ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μας έκλεψαν αλλά και εμείς… αυτοκτονήσαμε!

Published

on

ba6c1389abb66e97014362f4e622172a_495442

Καρδιακό στο ΟΑΚΑ στο 92′. Η ΑΕΚ πλήρωσε το γεγονός οτι έμεινε με 10 από το δέκατο λεπτό. Το γκολ του Πέκχαρτ δεν ήταν αρκετό και η ισοφάριση ήρθε…τραγικά στο 92′ με γκολ του Μαμπουλού, ο οποίος ήταν οφσάιντ!

Με το 4-3-3 που δουλεύει τις τελευταίες εβδομάδες ο Ζοσέ Μοράις παρέταξε την ομάδα με τους Μπάρκα κάτω απο τα γκολπόστ, κεντρικό δίδυμο τον Κολοβέτσιο με τον Λαμπρόπουλο, στα μπάκ τον Γκάλο με τον Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες και Μάνταλος οι τρείς στο κέντρο. Δεξιά στην επίθεση ο Αραβίδης, αριστερά ο Πατίτο ενώ μόνος προωθημένος ο Τόμας Πέκχαρτ.

Η ΑΕΚ μπήκε κεφάτη στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6ο λεπτό μια ωραία μπαλιά απο τον Πέτρο Μάνταλο που θα βγάλει τετ-α-τετ τον Τόμας Πέκχαρτ όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα νικήσει τον Τσέχο.

Στο 8ο λεπτό ήταν η ώρα του ΠΑΣ να απειλήσει της εστία της ΑΕΚ με τον Ακόστα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Βασίλης Μπάρκας ανταποκρίθηκε σωστά, ωστόσο η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία με τον Γκάλο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 10′ ο Αραβίδης άφησε την Ένωση με 10 παίχτες έπειτα απο την απαράδεκτη του κίνηση…κουτουλιάς πάνω στον Μπέριο. Στο 12ο λεπτό θα έρθει μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ καθώς έπειτα από μια όμορφη ενέργεια του Πατίτο, ο Αργεντινός έκοψε την μπάλα μπρος τα μέσα, ο Πέκχαρτ άφησε την μπάλα κάτω απο τα πόδια του με τον Γιόχανσον απο το ύψος του πέναλντι να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 20′ νέα καλή στιγμή για την Ένωση, όταν μετά από κούρσα του Πατίτο από τα αριστερά θα επιχειρήσει το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα των παικτών του ΠΑΣ και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 32′ λεπτό η ΑΕΚ θα χάσει την τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο εξαιρετικός Πατίτο θα κερδίσει το πέναλτι από τον Μπουκουβάλα με τον Πέτρο Μάνταλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, ωστόσο ο αρχηγός θα στείλει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει τον Δικέφαλο σε θέση οδηγού.

Το “τσουχτερό” κρύο επηρέασε τους παίχτες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να κυλήσουν χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση και από τις δύο ομάδες. Στο 57′ λεπτό η ΑΕΚ θα κερδίσει ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Περιστερίδη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 61′ ο ΠΑΣ θα κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν ο Ζάϊρο θα βρεθεί στην μικρή περιοχή επιχειρώντας το σουτ, ωστόσο ο Μπάρκας θα μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Στο 62′ χαμένη ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους, ο Πέκχαρτ θα βρεθεί στην ”καρδιά” της μικρής περιοχής, όμως το σουτ του Τσέχου θα απομακρύνει ο Περιστερίδης σε κόρνερ.Στο 64′ ο ΠΑΣ θα κάνει άλλη μια καλή ευκαιρία, όταν απο σέντρα απο τα αριστερά ο Κοζορώνης θα επιχειρήσει ένα γυριστό σουτ με την μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ. Στο 67ο λεπτό θα έρθει το γκολ απο την ΑΕΚ με τον Περιστερίδη έπειτα απο ένα σούτ δεν θα κοντρολλάρει καλά την μπάλα με την Πατίτο να τσιμπάει την μπάλα και τον Τόμας Πέκχαρτ να είναι εκεί για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 80′ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα βγεί στην πλάτη της άμυνας αλλά στην ανατροπή απο τον Τζημόπουλο ο διαιτητής δεν θα δεί παραβίαση. Στο 90′ έπειτα απο εκτέλεση φάουλ ο Μπέριος θα βάλει το γκολ αλλά ο επόπτης θα σηκώσει το σημαιάκι του οφσάιντ.Στο 92′ λεπτό έπειτα απο κόρνερ του Ναδάλες ο Μπέριος θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα και στην επαναφορά ο Μαμπουλού θα κάνει το 1-1.
Στου 20 βαθμούς η ΑΕΚ και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο,Λαμπρόπουλος,Κολοβέτσιος,Ντίντακ,Σιμόες,Γιόχανσον,Μάνταλος(Γαλανόπουλος),Αραβίδης,Ροντρίγκεζ(Λάζαρος),Πέκχαρτ(Βάργκας).
Πας Γιάννινα: Περιστερίδης,Μπέριος,Τζημόπουλος,Μιχαήλ,Μπουκουβάλας,Κοζορώνης(Κόντε),Ακόστα(Ναδάλες),Γαρουφαλιάς(Γιάκος),Κούτρης,Μαμπουλού,Ζάϊρο

Μεγαλωμένος σε χρόνια που το να είσαι ΑΕΚ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο. Άλλωστε γεννημένος το 1990 το πρώτο πρωτάθλημα που είδα από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ ήταν το 2018. Χρόνια συνήθως αποτυχημένα, μίζερα αλλά με πολύ συναίσθημα και πάθος. Ένα πάθος που ολοένα και μεγαλώνει όπως το μεγαλείο της... Δεν είμαστε ΑΕΚ για τα εύκολα. Κάθε μέρα δίπλα της είναι και ένας άνισος αγώνας μεταξύ λύπης και χαράς. Και πολλή πολλή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement