Ο Θεός να… βάζει το χέρι του

0

Αετίσιες Κραυγές 15-6-2021

 • Με αφορμή το περιστατικό με τον Έρικσεν, να σας πω ότι στα Ελληνικά σχολεία διδάσκεσαι τρεις ώρες θρησκευτικά την εβδομάδα αλλά να δεν υπάρχει ούτε μια ώρα για τις βασικές πρώτες βοήθειες. Λογικό λοιπόν να λεμέ «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

 1. Φυσικά και πιστεύω ότι μπορεί να έρθει ο Αραούχο. Με την κατεύθυνση που έχει πάρει η καριέρα του, η τιμή του έχει φτάσει στα δεδομένα που προσεγγίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Γνώμη μου ότι στην ΑΕΚ θα βρει το κατάλληλο περιβάλλον και στήριξη για να επανέλθει.

 

 1. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και μέχρι στιγμής η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ έχει ενισχυθεί μόνο με έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου και αυτός στη θέση του τερματοφύλακα.

 

 1. Στο σημερινό ποδόσφαιρο της αγοράς δεν έχει σημασία αν σαν διοίκηση μιας ομάδας πιστεύεις ότι θα σου βγει μια μεταγραφή. Αλλά να επιλέγεις τις κινήσεις σου από ποδοσφαιριστές υψηλής χρηματιστηριακής αξίας περιορίζοντας το περιθώριο αποτυχίας.

 

 1. Είδα ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο στο Ισπανία – Σουηδία. Έχω δει σχεδόν και το μισό δεύτερο και ακόμα ο Καρπετόπουλος δε μας έχει ενημερώσει ποιοι από τις δύο ομάδες είναι μικροπαντρεμένοι. Τι περιμένει, να λήξη ο αγώνας;

 

 1. Μόλις το 1960 και κάτω από το βάρος της εξέλιξης του πολέμου στο Βιετνάμ κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ, τη χώρα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας», το δικαίωμα του εκλέγειν και σε Αφροαμερικανούς και σε Ινδιάνους.

 

 1. Σίγουρα η ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει ένα συμπαγές ομοιογενές σύνολο που θα παίζει με αυτοπεποίθηση, αυτοθυσία και αυτοματισμούς, θα πρέπει όμως να έχει και ποιότητα και η ποιότητα στο ποδόσφαιρο της αγοράς… αγοράζεται!

 

 1. Σχετικά με το ερώτημα του τεράστιου Πίτερ Σμάιχελ «Τι είναι αυτά τα πράγματα;» Απαντώ: στην ουσία δεν είναι πολλά. Είναι μόνο ένα. Το κερδοσκοπικό ποδόσφαιρο της αγοράς, των μεγάλων αφεντικών και των χρυσών χορηγών.

 1. Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της περίπτωσης Εντσάμ και ο άλλος έχει πρόβλημα γιατί θα έρθει μόνο αν δε βρει ομάδα στην Αγγλία. Δηλαδή ρε φίλε εσύ θες να τον θέλει η μισή Πρέμιερ Λιγκ και αυτός να λέει, όχι, εγώ θα πάω στην Ελλάδα;

 

 1. Η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας αντιμετωπίζεται από την αστική νομική θεωρία ως έκφραση της προσωπικής ελευθερίας. Οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής θέλουν τον άνθρωπο «ελεύθερο» από οποιονδήποτε καταναγκασμό, εκτός από τον οικονομικό.

 1. Έτοιμο το νέο πλάνο της επόμενης μέρας στη μπασκετική ΑΕΚ. Με μειωμένο μπάτζετ μαθαίνω. Θυμάστε τότε που πέσαμε για να καθαρίσει η εταιρεία και να γίνουν επενδύσεις;

 

 1. Στα Συντάγματα της Επανάστασης του 1821 περιλαμβάνονταν η κατοχύρωση των εφοπλιστών για αποζημιώσεις για τη συμμετοχή στην Επανάσταση, με κτήματα που θα προέκυπταν από την εθνικοποίηση των οθωμανικών κτημάτων. Τόσο ανιδιοτελείς πατριώτες.

 

 1. Σόλων. Με τον ποιητικό του λόγο χαρακτήριζε άδικη την τότε νομιμότητα και στιγμάτιζε τον άδικο πλουτισμό τονίζοντας ότι η Αθήνα κινδύνευε από τη δυσνομία που επιτρέπει την άκρατη φιλοχρηματία των ευγενών.

 

 1. Καθόλου εύκολο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους του Conference. Θα πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία μας να αποκλείσουμε τρεις αντιπάλους μέσα στο καλοκαίρι.

 

 1. Άραγε αυτό το παλικαράκι ο Αρναούτοβιτς να ξέρει ποιος Αλβανός είναι ο δικός του πατέρας; Αν τον ξέρει κανένας ας του πει να κοιτάξει εδώ

 1. Στο περιβάλλον του αθλητισμού των αφεντικών τα αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να εστιάζουν στα υπαρκτά θέματα των αντιπάλων αποσιωπώντας παράλληλα τα δικά τους. Αυτό δε σημαίνει ότι τα θέματα αυτά είναι ανύπαρκτα.

