ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Μισό εκατομμύριο ζητά ο Φιλιππίδης από το ΟΑΚΑ

Published

on

Στη dικαιοσύνη προσέφυγε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης διεκδικώντας από το ΟΑΚΑ αποζημίωση ύψους άνω των 530.000 ευρώ, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του από μία λακκούβα στο χώρο της προπόνησής του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων στους οποίους θα συμμετείχε με αξιώσεις για την κατάκτηση μεταλλίων και είχε προπληρώσει εισιτήρια για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος επανειλημμένως είχε ζητήσει από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επισκευή του επίμαχου σημείου, που έγινε ο τραυματισμός του, στρέφεται τώρα δικαστικά με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ιστορικό της αγωγής: «Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στο εναγόμενο (σ. στο ΟΑΚΑ ), το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».
Το κακό συνέβη στις 19 Ιουνίου 2017, τη στιγμή, που όπως αναφέρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα». Και τότε «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».
Ο σοβαρός τραυματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό διάστημα για τον ίδιο, καθώς είχε μπροστά του τρεις διεθνείς αγώνες .
Όπως αναφέρεται στην αγωγή: «Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλ. μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού) που διοργανώνει και εποπτεύει η Διεθνής Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF) και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν στο Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».
Ιδιαίτερο κεφάλαιο της αγωγής αφιερώνεται στις προσπάθειες που έκανε τόσο ο ίδιος ο πρωταθλητής, όσο και ο προπονητής του για την έγκαιρη αποκατάσταση της λακκούβας. Ωστόσο, – σύμφωνα πάντα με τα αναγραφόμενα στο ιστορικό της αγωγής του -« παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρίας, η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».
Το θέμα τους τραυματισμού του Κ. Φιλιππίδη απασχόλησε τον Τύπο και έφτασε μέχρι τη Βουλή Δράμας , με ερώτηση της κας Χαράς Κεφαλίδου, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου και τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Βασιλειάδη, αναφορικά με την εξαιρετικά κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, οι οποίες ευθύνοντο για τον τραυματισμό μου.
Ο Κ. Φιλιππίδης αναρρώνοντας και βάζοντας στόχο τους επόμενους αγώνες και μία θέση στο βάθρο , αναμένει τώρα από τη Δικαιοσύνη να ικανοποιήσει το αίτημά του για αποζημίωση.

Πηγή: sportsfeed.gr

Continue Reading
Advertisement