EDITORIALS
Όλη η ΑΕΚ θα φοράει σπάϊκς!

Στην κηδεία του Παπαβασιλείου… Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 4μ.μ. στην εκκλησία Αγίων Αναργύρων, όλη η ΑΕΚ «θα φοράει σπάϊκς!
* Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ, ΚΑΙ «ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ», ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ- ΗΡΑΚΛΗ 86-61, ΜΕ ΤΟΝ ΞΑΝΑ (ΜΟΝΙΜΟ) ΠΑΡΟΝΤΑ «ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ»….
* ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: « Αθλητικός πατέρας μου»
* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΚΗΣ: «O Nίκος Αγγελίδης, με το «ΑΕΚ Live» γράφει ιστορία»!
@@@ Στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων θα τελεσθεί αυτή την Παρασκευή , 13 Μαρτίου, στις 4 , απόγευμα , η εξώδιος λειτουργία για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
@@@ ΄Οπως είναι βέβαιο, εκπρόσωποι από όλες τις πλευρές της ΑΕΚ θα παρεβρεθούν , για το «ύστατο αντίο», προς την κορυφαία προσωπικότητα όλων των εποχών του «Ενωσίτικου» στίβου. Του «Ιπτάμενου Νουρέγιεφ της Λίμνης, μετά φυσικών εμποδίων, του Καλλιμάρμαρου» , προπομπού των κοσμοπλημμύρων, που σημειωνόντουσαν, κατά τους νικηφόρους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της «Βασίλισσας 1968», με τον ίδιο, τον θρυλικό 3χιλιάρη στιπλινίστα και την σύζυγο του, Νίκη, να είναι παρόντες στις εξέδρες του Παναθηναϊκού Σταδίου και να παραληρούν με τα κατορθώματα της αμιγώς ελ-λη-νι-κής υπερομάδας μπάσκετ.του «Παγκόσμιου» ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ! ΄Αλλωστε παρόν το ζεύγος Νίκης- Γιώργου, (μαζί και οι γιοί τους, Δημήτρης και Γρηγόρης), στις αγωνιστικές εκδηλώσεις όλων των «κιτρινόμαυρων» ομάδων, από τότε…ως και ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ(!), που ο αθάνατος πια «γητευτής του στίβου» (εντός κι εκτός Ελλάδας – με ευδιάκριτη, δοξασμένη , συμμετοχή κατά τις διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού και στις 5 ηπείρους) ήταν θεατής ΚΑΙ στο ΑΕΚ- Ηρακλής 86-61!

** Δυστυχώς δεν ήμασταν εκεί, στο κλειστό Οακά, για να καθόμασταν , όπως πάντοτε, δίπλα στον «συμπάσχοντα» ομοϊδεάτη …της γειτονικής θέσης, τον παλαίμαχο άσο Νίκο Μπαμπανικολό , προερχόμενο από την συγκλονιστική συνέντευξη του, στο «ΑΕΚ Live», υπό την ενορχήστρωση του μαέστρου Νίκου Ανγελίδη. Και μετά τη λήξη του Σαββατιάτικου αγώνα , να αποχωρούσαμε προς την έξοδο, όπως συνήθως, σχολιάζοντας πεπραγμένα με το αγαπημένο μας ζευγράρι, τον «κύριο Γιώργο Παπαβασιλείου» και την κυρία Νίκη. Αυτή θα ήταν η τελευταία συνάντηση μας, ύστερα από πολλές δεκαετίες, στα γήπεδα, με κοινές ώρες ευτυχίας ή πικρίας , αγωνίας ή λύτρωσης.

@@@ ΟΤΙ το ζεύγος Παπαβασιλείου ήταν κι αυτή την φορά στο Οακά, μας το είπε ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ξέροντας, ότι είναι από «τα χρυσά παιδιά» -αθλητές του «κυρίου Γιώργου». Ο περίφημος «φυσικοθεραπευτής- Γιακούμπ» της ΑΕΚ (= εννοείται κι όχι μόνο, με την «καθηγητική επιστημονική έδρα του» στο «Ιατρικό Κέντρο» Αμαρουσίου) με το που πληροφορήθηκε , την Τετάρτη βράδυ, την επείγουσα μεταφορά του επικού δρομέα ημιαντοχής- με σπεσιαλιτέ του τα 3.000 μέτρα στιπλ- έφυγε από τον Διόνυσο και πήγε στην Κηφισιά, στο νοσοκομείο «΄Αγιοι Ανάργυροι». Ο «κύριος Γιώργος» είχε μεταφερθεί με πρόβλημα οργανικό, στο οποίο προκλήθηκε μετάσταση και χρειάστηκε χειρουργείο ακραίας επικινδυνότητας (= καμία σχέση με «κοροναϊό»). Κατέληξε Πέμπτη πρωί, στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

