Ιδιαίτερη ημέρα…

0

Η σημερινή ανάρτηση είναι ιδιαίτερη.
Κι αυτό γιατί δε θα μπορούσε εύκολα σε ένα γεγονός να συμπυκνωθεί η αγυρτεία των παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αυτών δηλαδή που βλέπουν τους οπαδούς μόνο σαν ευρώ, ο δολοφονικός ρόλος της αστυνομίας μέσα στα γήπεδα, αλλά πάνω από όλα η αγάπη για την Α.Ε.Κ. και η πάλη για ζωή.


Αναφερόμαστε στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν οι φίλοι της Α.Ε.Κ. στις 10 Σεπτέμβρη του 1995 στο Χαριλάου από την αστυνομία, σε μια κερκίδα ήδη υπερπλήρη και με προβληματικά κιγκλιδώματα (φυσικά με αδιαφορία του Άρη και ευθύνη της αστυνομίας).
Η αστυνομία θα εγκρίνει την υποδοχή οπαδών σε μια κερκίδα με σάπια κάγκελα, και όταν οι οπαδοί του Άρη θα αρχίσουν να επιτίθενται στην κερκίδα των φίλων της Α.Ε.Κ. θα επιτεθεί σε όσους αυτονόητα θέλησαν να προστατευτούν!

Κράτος και επαγγελματίες παράγοντες πιασμένοι χέρι χέρι θα διαμορφώσουν με τη “βοήθεια” και των οπαδών του Άρη ένα δολοφονικό σκηνικό! Φίλοι της Α.Ε.Κ. θα βρεθούν στο έδαφος πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Ανάμεσά τους και ο Νίκος με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μετά από 17(!) ολόκληρα χρόνια θα επιδικαστούν χρήματα υπέρ του Νίκου από την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη (400.000 τιμάται για τα ελληνικά δικαστήρια η περιπέτεια του Νίκου).
Ο Νίκος θα γνωρίσει τις περιπέτειες που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά θα δώσει και μαθήματα. Αγάπης για την Α.Ε.Κ. αλλά και λατρείας για τη ζωή.

Όλα αυτά τα χρόνια παρόμοια σκηνικά θα επαναληφθούν σε πάμπολλα ελληνικά γήπεδα. Και όποτε οι μεγαλοπαράγοντες επιδίωκαν να δώσουν κάποια άλλη λύση, αυτή ήταν πάλι σε συνεργασία με την αστυνομία κάμερες, κάρτες φιλάθλων, επιτήρηση, ενώ τα διοικητικά αποβράσματα απολαμβάνουν ασυλίας.
Ίσως κάποια στιγμή καταλάβουμε πως ο αντίπαλος στις κερκίδες είναι αυτός που θα ανεβάσει φασιστικά σύμβολα, ο ομοφοβικός, ο ρατσιστής, ο έμπορος των συμβόλων της ομάδας του καθενός μας. Σε αυτή την προσπάθεια ανανεώνουμε την υπόσχεση για την παρουσία μας, μια τέτοια ιδιαίτερη μέρα.

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”


Comments are closed.