Η αξία της σοβαρότητας

0

Αετίσιες Κραυγές 18-10-2021

 • Ουσιαστικά αυτό το κάτι διαφορετικό που είδαμε στην ΑΕΚ του Γιαννίκη ήταν η σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Φυσικά καμία σοβαρότητα δε μπορεί από μόνη της να σου δώσει το πρωτάθλημα. Σοβαροί να είμαστε.

 1. Ο δυσκίνητος κρατικός μηχανισμός όταν πρέπει να γίνουν έργα θωράκισης από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που επιδεικνύει άμεσα «αντανακλαστικά» για να βγάζει κινητοποιήσεις και απεργίες παράνομες.

 

 1. Επειδή βλέπω ότι πολλοί έχετε μπερδευτεί με την ομάδα μπάσκετ, θα ήθελα να σας πω ότι η περσινή ομάδα δε διαλύθηκε για να φτιαχτεί κάποια καλύτερη, αλλά κάποια οικονομικότερη, με χαμηλότερο οικονομικό κόστος για την ιδιοκτησία της ΚΑΕ.

 

 1. Διαχρονικά, πάντα και παντού τους κάθε μορφής διχασμούς τους δημιουργούν οι δυνάμεις εκείνες που με διάφορους τρόπους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λίγων, τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, το δικαίωμα άνθρωποι να εκμεταλλεύονται ανθρώπους.

 

 1. Η περίπτωση Αλεξίου είναι γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη ΑΕΚ. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ασχοληθεί μαζί του. Συνυπεύθυνοι όμως και ελεγχόμενοι για τη στάση τους είναι όσοι τον εμπιστεύονται – χρησιμοποιούν σε καίριες θέσεις. Γιατί άραγε;

 

 1. Θεϊκός Παππούς οπαδός της Παρί. Έχω βέβαια ενστάσεις γιατί απέναντι μας δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Η σωστή προσέγγιση θα ήταν «εγώ είμαι ένας φτωχός εργάτης οπαδός της Παρί, τι σχέση έχω με τους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της εταιρείας;»

 

 1. Η κυβερνησάρα μας αποφάσισε τη «στήριξη» των νοικοκυριών με 500 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, τη στιγμή που αυτές θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό κατά 1,3 δισ. ευρώ κάθε μήνα! Ζητώ η «απελευθέρωση» της αγοράς!

 

 1. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έχει παρατήσει την ομάδα που νομίζει πως είναι τσιφλίκι του, και την οδηγεί σε τέλμα. Πέφτω από τα σύννεφα… γίνονται τέτοια πράγματα στον «αθλητισμό» των αφεντικών;

 

 1. Το κράτος που φαίνεται ανίκανο να προστατέψει τον λαό ακόμη κι από τα καιρικά φαινόμενα, είναι το ίδιο απόλυτα και άμεσα «αποτελεσματικό» κράτος όταν πρόκειται για τη διευκόλυνση επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

 1. Ο Τσούμπερ για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν καλός. Φυσικά έχει την ποιότητα και την προσωπικότητα να αφήνει το στίγμα του στο παιχνίδι ακόμα και όταν δεν έχει την απόδοση που πρέπει.

 

 1. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Με μια προϋπόθεση όμως: να βγει μπροστά στο δρόμο της ανατροπής, μέχρι την τελική νίκη και όχι φουκαριάρης στο περιθώριο επιλέγοντας τον επόμενο σωτήρα που θα ψηφήσει.

 

 1. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Σιμόες. Μη κάνετε το λάθος να ξεκινήσετε συζητήσεις για την ανανέωση του. Αφήστε το για τελευταία στιγμή. Είναι κρίμα τώρα που επέστρεψε να βρεθεί ξανά στην κερκίδα.

 

 1. Σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε αρμονικό συνδυασμό με τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης με έξτρα φόκους στους πενιχρούς μισθούς, ένα έχω να πω: «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία!»

 

 1. «Στο ποδόσφαιρο των ΠΑΕ την πορεία της κάθε ομάδας την καθορίζουν τα οικονομικά δεδομένα».

 

 1. Λοιπόν παιδάκια, επειδή ένας παλιός σας δάσκαλος έλεγε «πες πες κάτι θα μείνει» εμείς εδώ δεν θα αφήσουμε τον οχετό σας αναπάντητο. Σε κάθε βρώμικη προπαγάνδα λάσπης και συκοφαντίας, θα παίρνετε απαντήσεις με «ό,τι σας πονεί κι ό,τι σας σφάζει».

 

 1. Μοναδική ένσταση που έχω από το ντεμπούτο του Γιαννίκη είναι ότι δεν ξεκίνησε τον αρχηγό. Μοιάζει λες και το έκανε για να ικανοποιήσει τους «ψεκασμένους». Εξαιρετικός όσο έπαιξε ο Πέτρος με ακόμα μια ασίστ να καταγράφεται στα στατιστικά του.

 

 1. Περίπου ένα στα πέντε νοικοκυριά παγώνει τον χειμώνα και ένα στα τρία δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ρεύματος, συσσωρεύοντας χρέη. Ζήτω η ΔΕΗ Α.Ε. και οι ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας!

