Οι άλλοι στα δικαστήρια, εμείς στο γήπεδο…

0

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ απόψε στις 21:30 και καλείται να κάνει το καθήκον της για να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη θέση. Την ώρα που ο βασικός της ανταγωνιστής ελπίζει σε επιστροφές βαθμών και διεθνή δικαστήρια, η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά πρέπει να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στα αγωνιστικά της καθήκοντα και να βγάλει το πρόσωπο που έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια.

Αυτό που είναι πρωταρχικό για το σημερινό παιχνίδι είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ΟΦΗ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί μια εύκολη υπόθεση. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου έχει αποδείξει πολλάκις φέτος ότι είναι ένα δυνατό σύνολο που κατά διαστήματα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και μπορεί να απειλήσει τον οποιονδήποτε. Μια ματιά να ρίξει κανείς στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΟΚ και θα καταλάβει τι λέμε.

Μια κανονική ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται η πρέπουσα προσοχή σήμερα. Ο ΟΦΗ έχει ποιότητα επιθετικά πράγμα που σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να του δώσει χώρους. Πρέπει από την αρχή να τον πιέσει ψηλά, να τον κλείσει στο μισό του γηπέδου και να επιδιώξει γρήγορο γκολ. Αυτό σημαίνει διαρκή κίνηση από την επιθετική τριάδα αλλά και πολλά τρεξίματα από τα χαφ, προκειμένου η ΑΕΚ να επιβάλει το παιχνίδι της από την αρχή.

Επίσης άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι αυτό των τελειωμάτων. Η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε στα παιχνίδια που έρχονται να βρει το εύκολο γκολ. Στο ματς με τον Άρη είχε 20 τελικές εκ των οποίων οι 15(!) εντός εστίας, την ώρα που ο Άρης με μία τελική έκανε ένα γκολ. Με βάση τα παραπάνω φαντάζουν λίγα τα τέσσερα που πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα επιθετικά είναι πολύ δυνατή και μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά. Το ζήτημα όμως είναι να μπαίνει εύκολα η μπάλα στο πλεχτό ώστε η ομάδα να ξετυλίγει πολύ πιο άνετα το παιχνίδι της.

ΑΕΚάρα γερά σήμερα. Άσε τους άλλους να σκέφτονται το CAS και τα παρασκήνια, και παίξε την μπάλα που ξέρεις…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.