ΑΕΚ – Λατρεία – Φαντασία!

0

 

Αετίσιες Κραυγές (17-10-2019)

 

 1. Αυτά που έμαθα για την ΑΕΚ δεν τα ξέρω πια. Τα λίγα που ακόμα ξέρω, τα φαντάστηκα.

 

 1. Όταν δε μπορεί να πάρει ευκαιρία ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πρώην Γιουγκοσλαβίας (έτσι μας είπαν) με πατέρα το Ρέφικ που έχει τη δυνατότητα να μιλάει απευθείας με το Μελισσανίδη, τότε εμείς για τι λαβράκια ψάχνουμε στη γείτονα;

 

 1. Οι πολυεθνικές που παραβρέθηκαν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ και είπαν ότι θα επενδύσουν στην «πράσινη οικονομία» είναι αυτές που δίνουν μεροκάματο μισό ευρώ στους εργαζόμενους. Ψυχούλες.

 

 1. Από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν ανανέωσε με Λαμπρόπουλο και άφησε τον Τσόσιτς, χρειαζόμασταν έναν ακόμη στόπερ επιπέδου ΑΕΚ, με δυνατό σημείο του, την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι ναι ή όχι;

 

 1. Αντί να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, προσπαθούν να το ξεχαρβαλώσουν.

 

 1. Θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω. Του χρόνου αυτή η ομάδα της ΑΕΚ, με αυτόν τον κορμό και με βάση την οικονομική πολιτική της διοίκησης, είναι αδύνατο να καταφέρει να γίνει ομάδα πρωταθλητισμού.

 

 1. Αν δε το έχετε καταλάβει, η προώθηση των σχεδίων διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου σε Κύπρο και Αιγαίο προωθείται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 

 1. Η Ουντινέζε έχει αποφασίσει να κάνει κίνηση για την αγορά του Γιαννούλη, αλλά εσείς ρε τυχεροί ΠΑΟΚτζήδες δεν αγχώνεστε καθόλου. Σιγά μην αφήσει τον παικταρά να φύγει ο μεγάλος επενδυτής και ευεργέτης της ΠΑΟΚάρας… Τι όχι;

 

 1. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει σαρκαστικά το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Εγγυημένη εγγύηση!

 

 1. Ελπίζω και εύχομαι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να με διαψεύσουν. Αυτό όμως που είδα μέχρι την διακοπή είναι μια ηρωική 3η θέση ελλείψει 4ου. Μια ομάδα που οι νίκες στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο θεωρούνται ηρωικά υπερβατικές.

 

 1. Επειδή κάθε φορά που πλησιάζει ο Νοέμβριος, πλησιάζουν και αρλούμπες του στυλ : «Το 1974, όταν έφυγε η χούντα, άφησε μηδέν δημόσιο χρέος…» θα αρχίσουμε από τώρα να λέμε κάποια πράγματα.

 

 1. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Κωστένογλου είναι ένας φιλότιμος, συμπαθής άνθρωπος, καθόλα τίμιος. Η αγάπη του για την ΑΕΚ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε κανένα επίπεδο. Προπονητής όμως επιπέδου ΑΕΚ δεν είναι.

 

 1. Η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα.

 

 1. Στα σοβαρά τώρα: Ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να αφήνει εκτός έναν εκ των Άκπομ και Σφιντέρσκι ενώ η ΑΕΚ διστάζει να χρησιμοποιήσει τον μοναδικό της καθαρόαιμο σέντερ φορ, τον Γιακουμάκη… και αυτή η πραγματικότητα έχει οικονομική εξήγηση.

 

 1. Το μέλλον του κόσμου θα έρθει. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, εκείνο που λείπει, είναι ο υποκειμενικός παράγοντας.

 

 1. Οι πράκτορες μου στο Λονδίνο λένε ότι η Γουέστ Χαμ θα «χτυπήσει» τον Άκπομ τον Γενάρη! Ναι σιγά μη τον δώσει ο Ιβάν ο τρομερός για 6 εκατ. λίρες συν ποσοστό μεταπώλησης, για να βάλει μετά να λένε οι Κόλκες πόσο πολύ αξίζει την ευκαιρία ο Σφιντέρσκι.

 

 1. Ο Νίκος Μακαρέζος, «εγκέφαλος» της χουντικής οικονομικής πολιτικής από την 21η Απριλίου 1967 έως την 27η Σεπτεμβρίου 1973, την άνοιξη του 1974 εκτιμούσε ότι η χώρα χρειαζόταν υπέρογκα δανεικά για να αποφύγει την κήρυξη χρεοστασίου.

 

 1. Ο Μίκαελ Ένινγκ θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη. Όσοι παίζετε στοίχημα ψάξτε να βρείτε αν παίζεται πουθενά ότι δε θα προλάβει να τελειώσει τη χρονιά και ποντάρετε.

 

 1. Στόχος της εξουσίας των αφεντικών πάντα ήταν ο απόλυτος συμβιβασμός με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, αυτό τους βολεύει, έτσι απενεργοποιούν το πιο μάχιμο κομμάτι της κοινωνίας.

