Λυσσαλέο μίσος… κατά της προσφυγικής ΑΕΚ

0

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία, με ημερομηνία 9 Μαρτίου 1950

Η ΑΕΚ έχει θριαμβεύσει επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο με 2-0, αλλά για περιμένετε… Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα για να δείτε πως αντιμετώπιζαν την ΑΕΚ, ως πολίτη, ή Πολίτισσα… 2ης κατηγορίας.

Γράφει ο Νίκος Αγγελίδης

Ενώ η Ένωση έχει πατήσει τον Ολυμπιακό, το ρεπορτάζ μιλάει για αγωνιστική ανεπάρκεια ΚΑΙ των δυο ομάδων. Και σημειώνει “Η ΑΕΚ αν και επέτυχε μια καθαρή νίκη, δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει σε όλη τη διάρκεια του ματς μια ανώτερη τεχνική”.

Και πιο κάτω σημειώνεται: Από τους παίκτες της ΑΕΚ κανένας δεν διακρήθηκε! Ο τερματοφύλακας Δελαβίνιας υστέρησε… Δηλαδή η ομάδα που κέρδισε με 2-0 δεν είχε κανέναν διακριθέντα. Ούτε τους σκόρερς της Ξένο και Κουντούρη!

 

Το δημοσίευμα γίνεται όμως ακόμη πιο γραφικό “Ο έξω δεξιά Δαρίβας ήταν ο λιγότερο κακός…” γράφει για τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ με κανέναν διακριθέντα νικήτρια με 2-0 και ο ηττημένος Ολυμπιακός με τον Δαρίβα να παίζει καλύτερα απ’ όλους!

Τελικά με το ζόρι γίνεται και μια αναφορά στον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου, χωρίς να έχει γραφτεί πουθενά ότι η ΑΕΚ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ τον Ολυμπιακό!

Και το πιο ωραίο στον τίτλο που γράφει ότι ο Ολυμπιακός αμύνεται με σθένος… Τόσο σθένος που έφαγε δυο γκολάκια. Χάθηκε να γράψουν “Η ΑΕΚ επιτίθεται με σθένος”;

 


Comments are closed.