Ο Αρδίζογλου θυμάται και προβλέπει…

0

Ο άπιαστος Χρήστος Αρδίζογλου μιλάει αποκλειστικά στο  ΑΕΚ LIVE για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Θυμάται και προβλέπει…

Διαβάστε την συνέντευξη που παρεχώρησε στον Σοφιανό Κανταρίδη

Τι ήταν αυτό που έκρινε τον τελικό του 1983;

Πιστεύω όπως και για εκείνο το παιχνίδι, έτσι και για το τωρινό, είναι θέμα τύχης. Και εμείς εκείνη την εποχή τύχη είχαμε, ο Π.Α.Ο.Κ είχε πολύ καλή ομάδα. Έχασε πολλές ευκαιρίες ο Π.Α.Ο.Κ τότε. Εμείς κάναμε δύο αντεπιθέσεις είχαμε δύο γκολ. Ο Π.Α.Ο.Κ είχε έναν Κούδα στα τριανταεφτά του που πιστεύω ότι έκανε ένα φοβερό παιχνίδι. Και εγώ ήμουνα στα τριάντα  μου τότε… Πιστεύω ότι ο Κούδας και εγώ είμασταν οι καλύτεροι παίκτες εκείνη την μέρα.

Θα ξεχωρίζατε κάποιο παίκτη που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά το Σάββατο;

Οι παίκτες πλέον δεν έχουν αυτή την ποιότητα. Είναι επί το πλείστον πιο ομαδικό το άθλημα μπορώ να πω. Δεν υπάρχουν οι μεγάλοι παίκτες και ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μόνο, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Πιστεύω ότι είναι θέμα ομαδικό και πιστεύω ότι στον τελικό έφτασαν δύο ομάδες που αυτή την εποχή είναι οι καλύτερες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι κατά την γνώμη σας κάποια ομάδα φαβορί και γιατί;

Δεν πιστεύω να υπάρχει φαβορί σε αυτό το παιχνίδι. Ο Π.Α.Ο.Κ έχει δυσκολίες στα εκτός έδρας παιχνίδια, μακριά από την Τούμπα δηλαδή, αλλά και η Α.Ε.Κ έχει πρόβλημα από την αρχή της σεζόν.

Την φετινή πορεία της Α.Ε.Κ πως την χαρακτηρίζετε;

Πιστεύω ότι η Α.Ε.Κ, ο ΠαναθηναΪκός, ο Π.Α.Ο.Κ και ο Πανιώνιος είναι ισοδύναμες ομάδες και δικαιολογημένα θα παίξουν τώρα και στα play off. Αυτές οι τέσσερις ομάδες είναι ισάξιες. Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια έχει μία πιο ποιοτική ομάδα γιατί κακά τα ψέματα έχει μεγαλύτερο budget από όλες τις ομάδες. Φέτος ο Ολυμπιακός δεν πήγε καλά, μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα οι αντίπαλοι του, αλλά δυστυχώς όλες οι ομάδες έχαναν πόντους εκτός έδρας.

Κάποιο σχόλιο για τα play off…

Ο Π.Α.Ο.Κ πέρυσι ήταν τελυταίος και βγήκε πρώτος είναι θέμα τύχης. Έχει να κάνει με το πως θα βρεθούν οι ομάδες εκείνη την περίοδο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει σε αυτά τα παιχνίδια.

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια; 

Ανέκαθεν το έχω λέω άσχετα με το τι θα γίνει με το γήπεδο. Πιστεύω ότι ο κόσμος της Α.Ε.Κ έχει πρόβλημα με το θέαμα. Δεν βλέπει θεάμα… Αυτό είναι το βασικότερο. Καλό είναι το γήπεδο, αλλά η Α.Ε.Κ έχει κόσμο, η Α.Ε.Κ πρέπει να έχει στις τάξεις της ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, για να ελκύει τον φίλαθλο κόσμο. Εδώ και χρόνια, αυτό είναι το πρόβλημα. Παίρνει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα και η Α.Ε.Κ το κύπελλο… Αν αυτό ικανοποιεί τον  κόσμο της Α.Ε.Κ αυτό είναι πρόβλημα. Εγώ σαν ποδοσφαιριστής γ=μου αρέσει πάντοτε η ποιότητα… Θα ήθελα η Α.Ε.Κ να φέρει ένα ποδοσφαιριστή πρώτης κλάσης, όπως γίνεται στην Ευρώπη. Όχι όπως έρχονται τώρα… τριτάντζες, τετράντζες και πεντάντζες. Επίσης, έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά τα δικά μας. Σε πέντε χρόνια δεν θα παίζει ελληνόπουλο στην Ελλάδα, θα παίζουν όλοι ξένοι.

Και ο Γαλανόπουλος;

Περιμένουμε εδώ και δεκαπέντε – είκοσι χρόνια να παίξει ένας ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες. Και παίζει δώδεκα, δεκατρία παιχνίδια… και αυτό ήταν… Μιλάμε ότι παίζει ένας παίκτης ανάμεσα σε 10.000!

 

 


Comments are closed.