Δεν ανάστησαμε τον πεθαμένο, σταυρώσαμε την ΑΕΚ!

0

Και τώρα που έπεσαν κάπως οι σφυγμοί και ηρεμήσαμε κάπως ας δούμε λίγο κάποια πράγματα

 

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ, πρέπει να διδάσκεται σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πως μπορεί να καταφέρει μια ομάδα να χάσει έναν αγώνα που όχι μόνο τον είχε σίγουρο, αλλά μια κανονική ΑΕΚ θα διέσυρε αυτόν τον Παναθηναϊκό ή για να είμαι απόλυτα σωστός ακόμα και αυτή η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα και να καθαρίσει το παιχνίδι. Αντ’ αυτού αυτοκτόνησε και έχασε.

Η ΑΕΚ είχε σοβαρά αμυντικά θέματα από το πρώτο ημίχρονο, φαίνονταν ότι θα δεχθεί γκολ ακόμα και όταν θεωρητικά είχε κλείδωσε το παιχνίδι με το 0-2. Ο αντίπαλός της όμως στο σημερινό παιχνίδι ήταν χειρότερος από εκείνη με μεγαλύτερα κενά στην άμυνα που στο πρώτο ημίχρονο με μπροστάριδες τους Κρίστισιτς Ολιβέιρα Λιβάγια και Βέρντε η ομάδα έβγαινε συνεχώς επικίνδυνα στο χώρο στην επίθεση.

Όμως πως δικαιολογείται πως κόντρα σε μια ομάδα με τόσο σοβαρά αμυντικά προβλήματα αντικαθιστάς τον κορυφαίο παίκτη που έχεις με κάθετη μπαλιά τον Κρίστισιτς;

Εκεί κόπηκε η ομάδα στα δύο έγινε ακίνδυνη επιθετικά σε συνδυασμό με τις ακόμα πιο άστοχες αλλαγές του Ολιβέιρα και του Βέρντε. Η ΑΕΚ φέτος το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι μια φοβισμένη ομάδα, με την πρώτη στραβή παθαίνει τρικυμία και είναι ευάλωτη.

Την προηγούμενη αγωνιστική δέκα λεπτά πίεσε η ομάδα του Περιστερίου και ήταν αρκετά να έρθει η ισοφάριση στο 88′ Σήμερα μέσα σε ένα τέταρτο δεχθήκαμε 3 γκολ από τον Παναθηναϊκό.

Οι υπεύθυνοι οφείλουν να μελετήσουν πάρα πολύ καλά και να σκεφτούν τα επόμενα βήματα. Η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές αλλαγές αν θέλει να χτίσει ομάδα πρωταθλητισμού με ορίζοντα την είσοδο στο νέο γήπεδο.

Γιώργος Στογιάννος


Comments are closed.