ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ

Όταν η AEK συναντά Mαγυάρους…

Avatar photo

Published

on

Όσο πλούσιο ήταν το παρελθόν με την κλήρωση απέναντι στην Σέλτικ όσον αφορά την “προιστορία” με τις σκωτσέζικες ομάδες άλλο τόσο είναι και τώρα με αυτήν απέναντι στην Vidi και τις ουγγρικές ομάδες. Πάμε αρχικά περιληπτικά και αμέσως μετά αναλυτικά να δούμε τους “οιωνούς” για τον Δικέφαλο!

Συνολικά η ΑΕΚ μετρά στις 5 φορές που έφερε απέναντι της ούγγρικη αντίπαλο η κληρωτίδα, 4 προκρίσεις και έναν μόλις αποκλεισμό.

Έρευνα: Γιώργος Μπέκτας

Συγκεκριμένα πήρε προκρίσεις κατά σειρά απέναντι στις Σαλγκοταριάν, Φερεντσβάρος, ΜΤΚ Βουδαπέστης και Βάασας τις χρονιές 1972, 1998, 1999 και 2000. Ενώ ο μοναδικός αποκλεισμός από την Ούιπεστ το 1983. Έχει συνολικά 5 νίκες ,δύο ισοπαλίες και 3 ήττες. Ενώ τα γκολ είναι 19 υπέρ των Ενωσιτών και 14 υπέρ των ούγγρικων ομάδων. Όπως διαπιστώνετε και από τα τελευταία νούμερα παρά τις προκρίσεις μόνο ευκολοκατάβλητους δεν μπορείς να χαρακτρηρίσεις τους “μαγυάρους”. Ενδεικτικό είναι ότι η ΑΕΚ επί ουγγρικού εδάφους δεν έχει επικρατήσει ακόμα και μετρά 3 στις 5 επισκέψεις της.

Ένα άλλο αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στην Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, αφού μόνο το 1972 είχε αγωνιστεί στην στην μικρή πόλη Salgótarján και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο Kohász Stadion μπροστά σε 6 χιλιάδες θεατές. Μάλιστα κάθε φορά και σε διαφορετικό γήπεδο! Η αρχή έγινε το ’82 στο γήπεδο της Újpest τότε, Szusza Ferenc Stadion όπου η ΑΕΚ γνώρισε μία από τις βαριές ευρωπαικές ήττες με 4-1 μπροστά σε 8 χιλιάδες θεατές, η συνέχεια το ΄98 στο γήπεδο της Φερεντσβάρος όπου θα αγωνιστούμε την Τετάρτη το βράδυ το Groupama Aréna όμως πριν την ανακαίνιση του (2014), μπροστά σε 10 χιλιάδες θεατές, επόμενη χρονιά στο γήπεδο της ΜΤK, Hidegkuti Nándor Stadion μπροστά σε 4 χιλιάδες θεατές, τέλος το 2000 στο ουδέτερο γήπεδο Ferenc Puskás Stadion, ή αλλιώς “Στάδιο του λαού” πριν την μετανομασία του (2001) απέναντι στην Βλάσας μπροστά σε 2.500 χιλιάδες θεατές.




ΑΕΚ – Σαλγκοταριάν 3-1 (14/09/1972)

