Η ΑΕΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τις γκρίζες ζώνες…

0

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο Μάνταλος, ο Λιβάγια, ο Ολιβέιρα, ο Βράνιες… Η ομάδα έχει ανοιχτά μέτωπα, τα οποία καλείται να διαχειριστεί. Και καλείται να τα διαχειριστεί με αποκλειστική προτεραιότητα το καλό της ομάδας. Τίποτε άλλο.

Είναι θετικό το ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παίχτες της ομάδας. Η ομάδα κεφαλαιοποιεί επιλογές της και προχωράει. Όταν όμως το ενδιαφέρον αφορά αποκλειστικά σε παίχτες κορμού, πάνω στους οποίους έχει στηθεί το μοντέλο της ΑΕΚ, υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα συνοχής, σχεδίου και πλάνου. Ο Ίβιτς με τον Καρέρα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να μελετήσουν όλα τα ενδεχόμενα αποχωρήσεων αλλά πολύ περισσότερο προσθηκών.

Η ΑΕΚ πρέπει να δει ποιους θα κρατήσει, ποιους θα αφήσει, ποιους θα φέρει. Κυρίως το τελευταίο. Αυτό δεν είναι εύκολο όταν σε μια εβδομάδα ακριβώς η ομάδα παίζει για έναν τίτλο. Όμως αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει. Ο Μάνταλος και ο Λιβάγια δεν είναι απλώς δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Είναι δύο παίκτες που από πολλές απόψεις παίζουν πολλούς ρόλους εντός και εκτός αποδυτηρίων. Ο ένας είναι ο αρχηγός της ομάδας και ο άλλος σε πολλές περιπτώσεις ο αγωνιστικός ηγέτης της.

Σε περίπτωση αποχώρησης ενός εκ των δύο, ο σύλλογος θα πρέπει να ενισχυθεί με ανάλογης ποιότητας ποδοσφαιριστές. Διαφορετικά αυτομάτως κατεβαίνει επίπεδο. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι εύκολο, όμως η ομάδα πρέπει να αναζητήσει παίχτες κλάσης, ποιότητας και ποδοσφαιρικού θράσους που να ταιριάζει στο χαρακτήρα της. Μετά την πώληση του Μπάρκα και ενδεχόμενη πώληση του Μάνταλου η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκαθαρίσει τις γκρίζες ζώνες. Θα πουληθεί ο Μάνταλος; Θα ανανεώσει ο Λιβάγια; Θα επιστρέψει ο Βράνιες; Θα αποκτηθεί άμεσα φορ; Θα πάρει η ομάδα εξτρέμ; Μέσα σε όλα αυτά ήρθε στο προσκήνιο και η περίπτωση του Γαλανόπουλου. Πάνω που πιστεύαμε ότι η ομάδα είχε μια πρόσθετη λύση στο κέντρο αυτή απλώς δεν… υπάρχει. Ακόμη και αυτή η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει προς όφελος και των δύο πλευρών.

Όλα αυτά όμως καλούνται να τα λύσουν οι ειδικοί επί του θέματος. Και καλούνται να το κάνουν για το καλό της ΑΕΚ. Με αυτό το γνώμονα άλλωστε κρίνονται από όλους εμάς, που είμαστε… ερωτευμένοι μαζί της…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς

 


Comments are closed.