 

  1. Επιταχύνονται τα έργα της υπογειοποίησης που θα ξεκίναγαν τον Νοέμβρη το αργότερο αλλά τελικά θα ξεκινήσουν το Δεκέμβρη το νωρίτερο.

 

 1. Η αλήθεια, είναι σαν την ποίηση… Μόνο ,που οι περισσότεροι άνθρωποι, σιχαίνονται την ποίηση…

 

 1. Για να ξεκινήσει η επόμενη φάση των εργασιών στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, πρέπει να βρεθεί ανάδοχος εταιρεία από τον διαγωνισμό που είναι αρμόδια να διεξάγει η περιφέρεια Αττικής και μόνο η περιφέρεια Αττικής με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

 1. Ευνοϊκό «επενδυτικό κλίμα» είναι όταν τα αφεντικούλια μας δεν έχουν κανένα περιορισμό ούτε στην εξαγωγή των κερδών που «ληστεύουν» από τη χώρα μας, αλλά ούτε και στην εξαγωγή κεφαλαίων που υποτίθεται ότι θα εισάγουν για να μας αναπτύξουν.

 

 1. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μπει στο νέο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πριν από την αγωνιστική σεζόν 2021-2022…

 

 1. Δεν τα βλέπω και πολύ ρόδινα τα πράγματα αγαπημένα μου αδέλφια, εδώ στο έδαφος της αναιμικής και επίφοβης ανάπτυξης, με τα σημάδια της επιβράδυνσης και της ύφεσης να ενισχύονται σε μεγάλες οικονομίες, όπως η γερμανική και η αμερικανική.

 

 1. Το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο και το δικαίωμα αποκτάται μετά από εξειδίκευση και κατοχή τίτλου πανεπιστημιακού. Οι πιστοποιήσεις μέσω σεμιναρίων της ΕΠΟ είναι μια παράνοια.

 

 1. Η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να αλλάξει τον οργανισμό ΑΕΚ, ακόμα και όταν οι προσαρμογές που απαιτούνται είναι δύσκολες. Πετυχαίνει πράγματα με σκληρή προσπάθεια ενώνοντας τις δυνάμεις του συλλόγου. Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016 

 

 1. Οι πιστοποιήσεις προπονητών μέσω σεμιναρίων της ΕΠΟ είναι δυσανάλογης μαθησιακής αξίας και κατάρτισης, και βέβαια η ΕΠΟ δεν είναι εκπαιδευτικός φορέας.

 

 1. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι.

 1. Καλός είναι μωρέ ο Λάνγκφορντ… Και ο Ματσιούλις μια χαρά είναι. Θα τους ήθελα όμως λίγο νωρίτερα στην ομάδα μας, τότε που θα κόστιζαν και λίγο παραπάνω και όχι τώρα που και οι δυο μαζί κουβαλάνε εβδομήντα ολόκληρα χρόνια στις πλάτες τους.

 

 1. Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα «δείγματα γραφής» του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

 

 1. Η λαϊκή παρέμβαση… Προσελκύει ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα, κινούμενοι με την ταχύτητα που δίνει η αμοιβαία εμπιστοσύνη που μπορείς να βρεις μόνο εκεί που έχεις εξαφανίσει τους κερδοσκόπους. Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

 

 1. Σύντροφοι βαζέλες, οι φίλοι σας οι ΠΑΟΚτζήδες είναι έτοιμοι να σας αρπάξουν τον Ινσούα. Σύντροφοι ΠΑΟΚτζήδες, με μεταγραφές επιπέδου Αλαφουζικού Μνημονίου θα συνεχίσει την επένδυση του ο Ιβάν ο τρομερός επενδυτής;

 

 1. Το γεγονός ότι η ΕΠΟ εκδίδει πιστοποιήσεις μέσω σεμιναρίων, ισοσταθμίζοντάς τες και παραγκωνίζοντας πανεπιστημιακούς τίτλους και κρατικές άδειες άσκησης επαγγέλματος, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και στη χώρα μας.

 

 1. Η λαϊκή παρέμβαση… Δίνει νόημα και ευχαρίστηση σε αυτό που ο οπαδός κάνει για την ομάδα του και το δείχνει, το εξηγεί σε αυτούς που δεν το έχουν καταλάβει. Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016  1. «Δεν έκανα ποτέ μου κάτι για τα λεφτά, τα πεκούνια. Αλίμονο. Θα πρέπει να μην ζω αν το κάνω αυτό. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσπάθεια, την θέληση για τα όνειρα και τα όνειρα τα ίδια. Τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει τέτοιες αξίες». Δημήτρης Μελιόπουλος

 

 1. Στις ειδικότητες ποδοσφαίρου, στα πανεπιστήμια, οι θεωρητικές, πρακτικές και εργαστηριακές εβδομαδιαίες ώρες είναι περίπου 25 και το τελικό σύνολο ωρών είναι υπερπολλαπλάσιο, σε σχέση με το κορυφαίο για την ΕΠΟ «UEFA Pro».