Στον πρώτο γύρο του θεσμού η κλήρωση την φέρνει αντιμέτωπη με την μετρίων δυνατοτήτων Ουγγρική Σαλγκοταριάν (Salgotarjan BTC). Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο ματς απέναντι στην Ένωση αποτελούν το σύνολο της Ευρωπαϊκής παρουσίας της ομάδας αυτής από την ίδρυση της το 1920 έως και σήμερα.
Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην Ν. Φιλαδέλφεια. Το ήδη εύκολο έργο της ΑΕΚ γίνεται ακόμη ευκολότερο με το γκολ που πετυχαίνει στο 1ο λεπτό του αγώνα ο αγωνιζόμενος σαν επιθετικός ακόμη Λάκης Νικολάου. Ο Ροντόλφο Βιτσέντε θα κάνει το 2-0 στο 42′ και στο 56′ ο Κώστας Νικολαΐδης θα κάνει το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Ούγγρο τερματοφύλακα. Οι Ούγγροι θα αρκεστούν στην μείωση του σκορ σε 3-1 στο 90′ με εκτέλεση πέναλτι του Γεκ.
ΑΕΚ: Ερρέα, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Καραπουλιτίδης, Λέλης, Βιτσέντε, Τάσος, Νικολάου, Ζέερ (55’ Κ.Νικολαΐδης), Παπαϊωάννου, Πομώνης.
Προπονητής: Μπράνκο Στάνκοβιτς.
ΣΑΛΓΚΟΤΑΡΙΑΝ : Μαγκυάρ, Γκέτσε, Κμέττι, Βέρτιγκ (65′ Κέγκυε), Χόρβατ, Βάργκα, Ρέϊπας, Μπάρτα, Κόβατς, Μπάστι (72′ Κάϊντι), Γέκ.
Προπονητής : Ντέτζο Μπούτζακ

Εκτεταμένα στιγμιότυπα απο την αναμέτρηση:


Σαλγκοταριάν – ΑΕΚ 1-1 (27/09/1972)

Η ρεβάνς στην Ουγγαρία είχε αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Ούγγροι κατάφεραν να προηγηθούν στο 56′ με εκτέλεση πέναλτι του Μπάστι. Η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία στο 87′ με σκόρερ και πάλι τον Λάκη Νικολάου.
ΣΑΛΓΚΟΤΑΡΙΑΝ : Τσέκε, Γκέτσε, Κμέττι, Βέρτιγκ, Χόρβατ (46′ Μπάρτα), Βάργκα, Τσόϊ, Μπάστι, Ρέϊπας, Κάϊντι (48′ Κόβατς), Γέκ.
Προπονητής : Ντέτζο Μπούτζακ
ΑΕΚ: Ερρέα, Τανίδης, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Καραπουλιτίδης (61′ Δανδέλης), Λέλης, Βιτσέντε, Νικολάου, Νικολαΐδης, Παπαϊωάννου (87′ Ψιμόγιαννος), Πομώνης.
Προπονητής : Μπράνκο Στάνκοβιτς.
Να πούμε ότι η ΑΕΚ αναφέρεται ακόμα και σήμερα στην ομόνυμη πόλη στις “ποδοσφαιροσυζητήσεις” μιας και ως σήμερα ακόμα δεν έχει υπάρξει άλλη ευρωπαική παρουσία πέρα εκείνης της σεζόν.
Γι’ αυτό το λόγο ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε εδώ τον ύμνο της Σαλγκοταριάν

Σήμερα αγωνίζεται στην τρίτη στην τάξη κατηγορία της Ουγγαρίας. (0 πρωταθλήματα, 0 κύπελλα)


ΑΕΚ – Ούιπεστ 2-0 (27/09/1983)

Η ΑΕΚ μετά από αυτό το ματς και τον αποκλεισμό της, έκανε 5 χρόνια να ξαναγωνιστεί στο Ν.Γκούμας Ευρωπαϊκό αγώνα όταν και αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μπιλμπάο το 1988.
Στο κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης η ΑΕΚ κληρώνεται να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την ουγγρική Ούιπεστ (Újpest FC).
Η ομάδα της Ούιπεστ κουβαλά πάνω της σημαντικά “κομμάτια” απο την ιστορία του ουγγρικού ποδοσφαίρου. Κάτοχος 7 σερί πρωταθλημάτων (1969-1975) καθώς επίσης και φιναλίστ του Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων το 1969. Οι πιθανότητες μοιάζουν μοιρασμένες, με την ΑΕΚ να χαρακτηρίζεται ελαφρώς φαβορί καθότι οι δάφνες του ’77 είναι ακόμη νωπές…
Στο πρώτο μάτς η ΑΕΚ πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και κερδίζει με 2-0 χάρις σε ένα ντεμαράζ αντεπιθέσεων στο δεύτερο ημίχρονο. Σκόρερ ο Μανώλης Κώττης και ο Τρέβορ Ρος και πλέον η πρόκριση φαντάζει σχεδόν βέβαιη.14/09/83: ΑΕΚ-Ουίπεστ 2-0 / Διαιτητής ο Άγγλος Κιθ Χάκετ
(66’ Κώττης, 88’ Ρος)
ΑΕΚ: Αρβανίτης, Παπαϊωάννου, Παπαπραστανίτης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Μπαλλής (57’ Ακριβόπουλος), Δίντσικος, Κώττης, Ρος, Βλάχος (57’ Αρδίζογλου), Μαύρος.
Προπονητής: Τζων Μπάρνγουελ
ΟΥΙΠΕΣΤ: Ζεντράϊ, Τοτ, Κόβατς, Κάρντοζ, Χέρεντι, Σούτς, Άμπρους (88′ Σάρλος), Ζεμπεγκίνσκι (72′ Φέκετε), Κίζνιερ, Τόροσικ, Κίς
Προπονητής : Μίκλος Τεμεσβάρι
Τα γκολ της ΑΕΚ:


