Ασύλληπτο: ΑΕΚ και στο Πακιστάν!!!

0

Το 2013 επισκεφτήκαμε τον Τάκη Χαριτόπουλο στο σπίτι του. Ένα μικρό ρετιρέ με πλούσια διακόσμιση, λίγα μέτρα μακριά από το θρυλικό Δωματιάκι της Λ. Αλεξάνδρας.

Γράφει ο Χάρης Αναστασιάδης

Ο Τάκης Χαριτόπουλος γεννήθηκε το 1925 στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στο Γαλάτσι. Το 1938 εντάχθηκε στα τσικό της ΑΕΚ και αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα. Μετά την κατοχή, για λίγα χρόνια τη δεκαετία του 1940, συμμετείχε στην πρώτη ομάδα της Ένωσης, χωρίς όμως να καταγράψει επίσημες συμμετοχές, αφού την ίδια περίοδο ανήκαν στην ΑΕΚ σπουδαίοι τερματοφύλακες όπως ο Ρίμπας και ο Δελαβίνιας.

ΑΕΚ 1944-45: Ο Χαριτόπουλος διακρίνεται στην κάτω σειρά δεύτερος από δεξιά (τη φωτογραφία μας την έδωσε ο Χαριτόπουλος)

Ο Χαριτόπουλος είχε πολυποίκιλη καλλιτεχνική δραστηριότητα και έκανε καταξιωμένη καριέρα ως χορευτής και ακροβάτης στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Επίσης συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής. Μάλιστα τη σεζόν 2012-13, χρονιά που η ΑΕΚ πάλευε να μείνει ζωντανή με νεαρούς κατά βάση ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, έδωσε δύο πίνακες για δημοπρασία, με σκοπό τα έσοδα να πάνε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

O Χαριτόπουλος συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών περιοδειών στο εξωτερικό, ο Χαριτόπουλος διέδωσε την ιδέα της ΑΕΚ! Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στην αυτοβιογραφία του (Τάκης Χαριτόπουλος, “Λουλούδια & Αγκάθια”, εκδ. “Παρουσία”, Αθήνα 2002), στο Πακιστάν πρόσφερε στους αθλητές μιας ομάδας που ονομαζόταν Νασιονάλ και φορούσε πράσινα, κιτρινόμαυρες εμφανίσεις με το δικέφαλο και αθλητικά παπούτσια… Η ομάδα μετονομάστηκε σε Νασιονάλ-ΑΕΚ!

Από την αυτοβιογραφία του Τάκη Χαριτόπουλου

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη που επιμελήθηκε ο Νίκος Αγγελίδης:


Comments are closed.