Ο Τάσος Πρίτσας performance analyst στην Ακαδημία της ΑΕΚ

0

Ένα-ένα αποκαλύπτονται τα κομμάτια του παζλ του νέου project της Ακαδημίας της ΑΕΚ καθώς οι Άκης Ζήκος και Γιάννης Σαμαράς έχουν φροντίσει ώστε το φυτώριο της Ένωσης να μπει στη νέα εποχή με απόλυτα εξειδικευμένους συνεργάτες.

Όπως ήταν ήδη γνωστό ο Ρωσσέτος Κόλλιας θα είναι υπεύθυνος performance data/video analyst των τμημάτων υποδομής ενώ άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Τάσος Πρίτσας ο οποίος είπε «ναι» στο κάλεσμα Σαμαρά και αφήνει την Ακαδημία της Σαουθάμπτον για να ενσωματωθεί στο δυναμικό της ΑΕΚ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον κ. Ζήκο και τον κ. Σαμαρά για την ευκαιρία που μου δίνουν να συνεργαστούμε στο νέο project της ακαδημίας» έγραψε ο νεαρός γυμναστής στην επίσημη σελίδα του στο «Facebook».

pritsas06

Πρέπει να αναφερθεί ότι το τμήμα του performance data/video analyst είναι απαραίτητο και θεμελιώδες για κάθε οργανωμένη Ακαδημία καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είναι αρμόδιο για τη βιντεοσκόπηση, τη στατιστική ανάλυση, την αποκωδικοποίηση των αγώνων των τμημάτων της Ακαδημίας με στόχο την ατομική βελτίωση των δυνατοτήτων κάθε νέου ποδοσφαιριστή.

Σε ότι αφορά τον Κόλλια, αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συνεργαστεί με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στο παρελθόν, ενώ ο Πρίτσας που είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας και κάτοχος του UEFA Β και UEFA B Futsal ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του πάνω στην Μεγιστοποίηση Απόδοσης Αθλητή (Athletic Development and Peak Performance) στο Southampton Solent University όπου και συνεργάστηκε με την διάσημη Ακαδημία των «Αγίων».

Επίσης, είχε συνεργαστεί παλιότερα με τις Ακαδημίες Κορωνίδας, Πανελληνίου, ΑΟ Περιστερίου και των Arsenal Soccer Schools ενώ είχε συνεισφέρει στην καθιέρωση μοντέλου λειτουργίας του τμήματος ποδοσφαίρου των Ακαδημιών του Πανελληνίου.

Οι δύο άντρες θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους μέσα στον επόμενο μήνα, αφού η U20 της Ακαδημία μετρά μόλις λίγες μέρες από την πρώτη της συνάντηση…

Πηγή: youngtalents.gr


Comments are closed.