Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία

0

Αετίσιες Κραυγές 16-11-2020

 

 

 • Το μήνυμα που θα σταλεί την Τρίτη από σωματεία και φορείς τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα είναι πιο δυνατό από ποτέ. Ο λαός γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις τους, που βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με την δημόσια υγεία.

 

 1. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένω τις εξελίξεις στην υπόθεση «Φορτούνης» στον Ολυμπιακό. Το περιβάλλον του παίκτη και οι φιλικοί προς αυτόν δημοσιογράφοι περιμένουν απλά το κατάλληλο τάιμινγκ για να αρχίσει το πάρτι.

 

 1. Μια πορεία για την 17 Νοέμβρη μπορεί να πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως άλλωστε έγινε και την Πρωτομαγιά χωρίς (τότε) να πρόκυψη ΚΑΜΙΑ έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας.

 

 1. Η «δημοκρατική» μεταπολίτευση είχε ένα σοβαρό λόγο να αποφευχθούν οι καταδίκες στα οικονομικά σκάνδαλα της χούντας. Σε θέση κατηγορούμενων για ηθική αυτουργία θα ήταν κάποια διαμάντια του συστήματος: Λάτσης, Νιάρχος, Ανδρεάδης, Ωνάσης κτλ.

 

 1. Παραμονές 17ης Νοέμβρη τους έπιασε το άγχος για τη δημόσια υγεία τούς τρισάθλιους που ακόμα και τώρα αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία και να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα.

 

 1. Εντωμεταξύ ο φουκαράς ο Φορτούνης στο τέλος κάθε αγώνα που δεν παίζει, δένει τα πόδια του με επιδέσμους, φεύγει κουτσαίνοντας και κάνει ότι μπορεί για να νομίζουν όλοι ότι ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής οφείλεται σε τραυματισμούς ή ενοχλήσεις.

 

 1. Είναι ψέμα ότι δεν τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου. Υγιές λαϊκές δυνάμεις οργάνωσαν δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, τιμώντας την αντιφασιστική πάλη του λαού μας, τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και πολύ καλά έκαναν.

 1. «Οι επιχειρήσεις δεν πολιτεύονται. Εγώ είχα σύμβαση με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω χούντα και ξεχούντα. Δε με ενδιαφέρει πώς έγινε η κυβέρνηση αυτή». Γιάννης Λάτσης – No Politica 1974. Αυτό το τομάρι έδωσε δουλειά σε βασανιστές της δικτατορίας.

 

 1. Κούλη… τσαμπουκάδες να πας να «πουλήσεις» στους tour operators, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που αφήνουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους και στους μεγαλοϊδιοκτήτες γηροκομείων, όχι σε όσους αγωνίζονται γιατί δε σε παίρνει.

 

 1. Κωστάκη Φορτούνη ένα θα σου πω και να το θυμάσαι. Αυτός μέχρι και δανικό μπορεί να σε στείλει.

 

 1. Γεώργιος Δράκος. Αφεντικό της Ιζόλα και πρόεδρος του ΣΕΒ τις περιόδους 1958 – 1960 και 1962 – 1966. Σύμφωνα με τον Μακαρέζο ήταν ο καλύτερος μάρτυρας υπεράσπισης της χούντας. Για όσους αμφιβάλλουν για το ταξικό πρόσημο των εθνοσωτήρων.

 

 1. Είναι αλήθεια ότι ο βασικός ρόλος που έχει ο Καρεμπέ στον Ολυμπιακό είναι οι δημόσιες σχέσεις με τους αντίπαλους προπονητές στην Ευρώπη, για να μη σπάσει ο περίγελος του Τσου Λου το ρεκόρ με τη Γιούβε;

 1. Επί χούντας, τριάντα ιδιωτικοί αστυνομικοί του εργοστασιάρχη Μιχάλη Σκαλιστήρη, παρακολουθούσαν εργάτες, απαγορεύοντας και αυτήν ακόμα τη μετακίνηση από τμήμα σε τμήμα. #που_εισαι_Παπαδοπουλε

 

 1. Από τη στιγμή που οι Γαλανόπουλος – Σιμόες – Σιμάνσκι ήταν τραυματίες, οι Κρίστισιτς – Σάκχωφ στα όρια τους και παρόλα αυτά ο μικρός Σάμπα δε βρήκε αξιόλογο χρόνο συμμετοχής, μάλλον δεν υπολογίζεται ακόμα ένας νεαρός που ήρθε με προσδοκίες.

 

 1. Απόλυτη αλήθεια είναι η ακριβής, ολοκληρωμένη, πλήρης αντανάκλαση της πραγματικότητας, είναι το αδιάσειστο στην αντικειμενική αλήθεια. Η απόλυτα αληθινή γνώση δεν μπορεί να αναιρεθεί ή επακριβωθεί στο μέλλον, είναι αδιαμφισβήτητη.

 

 1. Η αγωνία των νονπεϊπεράδων, ώστε κάθε φορά που τα πράγματα στραβώνουν να προσπαθούν να πείσουν πιστούς και άπιστους ότι τα όποια προβλήματα είναι άσχετα με την πενιχρή για τα δεδομένα της ΑΕΚ χρηματοδότησης, είναι η απόδειξη ότι αυτή είναι η αιτία.