 

 1. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λένε όσοι πατάνε στην υπαρκτή διακύμανση τιμής – αξίας των ποδοσφαιριστών, για να ισχυριστούν ότι είναι δυνατό με σύνολο χρημάτων δύο και τρεις φορές λιγότερα από των ανταγωνιστών σου, να φτιάξεις μια ομάδα αντάξια τους. 

 

 1. Τα έργα πολιτικής προστασίας, δε προχωράνε επειδή δεν είναι άμεσα ανταποδοτικά για τα αφεντικούλια μας, δεν βρίσκουν «χώρο» μέσα στα προγράμματα των δισεκατομμυρίων ευρώ από τα επενδυτικά πακέτα, είτε πρόκειται για το ΕΣΠΑ είτε για το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

 1. Σοβαρά τώρα ρε κυρ Γιάννη Αλαφούζο; Έδωσες τόσα λεφτά για να φέρεις τον Παλάσιος… τον Καρέλη της Αργεντινής;

 

 1. Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη καταγράφηκε στην Ελλάδα η υψηλότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος χονδρικής στην Ευρώπη με 217 ευρώ/MWh. Πριν από έναν περίπου χρόνο η τιμή χονδρικής βρισκόταν μεσοσταθμικά στα 41,7 ευρώ/MWh.

 

 1. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό: η απόκλιση της τιμής του ποδοσφαιριστή εμπορεύματος από την αξία του δεν καταργεί την «αξία». Ακριβώς με τις διακυμάνσεις των τιμών γύρω από την αξία των ποδοσφαιριστών πραγματοποιείται ο νόμος της αξίας. 

 

 1. Ήταν 15 Οκτωβρίου του 1940, όταν κυκλοφόρησε στην Αμερική η ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν. Σήμερα 81 χρόνια μετά μία από τις πρώτες αντιφασιστικές κινηματογραφικές παραγωγές που βγήκαν από το Χόλυγουντ είναι ακόμα επίκαιρη!

 1. «Η ελευθερία του Τύπου είναι μια απάτη, εφόσον τα καλύτερα τυπογραφεία και τα τεράστια αποθέματα χαρτιού βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών και εφόσον διατηρείται η εξουσία του κεφαλαίου πάνω στον Τύπο». Λένιν

 

 1. Για να μη παρεξηγιόμαστε. Είναι αθλητισμός η επικράτηση αυτού που βάζει τα περισσότερα χρήματα; ΟΧΙ βέβαια. Γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση χτες. Μέχρι τότε όμως οι διεκδικήσεις θα γίνονται με βάση το σύστημα που εσείς υπηρετείτε.

 

 1. Ουσιαστικά δεν έχει σημασία το τώρα και το εδώ. Σημασία θα έχει στο μέλλον και το από αλλού. Εκεί που θα μετράει οριστικά δηλαδή. Την τελική μάχη μπορείτε μόνο να την καθυστερήσετε. Δεν θα την αποφύγετε όμως.

 

 1. Αντισταθείτε στη λοβοτομή της Καθεστωτικής Μιντιοκρατίας που θέλει να αποσυνδέσει την οικονομία από την πορεία μιας επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

 1. Είναι άλλο πράγμα η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει ωραία μπαλίτσα και άλλο η δημιουργία μιας ομάδας που θα κάνει υπαρκτό πρωταθλητισμό. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που μπορώ να σας πω για να καταλάβετε τι εννοώ είναι ο Βόλος.

 

 1. Το γνωστό «καταφύγιο» της κλιματικής αλλαγής, απλά δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και προπάντων την παντελή απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής και γενικά των μεγάλων πόλεων.

 

 1. Η ενεργειακή φτώχεια εκτοξεύτηκε μαζί με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Όπως ακριβώς έγινε και με την «φτώχεια» του ελληνικού αθλητισμού που εκτοξεύτηκε μαζί με την εκτόξευση των τηλεοπτικών και όχι μόνο εσόδων των ΠΑΕ – ΚΑΕ.

 

 1. Με τους «συντηρητικούς» υπολογισμούς του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας της ΕΕ για το 2019, στην Ελλάδα το 17,9% του πληθυσμού αδυνατούσε να διατηρήσει το σπίτι του «επαρκώς ζεστό». Η «απελευθέρωση» της αγοράς της ενέργειας στα καλύτερα της.

 

 1. Στον πλανήτη ΑΕΚ ο εγκέφαλός αρκετών οπαδών της αναπαύεται στα χέρια των ειδικών της Καθεστωτικής Μιντιοκρατίας. Δεν έχουν ανάγκη να μας βάλουν στο χειρουργείο. Απλά με διάφορα τρικ, συντηρούν τα πάντα σε κατάσταση νάρκωσης. 

 

 1. Για το τώρα και το εδώ, σημασία έχει να μην επιτρέπεται στους φασίστες να διασπείρουν το μισάνθρωπο δηλητήριό τους. Κι από τη στιγμή που αυτό αντικειμενικά είναι αδύνατο, τουλάχιστον να μην το κάνουν ανεμπόδιστα. Η εξέδρα της ΑΕΚ αυτό το έχει καταφέρει.

 

 1. Η Αττική, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, αποδεικνύεται ανοχύρωτο απέναντι σε καιρικά φαινόμενα, τα οποία γίνονται «ακραία» ακριβώς επειδή είναι ακραία ανύπαρκτες οι υποδομές για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας.

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 

 


Comments are closed.