Για «Αγιά Σοφιά» μια μάσκα δρόμος…

0

Μένουμε σπίτι για να μπούμε σπίτι…   Αν και για κάποιους ίσως ακουστεί λίγο κλισέ, δεν είναι και θα σας το αιτιολογήσω με μια μικρή ιστορία από το κοντινό μου φιλικό περιβάλλον.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που είναι μόνιμος κάτοικος σε ακριτικό νησί του βορείου Αιγαίου, φανατικός ΑΕΚτζής και οπαδός της Μπαρτσελόνα από το 1952, βλέποντας τα χρόνια να περνάνε και έχοντας ζήσει, δει και ακούσει διάφορα πράγματα και καταστάσεις, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι για να γεμίσει την καρδιά του με τις αγάπες του….

Ξεκίνησε λοιπόν φτάνοντας στο κρύο ΟΑΚΑ για να δει την πρώτη μάχη της Ένωσης κόντρα στον άρη, στην συνέχεια πήγε δίπλα στο κλειστό του μπάσκετ για να δει την βασίλισσα να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, – εκεί μου έλεγε ιστορίες για τον τεράστιο Γιώργο Τρόντζο, που ήταν μαζί στον στρατό- και βλέποντας την χαρά στα μάτια του, ζούσε πλέον από κοντά αυτές τις στιγμές.

Την επόμενη μέρα λοιπόν πέρασε μια βόλτα από το εργοτάξιο της «Αγίας Σοφίας» εκεί που δεν του έπαιρνες λέξη από τη συγκίνηση, καθώς ήταν πλέον ολοφάνερο πως δεν υπήρχαν λόγια, παρά μόνο η φράση «να μας αξιώσει Θεός να μπούμε στο σπίτι μας…».

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο φίλος μας πέταξε για την Βαρκελώνη, ώστε να ζήσει από κοντά την άλλη μεγάλη του αγάπη, την ΜΠΑΡΤΣΑ. Εκεί επισκέφτηκε το μουσείο όπου με δάκρυα φιλούσε μέχρι και τα αγάλματα και περνούσε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο εκεί… Στην συνέχεια παρακολούθησε τον αγώνα, των «Μπλαουγκράνα» με αντίπαλο της Σοσιεδάδ και αφού χόρτασε από παραστάσεις, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την βάση του….

Θεωρείται πως είναι ο μόνος άνθρωπος που σκέφτεται όπως και αυτός; Όχι, είναι πολλοί, είμαστε πολλοί και καθώς η κατάσταση δυστυχώς είναι σοβαρή κυρίως για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, δεν υπάρχει επιστροφή στην περίπτωση που νοσήσουν…

Επειδή λοιπόν δεν περισσεύει κανένας μας και όλοι εκείνη την ώρα πρέπει να είμαστε εκεί, ας πάρουμε τα μέτρα μας προστατεύοντας τους όλους….

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν ξέρεις κατά πόσο καλό ή κακό θα κάνει αυτή η διακοπή στην ομάδα, θα δείξει, το μόνο θετικό είναι πως έχουμε δυο σοβαρούς ανθρώπους εκεί να κάνουν κουμάντο, φυσικά μιλάω για τον Ίλια και τον Ιταλό.

 

ΥΓ1: Ρε Λύμπε, πόσο κότσο σε έπιασαν οι Τούρκοι με τον Μπακασέτα;

ΥΓ2: Προσοχή μην χάσουμε κανέναν δικό μας άνθρωπο….

ΥΓ3: Μένουμε σπίτι για να μπούμε σπίτι!!!

anonymous 21, aek-live.gr


Comments are closed.