμης των γηπέδων…
ως και η μόρτισα η μπάλα, που αγοριστικα έκοψε τα μαλλιά της, τατουάζ σ΄έχει κάνει στην
κατακίτρινη καρδιά της…»

• Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, όλοι οι «Ενωσίτες» ερωτευμένοι με τον Σέρχιο Αραούχο, του εκφράζονται με αυτό τον «Λά(ϊ)β» στίχο!
@@@ Ο Φρίξος Κώνστας κάτι τέτοιες αφιερώσεις σκαρφιζόταν στα πρωτοσέλιδα του θρυλικού «Δ» και κάθε τέτοια μέρα ενέπνεε τους «κιτρινόμαυρους», σε όλη την Επικράτεια, για αναθέρμανση της «μίας και μοναδικής», της «πιο τρελής» ΑΓΑΠΗΣ τους προς την ΑΕΚ!

@@@ Γράφουμε τις πιο πάνω λίγες αράδες, μεταλλαγμένες από την κλασική επιτυχία του Γιώργου Μητσάκη «΄Αχ Βαλεντίνα, άχ βρε τσαχπίνα- μόρτικα κομμένα τα μαλλιά σου, σαν αγοροκόριτσο η μιλιά σου-έχεις κόυρσα και σωφάρεις, κι όπου θέλεις ρεμιζάρεις- έγινες και σωφερίνα-κι όπως πας σε λίγα χρόνια, θα φοράς και παντελόνια κ.λ.π.», σε πρώτη εκτέλεση από τη Μαρίκα Νίνου, τον Γιώργο Μητσάκη και τον Γιάννη Τατασόπουλο)!

• Τις γράφουμε, για να τιμήσουμε, με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο, με χαρούμενο, όπως ταίριαζε στον χαρακτήρα του (=κατά πως διαβάσαμε στο συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο από το Νίκο Αγγελίδη), ΤΗ ΜΝΗΜΗ του αξέχαστου πιά 71χρονου ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΔΗ! Του ομολάτρη μας πιστού, που κάποιες πολλές ώρες, από την σημαντική ζωή του, διέθεσε, για να περιμένει στην πολύβοη Πλατεία Ομόνοιας, Παρασκευές κοντά στα μεσάνυχτα, παρέα με τους αχώριστους αδελφικούς φίλους του, Νίκο Αγγελίδη, Μάρκο Κυκιβαράκη κι Αλέξανδρο Μαργαρίτη,Δημήτρη Χατζηχρήστο το πότε θα ερχόντουσαν τα μελανονωπά ακόμη, φύλλα του «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ», για να προμηθευόταν (=από ένα, δύο, τρία;) το « κατά Φι Κάπα ευαγγέλιο» και να προετοίμαζε το ψυχολογικό και πνευματικό φίλαθλο «ντοπάρισμα» του (= υπό την απόλυτη συγκατάθεση της υπέροχης συζύγου του, Νίκης, και του γιόκαρου τους, Χρήστου), ενόψει της Κυριακάτικης «ΑΕΚοϊεροτελεστίας» στον «οπαδοναοϊκό» Οριτζιναλικό Σκεπαστό «΄Αμβωνα 21»!

@ Σ.Σ.: «ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ», που πρέπει (= μερίμνη της αρμόδιας Αγγελικής Αρκάδη και του «Μητροπολιτο-Πατριάρχη» των φιλάθλων, Αλέξανδρου Μαργαρίτη, «Καρδινάλιος» του οποίου ο Μάρκος Κυκιβαράκης!) να βρεθεί θέση γι΄αυτό, στο Μουσείο του «Αγια Σοφιά»! Αναφερόμαστε στην φωτογραφία με τους Γαρυφαλλίδη και Μαργαρίτη να περιφέρονται με το αυτοκίνητο στους δρόμους, έχοντας κάνει «πίνακα» και δίνοντάς του χαρακτήρα και διαστάσεις « ποδοσφαιρικού αντιστασιακού Ενωσίτικου λαβάρου» το διαχρονικό πρωτοσέλιδο του «Δ», με τον τίτλο, για την προδοτική και όχι μόνο αποφράδα «10η Φεβρουαρίου 1988» (= για το κύπελλο ΑΕΚ- ΚοσκωταδΟΣΦΠ 1-3)!

@ Υ.Γ.: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γαρυφαλλίδης, με τον οποίο δεν είχαμε την τύχη για άμεση γνωριμία, αλλά ενημερωθήκαμε κι από το Νίκο Αγγελίδη, ότι συμφωνούσαμε στα περισσότερα, αν όχι σε όλα (π.χ., ότι ο «πιο μέγιστος μεγάλος» ποδοσφαιριστής όλων των εποχών της ΑΕΚ υπήρξε ο Κώστας Νεστορίδης) «έφυγε» από την ζωή , ενώ χάρη στο γκολ-θαύμα του Σέρχιο Αραούχο, επί του Παό, «διαλύθηκαν τα μαύρα σύννεφα» πάνω στον ουρανό , που είχαν μαζευτεί με το «χωρίς νίκη σε ντέρμπι για 22 μήνες» και «χωρίς νίκη με παρόντα ξένο διαιτητή». Οπότε το «ταξίδι του» προς το γαλανόχρωμο θεϊκό Σύμπαν έγινε χωρίς την παρεμβολή εμποδίων . Ο χρόνος θα συντομεύθηκε, ανάμεσα στο «Εδώ» και στο «Εκεί», κι έτσι δεν θα περίμενε πολύ ο αγουροξυπνημένος ο ΄Αγιος Πέτρος , για να τον υποδεχτεί στην Χρυσή Πύλη, με καυτή ερώτηση στα χείλη του: «Μούφερες φρέσκο χώμα από το «Αγια Σοφιά»; * ΕΛΛΗ μου, τί του απάντησε;

ΦΙ ΚΑΠΑ


Comments are closed.