@@@ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: «΄Ηταν ο αθλητικός πατέρας μου. Σ΄εκείνον οφείλω ό,τι μπόρεσα , κατά το πέρασμα μου από τον στίβο. Κατά το 1964-65 με υποδέχτηγκε, ως προπονητής της ΑΕΚ. Διέκρινε αμέσως την ροπή μου προς τους δρόμους ταχύτητας. Από την κατηγορία παίδων ξεχώρισα κι εξελίχθηκα τόσο, όσο για να προσφέρω βαθμούς στην ομάδα μας, κατά τα διασυλλογικά πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ…Και να γνωρίσω καλά την οικογένεια της ΑΕΚ, από ένα άλλο μετερίζι , που αργότερα το αντικατέστησα με την επαγγελματική ενασχόληση μου με την Φυσικοθεραπευτική. Αφοσιώθηκα στις σπουδές μου κι εγκλατέλειψα κάθε σκέψη για προτεραιότητα σε αθληντική καριέρα. ΄Εβλεπα ακόμη και καταξιωμένους πρωταθλητές, όπως τον Κύπριο Σταύρο Τζιωρτζή , που δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι. Προσπάθησαν να με αποτρέψουν από την απόφαση μου «βιβλίο, αντί για ταρτάν, αλλά βρήκα την δύναμη κι «αμύνθηκα». Πάντως, σε όλο αυτό το μακρύ διάστημα, που συνδέθηκα με την ΑΕΚ ο «κύριος Γιώργος Παπαβασιλείου» αποτέλεσε ένα από «τους φύλακες αγγέλους μου», ένας υπό την ευρύτερη έννοια «αθλητικός πατέρας μου». Θρηνώ , μαζί με τα μέλη της οικογένειας μου, τον θάνατο του. Το λιγότερο, που έχω υποχρέωση να κάνω, είναι να παρευρεθούμε, με την σύζυγό μου ( της οποίας ο αξέχαστος πατέρας διετέλεσε ηγετικό διοικητικό στέλεχος του ΣΕΓΑΣ και είχε «περί πολλού» τον μέγιστο παράδειγμα, για όλους, Παπαβασιλείου) στην αυριανή (σημερινή) κηδεία του , στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων… Νοερά σαν «επικήδειο», θα σου πρότεινα να γράψεις: «΄Ολη η ΑΕΚ θα φοράει σπάϊκς», εσύ σκαρφίζεσαι κάτι τέτοιους απίθανους τίτλους…!

• Σ.Σ.1: Ο λαμπρός φίλος και μαχητής συνάδελφος , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΚΗΣ, μας τηλεφώνησε χθες βράδυ, από ανάγκη του, για να κάνει το εξής σχόλιο: « Συλλυπούμαι βαθύτατα την οικογένεια του ΑΦΘΑΡΤΟΥ, παρότι για πολλές δεκαετίας μέσα στην ΑΕΚ, στα γυμναστήρια και στα στάδια, αθλητή-προπονητή- παράγοντα «ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ «ΕΝΩΣΙΤΙΚΟΥ» ΣΤΙΒΟΥ», του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ! Φυσικά και είχα την τύχη , στα τόσα χρόνια, που έχω υπηρετήσει ως «κιτρινόμαυρος» ρεπόρτερ και αναλυτής – με κορυφαία την εποχή της συμμετοχής μου στο «ευαγγέλιο» του «Δ» – να γνωρίσω από πολύ κοντά τον εφάμιλλο, από πλευράς αξίας, κλάσης, προσφοράς στην αθλητική «θρησκεία» μας, με τους ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ και ΚΩΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ, όπως χαρακτηριστικότατα έγραψε σήμερα στο «ΑΕΚ Live», ο «πατριάρχης μας», Φι Κάπα. Για να μη μακρυλογώ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ! Και για να μη πλατιάσω: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, γιατί και ΩΣ ΗΘΟΣ έχει τρέξει συνολικά περισσότερα από …300.000 χιλιόμετρα «με φυσικά εμπόδια» κι έχει ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΝΕΡΟΥ στα σπάϊκς του! ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΛΙΜΝΕΣ!»…

• Σ.Σ. 2: (Δημήτρης Παλαμιδάκης): « Δεν θα ένιωθα ήσυχος και δίκαιος, αν παρέλειπα- μέσα στην συναισθηματική φόρτιση μου, για το θλιβερό γεγονός του «Από σήμερα η ΑΕΚ , χωρίς τον Γιώργο Παπαβασιλείου, θα είναι αδιαφιλονίκητα φτωχότερη» – τα ολόθερμα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου, προς τον ΝΙΚΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, για τα όσα συμπεριέλαβε στο σημερινό σάϊτ του, τιμώντας την μνήμη του «Υπτάμενου στηπλίστα»! Προ πάντων θέλω να απονείμω πάρα πολλά εύσημα, στον Νίκο Αγγελίδη, για την συνέντευξη- αφιέρωμα, που είχε εξασφαλίσει δια ζώσης ο ίδιος, μαζί με φωτογραφικό υλικό-θησαυρό, από τον ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗ, με παγκόσμια παντέτα του, την «ΑΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ 3.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια»! Αποκλειστικότητα του σημαντικού δημοσιογράφου- συγγραφέα (= με το υπερπολύτιμο βιβλίο του «Όλες οι ΑΕΚ του Κόσμου»), αυτή η συνέντευξη με τον «κύριο Γιώργο», που καλύπτει και ανάγκες για καταγραφή «ιστορικών προσώπων και γεγονότων» του 96χρονου Βυζαντινογέννητου συλλόγου μας»!
ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
• Υ.Γ. : Παράκληση να μας επιτραπεί αυτή η παρένθεση: Κάνουμε τον σταυρό μας , στην προσευχή, για το «καλό ταξίδι» του 73χρονου συναδέλφου μας, ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΜΙΚΟΥ, ενός τζέντλεμαν, που άφησε το υπέροχο στίγμα του, ως αθλητικός συντάκτης στην «Βραδυνή» και στο «Φως των Σπορ».


* Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ, ΚΑΙ «ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ», ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ- ΗΡΑΚΛΗ 86-61, ΜΕ ΤΟΝ ΞΑΝΑ (ΜΟΝΙΜΟ) ΠΑΡΟΝΤΑ «ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ»….