Ούιπεστ – AEK 4-1 (13/09/83)

Στον επαναληπτικό όμως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την Ένωση. Βρίσκεται να χάνει 2-0 μόλις στο 12ο λεπτό. Ο Βλάχος καταφέρνει με το γκόλ του να ξαναβάλει την ΑΕΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης, μέχρι το 74ο λεπτό που ο μετέπειτα παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς Κάρντος, σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο της ομάδας του, αφήνοντας την ΑΕΚ εκτός συνέχειας του θεσμού. Η ΑΕΚ πλήρωσε όπως πάντα το πολύ κακό της ξεκίνημα και την αδυναμία της στα εκτός έδρας παιχνίδια, χαρακτηριστικό ολόκληρης της σεζόν και στις εγχώριες διοργανώσεις.28/09/83: Ουίπεστ-ΑΕΚ 4-1 / Διαιτητής ο Γερμανός Ντίτερ Πάουλι
(10’ Κίσνερ, 12’ Κις, 39’ πεν., 74’ Κάρντος – 18’ Βλάχος)
ΟΥΙΠΕΣΤ: Ζεντράϊ, Τοτ, Σάρλος, Γιοζ. Κόβατς, Κάρντοζ, Σούτς, Στάϊντλ (89′ Μπέλα Κόβατς), Κίζνιερ, Άμπρους (67′ Ζεμπεγκίνσκι), Κις, Φέκετε
Προπονητής: Μίκλος Τεμεσβάρι
ΑΕΚ: Αρβανίτης, Παπαϊωάννου (46’ Ραβούσης), Γεωργαμλής, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Μπαλλής, Δίντσικος, Ακριβόπουλος, Ρος (64’ Αρδίζογλου), Βλάχος, Μαύρος
Προπονητής: Τζων Μπάρνγουελ
Πέρσι τερμάτησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος. (20 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα)


Φερεντσβάρος – AEK 4-2 (11/08/1998)

Παρά την καλή κλήρωση και την υπέρμετρη αισιοδοξία, η ΑΕΚ γλύτωσε πραγματικά από το κάζο της δεκαετίας στη Βουδαπέστη απέναντι στην Φερεντσβάρος. Η ομάδα του Στεπάνοβιτς ξεκίνησε πάρα πολύ νευρικά και παρασύρθηκε από το φρενήρη ρυθμό των Μαγυάρων, ευρισκόμενη πίσω στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο. Μάταια περίμενε κανείς την αντίδραση της ομάδας, η οποία ακόμη “ψαχνόταν” και όπως αποδείχτηκε άργησε πάρα πολύ να συνέλθει στη σεζόν. Οι Ούγγροι πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στο ημίωρο, πάνε στα αποδυτήρια με το ανέλπιστο 2-0 και άπαντες περιμένουν την αντίδραση των Ελλήνων. Αντ’ αυτού το πέναλτι του Νύιλας στο 55ο λεπτό δίνει σκορ πρόκρισης στη Φερεντσβάρος και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 83′ γίνεται το 4-0 μετατρέποντας το παιχνίδι σε πραγματικό εφιάλτη. Η ΑΕΚ βγάζει τη στόφα της μεγάλης ομάδας και αντιδρά στις καθυστερήσεις με δύο γκολ που της επιτρέπουν πρώτον και κύριον να αποφύγει τον εξευτελισμό και δεύτερον να διεκδικήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στο δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα.

