Έστιψαν και πέταξαν τον πρωταθλητή… Ελλάδας!

0

Έφτασε στο AEK LIVE μια σοβαρή καταγγελία για πλήρη εγκατάλειψη από πλευράς διοίκησης του πρωταθλητή μας στην ποδηλασία Ηλία Τσορτουκτσίδη. Δημοσιεύουμε αυτούσια την καταγγελία που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα. Περιμένουμε φυσικά την αντίδραση των υπευθύνων, στους οποίους και αναφέρεται η καταγγελία

Επιστολή – καταγγελία… Προς AEK LIVE

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να αναφέρω γεγονότα και περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψη μου και έλαβαν χώρα όταν ο γιος μου Ηλίας Τσορτουκτσιδης είχε ενταχθεί στο ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ ώστε να αξιολογηθούν ανάλογα από τους αρμόδιους.
Το καλοκαίρι του 2021 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου που έγινε στην Άρτα και μετά από μεσολάβηση του προπονητή της εθνικής ομάδας mtb Γιώργου Κατσέλη συναντήθηκα με τον κ. Παναγιώτη Γρουβα ως πατέρας του του αθλητή Ηλία Τσορτουκτσιδη. Στην εν λόγω συνάντηση ο κ. Γρουβας εξεδήλωσε την ιδιαίτερα θερμή επιθυμία του να ενταχθεί ο Ηλίας στο τμήμα της ΑΕΚ γεγονός το οποίο με πληροφόρησε τελούσε σε γνώση και του κ. Αλεξιου Αλέξανδρου και απόλυτα σύμφωνη γνώμη του.Η ένταξη του Ηλία στην ΑΕΚ όπως ο κ.Γρουβας την ημέρα εκείνη με διαβεβαίωσε θα γινόταν με ανάληψη από την πλευρά της ΑΕΚ κάλυψης των εξόδων μετακίνησης του αθλητή προς την Αθήνα και τη συμμετοχή του σε δύο παγκόσμια κύπελλα,την καταβολή πριμ στην περίπτωση που ο Ηλίας κατάφερνε να κατακτήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η ως άνω πρόταση προκειμένου να γίνει ακόμα πιο δελεαστική συνοδευόταν και από την υπόσχεση που έλαβα από τον κ. Γρουβα θα καταβαλονταν επιπλέον μηνιαίως στον Ηλία ένα ποσό για την κάλυψη κάποιον εξόδων. Αν και επανειλημμένες φορές ζήτησα από τον κ. Γρουβα να αποτυπωθεί η ανάληψη των παραπάνω υποσχέσεων-υποχρεωσεων σε ένα συμφωνητικό έγγραφο, αυτό αρχικά με ευσχημο τρόπο αποφεύχθηκε από την πλευρά του. Στη συνέχεια οχληθηκε από μένα πολλές φορές και στο τέλος προβάλλοντας παιδαριώδεις δικαιολογίες (σπασμένο τηλέφωνο, οδήγηση κατά την κλίση μου κ.τ.λ) δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την δικαιολογημένη από μέρους μας των συνθηκών των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Έτσι για ακόμη μια φορά αναγκάστηκα να πορευτώ με δικά μου έξοδα προκειμένου να βοηθήσω τον Ηλία. Στο αγωνιστικό παρ όλο που για τον Ηλία δεν ήταν μια πολύ καλή χρονιά, βγήκε πρωταθλητής κέντρου στο xco πρωταθλητής Ελλάδος στο xcm(marathon) και στους διεθνείς αγώνες που πήγαμε με δικά μας αποκλειστικά έξοδα χωρίς ούτε ένα ευρώ από το σωματείο. Στην Τουρκία αρχές Αυγούστου σε αγώνα HC (η πιο ψηλή κατηγορία) πήρε την 14η θέση από 48 συμμετοχές. Ομολογουμενος πολύ μεγάλη επιτυχία και σε άλλους αγώνες δρόμου με πολύ καλά πλασαρίσματα.

Παρά τις ως άνω επιτυχίες δεν υπήρξε η παραμικρή επικοινωνία του κ. Γρουβα, παρά μόνο ένα συγχαρητήριο μήνυμα από τον κ. Αλεξιου Αλέξανδρο αμέσως μετά την πρώτη θέση που κατέλαβε ο Ηλίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα του mtb marathon.
Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον για τις ανάγκες του αθλητή (εξοπλισμό, προβλήματα μετακίνησης,κ.τ.λ).
Η ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια του αθλητή στηρίχτηκε από τον κ. Στεφανο Γατσουλη ο οποίος οφείλω να ομολογήσω συντέλεσε τα μέγιστα στο να συνεχίσει να αγωνίζεται σε ψηλό επίπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Ηλίας τελικά κατάφερε και πήρε πρωτάθλημα Ελλάδος στο mtb marathon. Μετά λοιπόν από μια μακρά περίοδο πλήρους ανυπαρξίας και ενδιαφέροντος εξαιτίας προφανώς αυτού του γεγονότος (λήψη πρωταθλήματος) έλαβα ξαφνικά μήνυμα από τον κ Αλεξίου όπου μεταξύ άλλων μου ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε τις εκκρεμότητες που υπήρχαν όλη τη σαιζόν. Μετα το ως άνω μήνυμα δεν υπήρξε και πάλι καμία επικοινωνία παρά τις επανειλημμένες κλήσεις μου. Έτσι μετά από ένα μήνα επικοινωνώ με μήνυμα προς τον κ Αλεξίου στο οποίο εξεδήλωσα την απογοήτευση μου αλλά κυρίως του Ηλία για την απαξιωτική συμπεριφορά.
Κατόπιν αυτού του μηνύματος υπήρξε προσπάθεια του κ. Γρουβα να επικοινωνήσει με εμένα και τον Ηλία, η προσπάθεια αυτή όμως ήταν πλέον χρονικά άκαιρη διότι η απογοήτευση μας από την ολη προηγούμενη στάση που τηρήθηκε από την πλευρά του κ. Γρουβα κυρίως, δεν έδινε καμία ελπίδα στον Ηλία ότι το εν λόγω σωματείο θα ήταν δίπλα στις προσπάθειες του αθλητή με σοβαρότητα όπως του αρμόζει.

Ο υπογράφων
Τσορτουκτσιδης Κωνσταντίνος


Comments are closed.