 

 1. Δεν έπαιξα ποτέ ποδόσφαιρο επειδή έχει χρήμα και δόξα. (όπως κάνουν οι σημερινοί «ποδοσφαιριστές»). Δημήτρης Μελιόπουλος

 

 1. Κατάλαβες νεαρέ προπονητή; Στο πανεπιστήμιο, προϋπόθεση της εισαγωγής σου στις ειδικεύσεις ποδοσφαίρου ήταν η επιτυχής περάτωση υποχρεωτικών μαθημάτων, όπως: Εργασιολογία, Αθλητική Ψυχολογία κτλ. Μπαλίτσα έμαθες όμως; Μάθε λίγο μπαλίτσα.

 

 1. «Μου είπαν αρκετοί, με κακό συμφερτικό σκοπό, που να τους πάρει ο διάολος, να συνεχίσω για τα λεφτά, για τις ευκολίες και για όλα τα συναφή. Δεν θα κάνω τίποτα με αυτόν τον σκοπό και για αυτόν τον σκοπό». Δημήτρης Μελιόπουλος

 

 1. Πας στο πανεπιστήμιο να γίνεις προπονητής και σου μαθαίνουν Αθλητική Βιομηχανική, Θεωρία Αθλητικής Προπόνησης, Μεθοδολογία Αθλητικής Έρευνας, Αθλητική Παιδαγωγική και κατι τέτοια… για έλα στις σχολές της ΕΠΟ να δούμε τι ξέρεις ρε άμπαλε;

 

 1. «…τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσωπικότητά μου, τα όνειρά μου, τις αρχές μου, την ανθρώπινή μου υπόσταση. Η απόφασή μου ήταν αυτή (να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο) και την έπραξα, Γιατί τα όνειρά μου δεν Είναι Αυτά». Δημήτρης Μελιόπουλος

 

 1. Όταν έχουμε πάνω από χίλιες εκπαιδευτικές ώρες σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για πτυχιούχους προπονητές, αλλά τους ζητάμε να παρακολουθήσουν σεμιναριακού τύπου σχολές, των πολλών χιλιάδων ευρώ παραβόλων. Ο λόγος είναι τα χιλιάδες ευρώ και μόνο.

 1. «Είναι λογικό να μην θέλει ένας 19άρης άλλο ποδόσφαιρο, όταν στα 17 του χρόνια του είπε ένας ΒΛΑΚΑΣ, που να τον πάρει ο διάολος κι αυτόν με το όνομα Παπαδημητρίου Γιάννης, να είναι ρομπότ και να μην έχει καθόλου προσωπική σκέψη…» Δημήτρης Μελιόπουλος

 

 1. Η UEFA έχει λόμπι στην Ευρωβουλή για τα δικά της θέματα, που εν δυνάμει είναι πάντα οικονομικού χαρακτήρα, και σαφώς σπανίζει το να είναι με το μέρος των εργαζομένων, είτε αυτοί είναι προπονητές είτε ποδοσφαιριστές. Ήταν πάντα με το μέρος του χρήματος. 1. «…αυτός είναι ο λόγος που το σταμάτησα, γιατί δεν μπορώ να είμαι ρομπότ και μάζα, και χυλός και ένα με το κοπάδι και ένα με την ηλιθιότητα. Και ας πούνε οι ποδοσφαιριστές ότι είμαι ψεύτης, πως είναι αλλιώς τα πράγματα». Δημήτρης Μελιόπουλος

 

 1. Κάποιοι «κύριοι» που εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν βάλει τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα. Γνωρίζουν άριστα τις ρωσικές και τις ιρανικές απειλές, ότι θα χτυπήσουν στόχους αμερικανικούς όταν θα χτυπηθούν τα συμφέροντά τους.

 

 1. Σύντροφοι Πασοκτζήδες τι χαμπάρια; Οι απαραίτητες και χρονοβόρες (βεβαίως – βεβαίως) μελέτες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας πως πάνε; Τι σας λένε οι έγκριτοι ιβανογράφοι;

 

 1. Οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στην επενδυτική πλατφόρμα που θα συγκεντρώσει κεφάλαια για επενδύσεις στην «πράσινη οικονομία», είναι ίδιες που πετάνε έξω από τα σπίτια τους αυτούς που χρωστάνε δάνεια. Απάνθρωποι οικολόγοι.

 

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 

 

<iframe src=”//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2F%25CE%2591%25CE%2595%25CE%259A-LIVE-%25CE%25A1%25CE%25B1%25CE%25BC%25CF%2586%25CE%25AF%25CF%2583%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%2F1524826547740188&amp;width=700&amp;height=290&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;header=true&amp;stream=false&amp;show_border=true” scrolling=”no” frameborder=”0″ style=”border:none; overflow:hidden; width:700px; height:290px;” allowTransparency=”true”></iframe>

 


Comments are closed.