 

 1. Για τον Αλέξανδρο Παρρά κρατάω μόνο τη σύσταση του Τραϊνού Δέλλα. Η λίγες συμμετοχές του στον Παναιτωλικό έχουν να κάνουν και με την επιλογή του να μην κάνει νέο συμβόλαιο μαζί τους καθώς ήταν ενήμερος ότι τον ήθελε η ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

 

 1. Ο λαός της ΑΕΚ που αγαπά και αγωνία για την ομάδα του οφείλει να αναδεικνύει και να ερευνά τα προβλήματα του συλλόγου, αδιαφορώντας αν αυτά τα προβλήματα είναι προϊόν επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από τους αντιπάλους.

 

 1. Κάποιοι μας ζητάνε να φανταστούμε τι θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε στη δική μας επιχείρηση αν δεν είχαμε καθόλου έσοδα. Απλά να τους ενημερώσουμε ότι οι συντριπτικά περισσότεροι από εμάς, είναι υπάλληλοι σε επιχειρήσεις και όχι ιδιοκτήτες

 

 1. Γράφουν για το παράδειγμα που πρέπει να γίνει η ομάδα χάντμπολ, εστιάζοντας στην πρόσληψη του Δημητρούλια. Ξεχνάνε ότι η ομάδα Χάντμπολ πρωταγωνιστήσει γιατί έχει διαθέσει τα περισσότερα χρήματα στην αγορά. Μόνο έτσι βρίσκονται οι Δημητρούλιες.

 

 1. Το μόνο που δεν έκαναν στον Αντ1 είναι να βγάλουν κάποιον εκπρόσωπο από τις «Τελετές Μπούκουρα».

 1. Στον καπιταλισμό, ο οποίος βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο υπάρχουν τάξεις. Η άρχουσα που ελέγχει την οικονομία κατέχοντας τα μέσα παραγωγής και λέγεται αστική και η εκμεταλλευόμενη που παράγει τον πλούτο και λέγεται εργατική.

 

 1. Επίσης οι ευαίσθητοι για τους επιχειρηματίες με μειωμένα έσοδα θα πρέπει να φανταστούν τι γίνεται όταν καρπώνονται την εργατική υπεραξία αποθησαυρίζοντας υπερκέρδη.

 

 1. Η αστική και η εργατική τάξη βρίσκονται σε συνεχή πάλη μεταξύ τους, πάλη που αποτελεί και την κινητήρια εξελικτική δύναμη των κοινωνιών. Αυτό ισχύει και στο ποδόσφαιρο με την αστική τάξη να ελέγχει τις ΠΑΕ και την πλειοψηφία των οπαδών να είναι εργαζόμενοι.

 

 1. Αν δεν υπάρχει διάθεση να δοθούν χρήματα για πλάγια μπακ επιπέδου ΑΕΚ, τότε καλύτερα καθίστε με τους Νταντσένκο, Ραντόνια, Βασιλαντωνόπουλο, Ινσούα, Λόπες και Μιτάι, γιατί καλύτερες οικονομικές λύσεις δε πρόκειται να βρείτε.

 

 1. Και στην τελική ας αποφασίσουν επιτέλους τι είναι οι ΚΑΕ; Επιχειρήσεις ή ζημιογόνοι οργανισμοί που οι ιδιοκτήτες τους ματώνουν για την ομαδάρα;

 

 1. Με απόλυτο σεβασμό στις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών της Δανίας την ώρα που ο Έρικσον έδινε μάχη για τη ζωή του, θα ήθελα να πω ότι δεν αντέδρασαν ανάλογα όταν η τάνα η UEFA, τους έβγαλε μετά να πάνε να παίξουν μην και χαθεί κανά ευρώ.

 

 1. Το άλλο το μάθατε; Το χάντμπολ το μετέτρεψε σε αγαπημένο άθλημα των οπαδών της ΑΕΚ ο κ. Παπασταμάτης. Γιατί ως γνωστόν μέχρι να εμφανιστεί ο κ. Παπασταμάτης το χάντμπολ ήταν κάτι άγνωστο στον κόσμο της ΑΕΚ.

 

 1. Η ΑΕΚ έχει άμεση ανάγκη από πλάγια μπακ που θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο δημιουργικό παιχνίδι. Θα πρέπει η εταιρεία να είναι έτοιμη να δαπανήσει ένα αξιοσέβαστο ποσό για να βρει ποδοσφαιριστές επιπέδου σε αυτές τις θέσεις.

 

 1. Έχουν εξυψώσει σε εθνικούς ευεργέτες, αστούς που τάχτηκαν ενάντια στην Επανάσταση. Η περιβόητη επιτροπή «Ελλάδα 2021» μνημόνευσε ως εθνικό ευεργέτη το μεγαλέμπορο Τοσίτσα που πρόδωσε τους σκοπούς της φιλικής Εταιρίας στον Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου.

 1. Η κατοχύρωση της τυπικής ισονομίας ανάμεσα σε ΠΑΕ – ΚΑΕ, μπορεί να καλύπτει, αλλά φυσικά δεν αναιρεί τη βαθιά ταξική ανισότητα του «αθλητισμού» των αφεντικών. Η επιχειρηματική δράση νομοτελειακά οδηγεί στον μονοπωλιακό πρωταθλητισμό.

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook


Comments are closed.