Ίδιοι σε όλα, μέχρι και στο κρατικό ξελάσπωμα…

0

 

Η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό… Και των μεν και των δε. Πριν λίγο μάθαμε ότι η κυβέρνηση θα περάσει ειδική διάταξη για να μην… υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Πριν μερικά χρόνια είχαν κρατικοποιηθεί χρέη ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ενώ το δάνειο του Καραϊσκάκη συνεχίζει να είναι μη εξυπηρετούμενο.

Ίδιοι είναι παιδιά. Τσαμπουκάδες, διαπλοκή, ξελάσπωμα. Ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρία χρόνια έγινε αυτό που υποτίθεται ότι πολεμούσε. Μετά τα σημερινά μπορεί να αντιγράψει τους γαύρους και στο περίφημο σύνθημα “κράτος είναι ο ολυμπιακός”. Απλώς θα συμπληρώσει δίπλα το “του βορρά”.

Κυβερνητικά κονέ, μπραβιλίκια, έλεγχος της ΕΠΟ, έλεγχος της διαιτησίας, ομάδες παραρτήματα, ιδιοκτησία σε κανάλια και εφημερίδες, κουμάντο σε λιμάνια, ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, διαχρονικά ξελασπώματα από το κράτος. Ίδιοι σε όλα. Μόνο που οι δεύτεροι ήθελαν το μεγάλο αφεντικό για να ξεχάσουν τα πάντα, δεν ήταν ανέκαθεν χαϊδεμένοι σαν τους πειραιώτες.

Και μέσα σε όλη αυτή τη σαπίλα, σε όλο αυτό το βόθρο, πώς να αισθάνονται οι οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων; Οι οπαδοί του Ηρακλή τι πρέπει να κάνουν; Να απαγάγουν κάποιο πολιτικό πρόσωπο για να εκβιάσουν καταστάσεις;

Οπαδικοί στρατοί πίσω από τα συμφέροντα των αφεντικών τους είναι και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Έχουν ξεχάσει να αγαπάνε τις ομάδες τους και τα πουλάνε όλα στο βωμό του χρήματος. Και μάλιστα κάποιοι είχαν το θράσος να μιλήσουν και για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ το 2018… Μέχρι εκεί έφτασε η ξεφτίλα τους.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ χθες στο OPEN του Σαββίδη, σε ένα one man show, είπε απίστευτα πράγματα. Μίλησε μάλιστα για εθνικό ζήτημα και διαχωρισμό της χώρας στα δύο. Και δε βρέθηκε ένας άνθρωπος στα μεγάλα Μέσα να το σχολιάσει!

Ότι θα διχαστούν οι φτωχοί δηλαδή για τα κεφάλαια του Σαββίδη και του Μαρινάκη. Μιλάμε για την απόλυτη ντροπή. Ευτυχώς στην ΑΕΚ δεν είμαστε ακόμη λοβοτομημένοι σε τέτοιο βαθμό. Και στην ομάδα μας, όπως παντού υπάρχουν οι yes men και οι υποτακτικοί, αλλά ευτυχώς η πλειοψηφία, δεν έχει πολτοποιηθεί ακόμη.

Ο κόσμος της ΑΕΚ ασκεί κριτική, συμμετέχει και δεν πουλάει νταβατζιλίκι με κυβερνητικές πλάτες. Είναι κι αυτό κάτι παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να μη γίνεις αυτό που κατηγορούσες… Πάρα πολύ σημαντικό.

 

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.