 

 1. Η χούντα είχε μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο φορολογικό παράδεισο επιχειρήσεων, εργολάβοι έχτιζαν παντού, σμπαράλιασαν τις εργασιακές σχέσεις, απονέκρωσαν αγροτικές εκτάσεις. Τέτοιες «χρυσές» εποχές θέλουν να ξαναφέρουν.

 1. Ο μπάρμπα Χολέμπας και ο παραλίας Ραφίνια πρέπει να είναι ότι πιο τελειωμένο σε μπακ κυκλοφορεί στο Τσάμπιονς Λινγκ.

 

 1. Η χούντα έβαζε τις τράπεζες να δανείζουν αφειδώς και να… θαλασσοδανείζουν ασυστόλως, μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Γι’ αυτό βλέπουμε μια νοσταλγία και μια κρυφοσυμπάθια της εργοδοσίας προς τους χουντικούς.

 

 1. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: το γήπεδο πότε προχωρούσε πιο αργά; Στην προ Βούρου εποχή ή τώρα στην εποχή Βούρου που έχουμε και όλα τα γραφειοκρατικά λυμένα; Α ρε κουφάλα covid-19, δε θερίζεις μόνο τον κοσμάκη, δίνεις και άλλοθι σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 1. Η πρόοδος της επιστημονικής γνώσης συνίσταται όχι μόνον στην ανακάλυψη καινούριων στοιχείων και νόμων, αλλά και στην επακρίβωση των συνθηκών εκείνων, κάτω από τους οποίους, οι νόμοι αυτοί είναι σωστοί.

 

 1. Οικολόγε εφοπλιστή και καναλάρχη Ιωάννη Αλαφούζε, τρως τρελό κράξιμο από τον Παναθηναϊκό λαό. Εγώ θα σου βρω τη λύση. Ξεκινούν τα έργα στο Βοτανικό και ενεργοποιείς τα παπαγαλάκια σου να λένε: «Ναι… αλλά φτιάχνει γήπεδο».

 1. Η χούντα ήταν ένα καθεστώς που επιθυμούσε να δώσει τόσο βαθιά παιδεία που στα τρία πρώτα χρόνια απαγόρευε, εκτός από τον Σαρτ, τον Έλιοτ, τον Τόμας Μαν και τον Καμύ, τους τραγικούς ποιητές της αρχαίας Ελλάδας, αλλά και τους Αριστοφάνη και Αριστοτέλη.

 

 1. Και ξέρετε ε; Η Σίτι, από την αιώνια σκιά της Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ, έχει μετατραπεί σε αυτό που είναι σήμερα, λόγο των στοχευμένων κινήσεων και του καλού σκάουτινγκ. Όχι επειδή έχει κάτι δις μπάτζετ. Αφού τα μπάτζετ δε παίζουν μπάλα.

 

 1. Εκφωνώντας κάποτε λόγο σε πανεπιστήμιο ο Ιωάννης Λαδάς, ηγετικό στέλεχος τότε της χούντας των Συνταγματαρχών είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι περίττευε η διδασκαλία των «αναρχικών» Γαλιλαίου και Μοντεσκιέ!

 

 1. Και κάτι ακόμα βρε Κωστάκη Φορτούνη μου. Πιστεύεις ότι αυτή η σχεδόν προκλητική στάση που έχει ο Μαρτίνς απέναντι σου, δεν έχει την έγκριση της διοίκησης; Να μη σου πω την εντολή! Αν θες πραγματικά να τους τρελάνεις σήκω φύγε και έλα στην ΑΕΚάρα!

 

 1. Έχει αξία να σας αναφέρω την περίπτωση ενός καθηγητή πανεπιστημίου που παραπέμφθηκε σε στρατοδικείο την περίοδο της χούντας, επειδή ανέλυσε στους φοιτητές του τους «Ελεύθερους πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού.

 1. Χαρά είχαν όσοι προέρχονται από την ακαδημία του ΠΑΟΚ με την ανάληψη της πρώτης ομάδας από τον Γκαρσία. Πίστευαν ότι θα προσεχτούν περισσότερο. Το πρώτο που έκανε ο Παυλάρας ήταν να καθιερώσει το δίδυμο Κρέσπο –Βαρέλα πετώντας έξω τον Μιχαηλίδη.

 

 1. Υπάρχει κάποιος αγανακτισμένος πατέρας, κάποια υστερική μητέρα, να μας πει τι πρέπει να γίνει με τους «υποκινούμενους» μαθητές που κλείνουν τα σχολεία; Έλα μου όμως που τα σχολεία έκλεισαν γιατί δεν έγινε δεκτό κανένα αίτημα υγείας των «υποκινούμενων» μαθητών.

 

 1. Είναι δυνατόν ο διαιτητής Φωτιάς να μην έχει γίνει ακόμα διεθνής; Ο άνθρωπος έχει όνομα για το υψηλότερο επίπεδο. Σαν να τα βλέπω από τώρα τα πρωτοσέλιδα «έβαλε φωτιά στο ντέρμπι» κτλ.

 

 1. Άραγε να έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη οι αγανακτισμένοι κηδεμόνες για να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή τα σχολεία είναι κλειστά γιατί δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα των μαθητών που μπήκαν μπροστά και αγωνίστηκαν για τα στοιχειώδη;

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 


Comments are closed.