Φερεντσβάρος – ΑΕΚ 4-2 / Διαιτητής ο Ιρλανός Ντέηβιντ Έλλερεϋ
(Σελίμι 10′, Λέντβαϊ 29′, Νύιλας 55′ πεν., Βίντσζε 83′ – Νικολαΐδης 91′, Σέμπουε 94′)
Φερεντσβάρος: Ούντβαρατς, Τέλεκ, Νάγκυ, Σουκς, Νύιλας (84′ Γιάγκοντιτς), Σελίμι (66′ Φούλοπ), Λέντβαϊ, Βάμοσι (57′ Βίντσζε), Μπούγκσζεγκι, Ματύους, Κόβατς
Προπονητής: Τίμπορ Νίλασι
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής (72′ Δώνης), Κωστένογλου, Καλλιτζάκης, Μπαμπούνσκι, Κασάπης, Ζήκος, Μάρκος (57′ Σαβέβσκι), Λάκης, Μαλαδένης (65′ Σέμπουε), Νικολαΐδης
Προπονητής: Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Όλος ο αγώνας:


ΑΕΚ – Φερεντσβάρος 4-0 (25/08/1998)

Δύο εβδομάδες αργότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλοι έχουν συναίσθηση της τρομακτικής αποτυχίας που είναι ο αποκλεισμός από τους παρηκμασμένους ποδοσφαιρικά Ούγγρους. Η ΑΕΚ, οδηγούμενη από τον οίστρο του Ντέμη Νικολαΐδη, κατεβαίνει στο παιχνίδι αποφασισμένη και με παραταγμένη με τη σωστή ενδεκάδα αυτή τη φορά από τον Στεπάνοβιτς. Οι Ούγγροι τα έχουν χαμένα και στο 25′ χάνουν ήδη με 3-0, ενώ τα γκολ της ΑΕΚ θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερα. Ο Ντέμης κάνει πραγματικά ότι θέλει την άμυνα της Φερεντσβάρος, εκτελεί, πασάρει, κερδίζει πέναλτυ, πορώνει συμπαικτες και οπαδούς, χαρίζοντας μια από τις πιο ωραίες παραστάσεις του με τη φανέλλα της ΑΕΚ. Το δεύτερο μέρος αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η πρόκριση έχει κριθεί και απλώς η ΑΕΚ βάζει το “κερασάκι στη τούρτα” με ένα τέταρτο γκολ στο 65ο λεπτό.

ΑΕΚ – Φερεντσβάρος 4-0 / Διαιτητής ο Ρώσος Νικολάι Λεβνίκωφ
(Νικολαΐδης 8′, 13′ πεν., 25′ πεν., Δώνης 65′)
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής (52′ Γκρέταρσον), Κωστένογλου, Καλλιτζάκης, Μπαμπούνσκι (44′ Λάκης), Κασάπης, Ζήκος, Μάρκος, Σαβέβσκι, Μαλαδένης (58′ Δώνης), Νικολαΐδης
Προπονητής: Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς
Φερεντσβάρος: Ούντβαρατς, Τέλεκ, Νάγκυ, Σουκς (23′ Φούζι), Νύιλας, Σελίμι, Λέντβαϊ, Βάμοσι (67′ Γιάγκοντιτς), Μπούγκσζεγκι, Ματύους, Βίντσζε (46′ Κόβατς)
Προπονητής: Τίμπορ Νίλασι

Τα γκολ της αναμέτρησης:

Όλος ο αγώνας:

Πέρσι τερμάτησε στην 2η θέση του πρωταθλήματος. (29 πρωταθλήματα, 23 κύπελλα)


MTK Βουδαπέστης – AEK 2-1 (21/10/1999)

 

