Να μην παραδώσει… πνεύμα

0

Η χθεσινή ΑΕΚ ήτανε λίγη… Σε ένα ματς θεωρητικά αδιάφορο αλλά πρακτικά πολύ χρήσιμο για τη συνέχεια η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Γιατί όταν παίζεις με τον ολυμπιακό και ειδικά πριν από έναν τελικό κυπέλλου πρέπει να μπεις και να δαγκώνεις. Όχι να φεύγεις με ένα τρίμπαλο στην πλάτη.

Δεν τα ρίχνω στους παίχτες. Τα όρια της παρούσας ομάδας έχουνε φανεί σε πληθώρα περιπτώσεων φέτος. Ο Καρέρα, παρότι χθες δεν ήταν καλός, κατάφερε να ξανακάνει ομάδα την ΑΕΚ. Όμως δεν αρκεί. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να ξαναγίνει απλώς ομάδα. Αυτό είναι το… αυτονόητο. Η ΑΕΚ πρέπει να ξαναγίνει ΚΑΛΗ ομάδα. Και για να γίνει καλή ομάδα χρειάζεται σημαντική ενίσχυση. Χρειάζεται επαρκείς μεταγραφές.

Κοιτάζοντας κανείς την άμυνα της ΑΕΚ χθες το αντιλαμβανόταν αμέσως. Νταξει, λείπει βέβαια ο Βράνιες, ο  Τσιγκρίνσκι, ο Λόπες ή ακόμη και ο Χουλτ. Σημαντικές απώλειες στο πιο καθοριστικό σημείο για τη χρονιά. Όμως η ΑΕΚ χρειάζεται νέο υλικό, με εμπερία μεγάλων πρωταθλημάτων και με κίνητρο. Χρειάζεται στόπερ, μπακ και εξτρέμ. Δε λέμε πόσους σε κάθε θέση αλλά σίγουρα παραπάνω από έναν.

Ο τελικός κυπέλλου όμως είναι ένα άλλο ματς, που δε θα κριθεί στα πόσα χιλιάρικα ή εκατομμύρια κοστίζουν τα πόδια των ποδοσφαιριστών, αλλά στα πόσα κιλά ζυγίζει η ψυχή τους. Είναι ένα ματς που δε νικάει απαραίτητα ο καλύτερος αλλά αυτός που το θέλει περισσότερο. Και εκεί είναι το σημείο που πρέπει να γίνει όλη η δουλειά στην ΑΕΚ αυτή τη βδομάδα.

Η ΑΕΚ πρέπει να μην παραδώσει πνεύμα. Γιατί τότε θα παραδώσει και σώμα. Πρέπει να γίνει δουλειά στην ψυχολογία, στον πληγωμένο εγωισμό. Σίγουρα κάποιοι παίχτες έχουν αδειάσει μετά την απώλεια της δεύτερης θέσης και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε. Σίγουρα η χθεσινή ήττα ρίχνει τις προσδοκίες. Όμως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν στην ΑΕΚ.

Τέταρτη συνεχόμενη απώλεια του κυπέλλου δε θα γίνει ανεκτή από έναν κόσμο που έχει ανεχτεί ήδη πολλά. Γι’ αυτό χρειάζεται μια βδομάδα δουλειάς, στα πόδια, στο μυαλό και την καρδιά. Όσοι παίχτες είναι πάνω από τετραετία στην ΑΕΚ καταλαβαίνουνε τι λέμε.

Πονέσαμε χθες, αλλά πάμε γερά. Άλλωστε όταν μας νόμιζαν “ευκολάκι” τους κάναμε τις καλύτερες κηδείες…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.