ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Καλπασμός της ΑΕΚ του στρατηγού Πούσκας

Avatar photo

Published

on

14-10-1978. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 5η αγωνιστική.

Η ένωση την προηγούμενη χρονιά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο και έμπαινε δυνατά και τη νέα σαιζόν αφού είχε μόνο νίκες τις πρώτες αγωνιστικές κερδίζοντας εκτός έδρας Αιγάλεω και Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια. Ο δικέφαλος πήγαινε στην έδρα των κυανέρυθρων με τις βασικές απουσίες του Δομάζου και του Ιντζόγλου με στόχο το πέντε στα πέντε.

 

Ο αγώνας ωστόσο ήταν μέτριος με τις δυο ομάδες σε αρκετά σημεία να κακοποιούν το ποδόσφαιρο, η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας με κεφαλιά του Τάκη Νικολούδη, στο 75ο λεπτό, πήρε τη νίκη μένοντας μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 10 βαθμούς, αφού ο μέχρι τότε συγκάτοικος της Εθνικός έχασε στη Λάρισα.

 

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν δυο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τις φανέλες και των δυο ομάδων, ο Δέδες και ο Σκρέκης, αφού είχαν τερματίσει την καριέρα τους. Μεσοβδόμαδα το Αγγλικό κανάλι BBC είχε βιντεοσκοπήσει την προπόνηση της ένωσης και πήρε δηλώσεις από τον Φέρεντς Πούσκας καθώς και από τους Μαύρο, Αρδίζογλου, Νικολούδη και Ραβούση.

Η σύνθεση του Ούγγρου προπονητή ήταν,  Στεργιούδας, Μουσούρης, Ραβούσης, Νικολάου, Δαμιανίδης, Τάσος, Νικολούδης, Βιέρα (66΄Τσάμης), Αρδίζογλου (70΄Παπαϊωάννου), Μαύρος, Μπάγιεβιτς.

Πάρης Αρωνιάδης

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement