ΔΙΑΦΟΡΑ
Στα άδυτα της προετοιμασίας της ΑΕΚ! (pics+vids)

Η ΑΕΚ όπως και συνέβει και τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια επέλεξε να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Kielce της νότιας Πολωνία. Σε μικρή απόσταση από την Κρακοβία και σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Όπως φαίνεται οι άνθρωποι της ΑΕΚ έμειναν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που βρήκαν τόσο από τους ανθρώπους όσο και από κλιματικής άποψης μια και αυτήν την περίοδο στην χώρα επικρατεί ήπιος καιρός με λίγες βροχές και την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 βαθμών.
Πάμε να δούμε μαζί, τι ακριβώς θα συναντήσουν σε λίγες μέρες από σήμερα οι παίκτες και το υπόλοιπο επιτελείο της Ένωσης στον γνώριμο πλέον πολωνικό προορισμό.
Μια πρώτη γνωριμία
Το Κιέλτσε είναι μια μεσαία μεγέθους πόλη για τα πολωνική δεδομένα με περίπου 200.000 κατοίκους κατά την τελευταία απογραφή. Αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας Swietokrzyskie, η οποία είναι κατά βάση ορεινή περιοχή.Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, καθώς πολλά χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, το Κιέλτσε έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ασβεστόλιθου στην Πολωνία.

Οι περισσότεροι νέοι μετακομίζουν για να βρουν εργασία στην κοντινή Κρακοβία, όπου οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας είναι πολύ μεγαλύτερες. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου υπήρξε προπύργιο των Ναζί, ωστόσο οι ντόπιοι προέβαλαν μεγάλη αντίσταση στον κατακτητή. Κάποια σημαντικά κατορθώματα των αντιστασιακών ήταν η αρπάγη 2 τόνων εκρηκτικών ΤΝΤ από τις αποθήκες που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί. Στην περιοχή κατοικούσαν πολλοί Εβραίοι το διάστημα αυτό (περίπου 23.000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς εκτελέστηκαν. Η ομάδα της περιοχής Korona Kielce έχει ως έμβλημα μια μαύρη κορόνα από όπου παίρνει και το όνομά της, η οποία αποτελεί σύμβολο της πόλης.

Έτος ίδρυσης είναι το 1973. Από το 2005 που ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας έχει να καταφέρει να φτάσει σε έναν τελικό κυπέλλου στον οποίο ηττήθηκε. Φέτος τερμάτισε 12η στη βαθμολογία ύστερα από μια σχετικά καλή χρονιά. Το 2002 το νέο αφεντικό της ομάδας πήρε την απόφαση να αλλάξει το έμβλημα της ομάδας αλλά μετά τις διαμαρτυρίες των οπαδών η μαύρη κορόνα παρέμεινε ως είχε. Μη ξεχνάμε ότι οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και τον περασμένο Ιούλιο με το σκορ 2-2.

Μεγάλος αντίπαλος της ομάδας είναι η γειτονική Ostrowiec Swietokrzyski (μία πόλη 72χιλιάδων κατοίκων). Το γήπεδο της Korona λέγεται Stadion Korona Kielce (500μ από το ξενοδοχείο της ομάδας) και η χωρητικότητα του φτάνει τις 15550 θέσεις, ενώ είναι ένα καινούργιο και σύγχρονο στάδιο μιας και μετράει 12 “ζωής”.


Το Κιέλτσε έχει επίσης την καλύτερη ομάδα χαντμπολ της Πολωνίας εν ονόματι Vive Targi Kielce. Η ομάδα αυτή που φοράει κίτρινες-μπλε φανέλες έχει κατακτήσει τα τελευταία 5 σερί πρωταθλήματα της χώρας καθώς επίσης αναδείχτηκε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Champions League.
Κάποια στιγμιότυπα από τους φίλους της Korona Kielce:
Το Kielce από ψηλά με χρήση drone:
Πως θα φτάσεις στο Kielce..

Ταξιδεύοντας από Αθήνα πλέον υπάρχει δυνατότητα να φτάσεις στην Κρακοβία με απ’ ευθείας πτήση με την Aegean με δυο δρομολόγια την εβδομάδα και έπειτα είτε με τρένο 1,5 ώρα είτε με λεωφορεία που πραγματοποιούν δεκάδες δρομολόγια καθημερινά να φτάσει κάποιος στο Kielce. (χιλιομετρική απόσταση Κρακοβίας-Κιέλτσε 115χλμ)
Όμως γενικότερα ευκολότερα προσβάσιμη είναι η Βαρσοβία μιας και τα δυο αεροδρόμια που έχει συνδέονται μ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης με πάρα πολλά δρομολόγια στις μεγαλύτερες πόλεις της. Και από εκει επίσης με τρένο διάρκειας διαδρομής 2,45 λεπτά είτε με λεοφωρείο. (χιλιομετρική απόσταση Βαρσοβίας-Κιέλσε 172χλμ)
Η σύνδεση μεταξύ των πόλεων αυτών γίνεται μέσω αυτοκινητοδρόμου οδικώς.
Το ξενοδοχείο “Το ξενοδοχείο Binkowski”

Το ξενοδοχείο όπου θα διαμένει η απόστολής της ΑΕΚ απέχει 2,5 χλμ από το κέντρο της πόλης.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο Πάρκου Baranowski του Kielce, το οποίο ονομάζεται χαρακτηριστικά “πνεύμονες του Kielce” και δίπλα στο φυσικό δασικό καταφύγιο Biesak-Białogon.
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 4αρων αστέρων που τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά είναι εντυπωσιακό, με κλασικά χαρακτηριστικά αλλά και χώρους υψηλής πολυτέλειας και μεγάλων ανέσεων. Στο Hotel Binkowski υπάρχει ένα κέντρο ευεξίας με πισίνα, 3 σάουνες, σπήλαιο άλατος και γυμναστήριο. Διαθέτει επίσης γήπεδο σκουός, προσομοιωτή γκολφ, τραπέζι μπιλιάρδου, καθώς και επιχειρηματικές και συνεδριακές εγκαταστάσεις.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις παροχές του εδώ:


Ενώ εδώ μπορείτε να δείτε δυο όψεις του ξενοδοχείου με την χρήση του google map:


Τέλος ακολουθεί ένα fotostory του καταλύματος:












Υ.Γ. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα θα πραγμοτοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της από την Δευτέρα 2 Ιουλίου έως την Δευτέρα 16 Ιουλίου..
Υ.Γ.2 Θα είμαστε και φέτος εκεί..
Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Μπέκτας (Γερμανία) – Στηβ Τσάκος (Πολωνία/Κρακοβία)

