Από τα «λαχεία», χίλιες φορές Βράνιες και Αραούχο

0

Παρότι τα πισωγυρίσματα σε μια ομάδα σπάνια δείχνουν σημάδια υγείας και στατιστικώς τις περισσότερες φορές αντί να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες αντ’ αυτού αποτυγχάνουν παταγωδώς, η περίπτωση των Βράνιες και Αραούχο στην τωρινή ΑΕΚ είναι διαφορετική.

Μπορεί να υπάρχουν παράπονα από μερίδα του κόσμου της Ένωσης κυρίως για την επιμονή της διοίκησης σε πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην ΑΕΚ, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνισταμένες του πρωταθλήματος μετά από μια τετραετία, παράπονα που είναι σαφώς σεβαστά όμως με όσα έχουμε δει στον Δικέφαλο την περασμένη τριετία, οι επιλογές αυτές έχουν μια αντικειμενικά σωστή βάση.

Οι μεγάλοι βραχνάδες της Ένωσης από την πρωταθληματική χρονιά και ύστερα, ήταν κυρίως δύο: Πρώτον η άμυνά της, με αποκορύφωμα την τελευταία χρονιά που έσπαγε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και δεύτερον, η αδυναμία της να επιβληθεί στα ντέρμπι έχοντας καταντήσει «σάκος του μποξ», κάτι που εκτός των άλλων, την «πλήγωνε» και ψυχολογικά για τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Έτσι με τις προσθήκες Βράνιες και Αραούχο, η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει σε μια αγωνιστική και στατιστική βελτίωση των προαναφερθέντων αρνητικών παραγόντων. Ο Βόσνιος για να δώσει πρωτίστως την προσωπικότητά του και δευτερευόντως την ικανότητά του στα μετόπισθεν και ο Αργεντινός, για να δώσει νίκες στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, μιας και ζει γι’ αυτούς τους αγώνες και το έχει αποδείξει πολλάκις. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ντέρμπι που συνυπήρξαν σε όλες τις διοργανώσεις το win ratio του Δικεφάλου κυμάνθηκε στο 70%.

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει πετάξει τόσα λεφτά σε περιπτώσεις ανυπόληπτων παικτών παρουσιάζοντάς τες πολλές φορές και ως επιτεύγματα, που θα είχε αγοράσει τον Αραούχο και τον Βράνιες από δυο φορές και θα είχε γλιτώσει όλη αυτή την ταλαιπωρία. Το να φτάσουν στο επίπεδο που βρίσκονταν στην καλύτερη θητεία τους στην Ένωση είναι το μεγάλο στοίχημα αλλά και εκεί να μην φτάσουν, οπωσδήποτε η προσφορά τους θα είναι σαφώς σημαντικότερη από «λαχεία» εκ Ρουμανίας, Τυνησίας ή Πορτογαλίας.


Comments are closed.