Μπάλα… μηδέν, αποτέλεσμα… δέκα με τόνο!

0

Μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του να μην ελκύει και να μην ταιριάζει στο ποδοσφαιρικό DNA της ΑΕΚ, όμως με τα αποτελέσματα να «βγαίνουν», δύσκολα μπορεί να επικρίνει κανείς τον Μάσιμο Καρέρα για τις προπονητικές του ικανότητες. Τουλάχιστον για την φετινή σεζόν.

Ο Ιταλός έχει παραλάβει μια ομάδα στα… όρια της «διάλυσης», παίρνοντας ως μέτρο σύγκρισης τα ιστορικά standards της Ένωσης, με δυναμική παικτών χιλιόμετρα μακριά από εκείνη του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και που η 3η θέση ίσως, υπό συνθήκες, μοιάζει… πολυτέλεια.

Ο Δικέφαλος στηρίζεται αποκλειστικά σε ατομικές εμπνεύσεις, σε εκλάμψεις των ελαχίστων «game changers» που διαθέτει στη «φαρέτρα» του και συναντά τεράστιες δυσκολίες ώστε να αποδώσει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να τροφοδοτήσει ορθολογικά τους επιθετικούς του και ως εκ τούτου να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Με την σεζόν να οδεύει προς το τέλος της και την ΑΕΚ να μην ενισχύεται σημαντικά πέραν της μεταγραφής επιπέδου που ακούει στο όνομα «Αραούχο», ο Καρέρα έχει πάρει το μήνυμα και προσπαθεί απλώς να διατηρήσει την ομάδα σε αξιοπρεπή επίπεδα. Για την ώρα το σχέδιο βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ήρθε νίκη σε ντέρμπι, η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό» από έδρες αυξημένης δυσκολίας και δείχνει ότι με συγκέντρωση και πίστη μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Όποιο πάντως και να είναι το αποτέλεσμα ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να κριθεί. Και αυτό διότι η ομάδα δεν είναι φτιαγμένη στα δικά του «μέτρα». Όμως από την επόμενη χρονιά η κριτική προς το πρόσωπό του δεν θα έχει ελαφρυντικά.

Βασίλης Γούσιος


Comments are closed.