Η Μπασάκσεχιρ, ο Μάνταλος και η κοντή μνήμη…

0

Αρχίζουν και αυξάνονται οι φήμες που θέλουν την Μπασάκσεχιρ να μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2022, παρόλα αυτά η συζήτηση φαίνεται πως υπάρχει. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι και ο Ίλια Ίβιτς είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για να δει αγώνα της ομάδας, χωρίς να γνωρίζουμε αν το ταξίδι του αυτό είχε άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη περίπτωση ή με κάτι άλλο.

Ανεξαρτήτως του πώς θα καταλήξει η συγκεκριμένη υπόθεση, πιστεύω πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία του Μάνταλου. Όλοι μπορεί να έχουμε νευριάσει, να είχαμε υψηλότερες προσδοκίες ή να θέλαμε μεγαλύτερη πυγμή από τον αρχηγό της ομάδας. Όμως ο Μάνταλος εδώ και πολύ καιρό, είναι σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό εντός και εκτός αποδυτηρίων. Είναι ο παίχτης που συνέδεσε το όνομά του με την επιστροφή της ΑΕΚ στην κανονικότητα της Super League, ο παίχτης με τον οποίο η ομάδα πήρε ξανά τίτλους, ο παίχτης που μετά από δύο χιαστούς (και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε) συνεχίζει να προσπαθεί και να προσφέρει.

Δε χρειάζεται, λοιπόν στην περίπτωσή του ανθρωποφαγία και κομπλεξισμός. Όταν κάποιος φοράει το δικέφαλο στο στήθος με το ήθος και τη σοβαρότητα του Μάνταλου καλό είναι να τον σεβόμαστε. Πόσες φορές είδαμε “αεκάρες” να πουλάνε την ομάδα σε λίγα λεπτά; Πόσες φορές είδαμε παίχτες που φιλούσαν το σήμα της ομάδας με πάθος, να πηγαίνουν σε μισητούς αντιπάλους για λίγα φράγκα παραπάνω; Χορτάσαμε δε θέλουμε άλλους. Ο Μάνταλος δεν πούλησε ποτέ ΑΕΚοφροσύνη. Υπηρέτησε την ομάδα με ταπεινότητα και αυτό του πιστώνεται. Επαναλαμβάνω, δεν είναι σκοπός του άρθρου να κάνει αγιογραφία του Πέτρου. Σκοπός του άρθρου είναι να μην ξεχάσουμε τα βασικά. Γιατί και με τον Μπακασέτα κάποιοι πέρυσι πανηγύριζαν και σήμερα στην Τουρκία “βγάζει μάτια”.

Το ζήτημα δεν είναι να πουληθεί άρον άρον ο Μάνταλος όπως μπορεί να ζητάνε κάποιοι επίμονα. Το ζήτημα είναι να αξιοποιηθεί ο Μάνταλος όπως πρέπει από την ΑΕΚ. Είτε ως ενεργός παίκτης, είτε ως ποδοσφαιριστής με υψηλή αξία στη μεταγραφική αγορά. Επί Καρέρα ο Μάνταλος φαίνεται να ξαναβρήκε τον εαυτό του. Και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για έναν παίχτη της κλάσης του. Δυστυχώς όμως ο συγκυρίες δεν ευνόησαν με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Υπομονή, επιμονή και ΜΟΝΟ ΑΕΚ! Όλα μπροστά είναι…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ LIVE


Comments are closed.