Επόμενος σταθμός για την ΑΕΚ η ουγγρική ΜΤΚ, μια ομάδα με ένδοξο παρελθόν, αλλά σε τρομερή κάμψη όπως άλλωστε σύσσωμο το μαγυάρικο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ παρουσιάζεται κακή στο Hidegkuti Nándor Stadion και μπλοκάρεται από τα σύνθετα τακτικά τεχνάσματα του γνώριμου αργότερα στο ελληνικό κοινό Ολλανδού τεχνικού Χενκ Τεν Κάτε. Ευτυχώς ο Τσίριτς μειώνει στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και το εφιαλτικό 2-0 του ημιώρου, μετατρέπεται στο ελκυστικό 2-1, ένα σκορ που μπορεί έυκολα να ανατραπεί στην Αθήνα. Η ΑΕΚ και πάλι προβλημάτισε, αλλά ευτυχώς κατόρθωσε να μειώσει και να αποκτήσει το σχετικό πλεονέκτημα για τη ρεβάνς.

ΜΤΚ-ΑΕΚ 2-1 (19’ Εγκρέσσι, 36’ Μαντάρ – 61’ Τσίριτς)
ΜΤΚ: Babos, Komlósi, Kovács (86′ Elek), Kuttor, Szamosi, Erős, Fehér, Halmai, Madar (84′ Balaskó), Egressy, Kenesei (73′ Preisinger)
Προπονητής: Henk ten Cate
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλλιτζάκης, Ζήκος, Σαβέβσκι (46’ Λάκης), Πέτριτς, Μπιέκοβιτς, Μαλαδένης (26’ Γκρέταρσον), Κοπιτσής, Κασάπης, Τσίριτς, Νικολαΐδης
Προπονητής: Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Όλος ο αγώνας:


ΑΕΚ – MTK Βουδαπέστης 1-0 (02/11/99)

Η ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη, παραλίγο να αποβεί εφιαλτική για την ΑΕΚ. Η ΜΤΚ καλά στημένη και παίζοντας σκληρά, κατόρθωσε να αγχώσει την ΑΕΚ και να χάσει μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες προτού λυτρώσει την ΑΕΚ με πέναλτι και πάλι ο Ντράγκαν Τσίριτς, δεκαπέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι και χαθεί η πρόκριση. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο Γάλλος διαιτητής του αγώνα, Pascal Garibian, ο οποίος εκτός από τον καταλογισμό του πέναλτυ, απέβαλε και τους Φέχερ και Χαλμάι σε διάστημα τριών λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, διευκολύνοντας (sic) το έργο της ΑΕΚ. Μετά το γκολ του Τσίριτς, η ΜΤΚ βγήκε μπροστά, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι χώροι πίσω (9 παίκτες γαρ) και η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με το Ντέμη Νικολαΐδη στο 83ο λεπτό. Τέλος καλό, όλα καλά και η ΑΕΚ θα μπει στην κληρωτίδα για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
ΑΕΚ-ΜΤΚ 1-0 (75’ πεν. Τσίριτς)
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλλιτζάκης, Ζήκος, Λάκης (34’ Κωνσταντινίδης), Μάρκος, Πέτριτς, Μπιέκοβιτς, Κασάπης, Κοπιτσής (81’ Κατσαβός), Τσίριτς, Νικολαΐδης.
Προπονητής: Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς
ΜΤΚ: Babos, Komlósi, Kovács (78′ Farkas), Kuttor, Szamosi, Erős, Fehér, Halmai, Madar, Egressy, Kenesei (64′ Illés)
Προπονητής: Henk ten Cate

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Όλος ο αγώνας:

Πέρσι τερμάτησε στην 1η θέση της β’ κατηγορίας. (23 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα)


Βάσας – ΑΕΚ 2-2 (12/09/2000)

Στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ κληρώνεται με την αδύναμη ουγγρική Βάσας. Πρώτος αγώνας στο “Νεπ Στάντιουμ”, με την ΑΕΚ να εμφανίζεται νωθρή, με αποτέλεσμα η ουγγρική ομάδα να χάσει ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι στο 4′ με τον Κάμπατ. Με την έναρξη της επανάληψης η ελληνική ομάδα ξυπνάει και πετυχαίνει γρήγορα 2 γκολ (ένα με αυτογκόλ που ξεκινάει από σουτ του Νάβας κι ένα με τον Ντέμη Νικολαίδη). Στην συνέχεια επιστρέφει η νωχελικότητα για την ελληνική ομάδα, η Βάσας έχει άλλα δύο δοκάρια (Κάμπατ 53′, Σίμεκ 75′) και τελικά η Ένωση τιμωρείται με 2 γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Τελικό σκορ 2-2 με την ΑΕΚ να πετυχαίνει σκορ πρόκρισης, αλλά να απογοητεύει με την έλλειψη σοβαρότητας που έδειξε.

Βάσας – ΑΕΚ 2-2 (89′ Δέλλας αυτ., 92′ Κόμοντι – 48′ Μπέντο αυτ., 50′ Νικολαϊδης) / Διαιτητής ο Μάρτιν Ίγκβαρσον (Σουηδία)
ΒΑΣΑΣ: Κοβεσφάλβι, Γιούχαρ, Α. Τοτ, Κόμοντι, Πέτο, Σίμεκ, Σίλι (46′ Ζόβατ), Ν. Τοτ, Ζάμπος (77′ Μαξιμόφσκι), Κάμπατ, Σοβούνμι (65′ Παλ)
Προπονητής: Γκιόργκι Μέζει
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καψής, Δέλλας, Κασάπης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Πετκόφ, Νάβας (87′ Μαλαδένης), Ρουίζ (56′ Λάκης), Τσιάρτας, Νικολαϊδης
Προπονητής: Γιάννης Παθιακάκης

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Όλος ο αγώνας:


ΑΕΚ – Βάσας 2-0 (28/09/2000)

Ενώ ο Κεντέρης είχε πάρει το χρυσό εκείνη την μέρα στο Σίνδνει και ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού στην μνήμη των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας “Εξπρές Σάμινα”. Στην ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας η Ένωση εμφανίζεται πιο σοβαρή. Πρωταγωνιστής ο Χρήστος Μαλαδένης (που πέρασε ως αναγκαστική αλλαγή στο 16′ στην θέση του Τσιάρτα) που πετυχαίνει γκολ στο 27′ και δύο λεπτά αργότερα κερδίζει πέναλτυ στο οποίο ευστοχεί ο Ντέμης Νικολαίδης. Στην συνέχεια η ΑΕΚ κάνει συντήρηση δυνάμεων, η ουγγρική ομάδα κάνει κάποιες φάσεις (λέει “όχι” ο Ηλίας Ατματσίδης σε κάποιες προσπάθειες των αντιπάλων) και το τελικό σκορ δίνει μια καθαρή πρόκριση στην ελληνική ομάδα.

ΑΕΚ – Βάσας 2-0 (Μαλαδένης 27′, Νικολαίδης πεν. 29′) / Διαιτητής ο Σεργκέι Γκούσεφ (Ρωσία)
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Ζαγοράκης, Κασάπης, Φερούζεμ, Καψής, Ζήκος, Πετκόφ, Νάβας (88′ Κοπιστής), Τσιάρτας (16′ Μαλαδένης), Ρουίζ (65′ Λάκης), Νικολαΐδης
Προπονητής: Γιάννης Παθιακάκης
ΒΑΣΑΣ: Χάιντου, Σίμεκ, Α. Τοτ, Γιούχαρ, Ζόβατ, Πέτο, Αράνιος (32′ Πολονκάι), Κόμοντι (68′ Παλ), Ν. Τοτ, Κάμπατ, Σοβούνμι (46΄ Ζάμπος)
Προπονητής: Γκιόργκι Μέζει

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Όλος ο αγώνας:

Πέρσι τερμάτiσε στην 12η θέση του πρωταθλήματος. (6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα)


Τέλος μην λησμονούμε μόλις 50 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας υπάρχει η ΑΕΚ Μπελογιάννης, μία ομάδα που θα την βρείτε και στο βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Continue Reading
Advertisement