Οι απουσίες είναι η εύκολη δικαιολογία…

0

Μπορεί η ΑΕΚ στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μέτραγε αρκετές απουσίες, με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν μάλιστα παίκτες από την πρώτη πεντάδα σε λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο τα αγωνιστικά «πλήγματα» του Δικεφάλου είναι μάλλον η εύκολη δικαιολογία για να αποπροσανατολιστεί κανείς από το πραγματικό πρόβλημα της Ένωσης που δεν είναι άλλο από την έλλειψη ποιότητας στο 90% του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Φυσικά, η μεγαλύτερη διαφορά δυναμικότητας στη σύγκριση των γραμμών ανάμεσα στις δύο ομάδες μπορεί να προσδιοριστεί με συνοπτικές διαδικασίες και δυστυχώς βρίσκεται στο πιο σημαντικό κομμάτι του γηπέδου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο λόγος φυσικά για τη μεσαία γραμμή, η οποία αποτελεί και σημείο αναφοράς του φετινού Ολυμπιακού, την ώρα που η αντίστοιχη της ΑΕΚ είναι επιεικώς… ανύπαρκτη, αποτελούμενη κυρίως από παίκτες που διαθέτουν μια μέτρια ικανότητα στην αναχαίτιση και που δυστυχώς στη δημιουργία παίρνουν… κάτω από τη βάση, αφού οι Κρίστισιτς και Σιμόες (που απουσίαζε χθες) και φυσικά ο «πολυδιαφημισμένος» Σιμάνσκι, έχουν μηδενική συνεισφορά στο build up της Ένωσης.

Η απουσία του Μάνταλου μπορεί κάπως να αποτελέσει ελαφρυντικό, αλλά το πιθανότερο ήταν ότι με την αφυκτική πίεση των ερυθρόλευκων πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αποδώσει και ο ίδιος το κάτι παραπάνω, αφού ακόμα και ο καλύτερος μπαλαδόρος της ομάδας, ο Λιβάγια, εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων για την κλάση του. Το μόνο θετικό από την αναμέτρηση ήταν η αντίδραση του Ιταλού τεχνικού του Δικεφάλου να σώσει μετά το πρώτο μισάωρο ό,τι σώζεται αλλάζοντας διάταξη, κάτι που φάνηκε κυρίως να αποδίδει στο δεύτερο μέρος όπου η Ένωση εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένη εξισορροπώντας την «κατηφόρα» του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ γλίτωσε από καθαρή τύχη μια ταπεινωτική, εντός έδρας, συντριβή, γεγονός που πρέπει να την αφυπνίσει ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Ίσως οι παίκτες του Καρέρα να μην μπορούν να κοντράρουν το σύνολο του Μαρτίνς σε επίπεδο ποιότητας, όμως με ψυχή και περισσότερη αυταπάρνηση, η ζημιά μπορεί να γίνει.

Βασίλης Γούσιος


Comments are closed.